2.5k pregleda
Ivana Basar u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar (3.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koje anime serije spadaju među top 5 po vašem mišljenju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Sara Cindrić od Sara Cindrić (3.7k bodova)

Ovo su moji favoriti poslagani redom od najdražeg. Volim mračne i emocionalne anime serijale s izvrsnom psihologizacijom likova. 

Monster

Ovo je moj najdraži anime. Iako ima 74 epizode, ni na trenutak mi nije bio dosadan. Svaka je epizoda na neki način istovremeno i umirujuća i napeta. Priča govori o kirurgu koji spasi život dječaku koji postaje serijski ubojica. Kirurg osjeća krivnju jer je dopustio čudovištu da luta svijetom te kreće u potragu za njim s ciljem da ispravi svoju pogrešku. 

Code Geass

Lelouch ima sposobnost kontrole uma. Može bilo koga natjerati da napravi bilo što. Gaji ogromnu mržnju prema Britanskom Carstvu koje krivi za smrt majke i invalidnost sestre te postaje neka vrsta terorista. Anime je prepun politike i akcije, ali fokus je stavljen na dramu i emocije. Likovi su izvrsni. 

Zetsuen no Tempest

Ovaj anime je križanac između Oluje i Hamleta. Da, govorim o Shakespeareu. Ljubav, mržnja, osveta...Zanimljiva priča i likovi, prekrasna animacija, prevrati u radnji.  

Shinsekai yori

Prvih nekoliko epizoda mi je bilo dosadno jer nisam ništa razumjela, ali postupno se stvari objašnjavaju i priča postaje sve zanimljivija. Anime prati likove od djetinjstva do odraslih ljudi i zaista vidimo kako se vremenom mijenjaju, emocionalno i fizički. Ni na jednoj strani likovi nisu potpuno dobri ili potpuno zli. Priča je mračna, emocionalna i vrlo komplicirana. Tjera na razmišljanje. Teme kao što su ego i superego, lobotomija...

One Punch Man

Ovaj anime je čista suprotnost od mojih drugih favorita (koji su uglavnom mračni i emocionalni). Priča prati heroja koji svakoga neprijatelja riješi jednim udarcem. One Punch Man je urnebesan. Umirala sam od smijeha za cijelo vrijeme dok sam ga gledala.  

+6 glasa
Mihael Ćosić od Mihael Ćosić (771 bodova)

NAPOMENA!
Ovaj odabir od Top 5 animea je MOJ OSOBNI ODABIR.
 

Na prvome mjestu je svakako Death Note jer je serijal svakako vrijedan vremena. U njemu se prati lik Light Yagami kako pokušava "očistiti" svijet od "ljudskog smeća" uz pomoć bilježnice koja ima nadnaravnu moć da ubije bilo koga. Serijal je prema mnogima najbolji anime koji je do sada prikazivan.

Na drugome mjestu se nalazi Fullmetal Alchemist u kojemu pratimo dva brata Edwarda i Alphonsea koji su u potrazi za Kamenom Mudraca kako bi povratili svoja tijela nakon neuspjelog pokušaja oživljavanja njihove majke uz pomoć alkemije.
Ovaj manga serijal je jedan od najprodavanijih manga stripova i po mnogim kriterijima je jedan od najboljih anime serijala.

Na trećem mjestu je Jojo's Bizarre Adventure u kojemu pratimo članove Joestar obitelji kako otkrivaju da im je sudbina uništiti razna nadnaravna bića. Serijal je podijeljen u četiri sezone, u svakoj od sezona radnja prati drugog člana Joestar obitelji. Mnogi kažu da je animacija ovog manga stripa bila jedna od najbolje odrađenih animacija.

Na četvrtom mjestu se nalazi Dragon Ball serijal koji je i u Hrvatskoj dospio na televiziju. U njemu pratimo glavnog lika Gokua koji se svaki dan suočava sa novim preprekama te pokušava postati snažniji iz dana u dan. Dragon Ball ima 7 animiniranih sezona, manga serijal istog ima više sezona koje čekaju animaciju. Isto tako ovaj anime serijal je jedan od najboljih akcijskih animea.

Na petom mjestu nalazi se Naruto serijal koji je podijeljen u 2 dijela. U prvome pratimo ranu mladost dječaka Narutoa, a u drugome pratimo Narutoa u njegovim tinejdžerskim danima. Serijal je prepun drame, borbe, avanture i ostaloga. Ovaj manga serijal je treći najprodavaniji u povijesti te je dobitnik mnogih nagrada.

+6 glasa
Ina-Paula Čavčić od Ina-Paula Čavčić (1.8k bodova)

Nisam ih puno pogledala, pa ne mogu reći da su općenito najbolji, no ovo je 5 anime serija koje su najbolje od onih koje sam do sada pogledala:

  1. Death Note - psihološki triler/drama; svima preporučujem

  1. Monster - psihološki triler; originalan anime, jako mi se svidio

  1. Cowboy Bebop - akcija/avantura; zabavan, predivna animacija

  1. Paranoia Agent - misterija/psihološki triler; jedan od prvih koje sam pogledala, svakako preporučujem

  1. Death parade - psihološki triler; ovaj mi je vjerojatno najdraži, ima jako originalnu tematiku i ima malo epizoda, može se pogledati u 1 dan

 

 

Slična pitanja

3 odgovora
Ivana Basar 04.09.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar (3.9k bodova)
3 odgovora
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar (3.9k bodova)
1 odgovor
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar (3.9k bodova)
3 odgovora
2 odgovora
Sandra Vukov 18.05.2021. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Sandra Vukov (19.7k bodova)
8 odgovora
Sandra Vukov 16.11.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Sandra Vukov (19.7k bodova)
2 odgovora
Jadranka Ivić 17.10.2020. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Jadranka Ivić (424 bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...