702 pregleda
Ivana Basar u rubrici Filmovi i serije od Ivana Basar
promjena rubrike od Znatko

Koji su po vašem mišljenju najbolji Studio Ghibli filmovi, koje bi svatko trebao pogledati barem jednom?

Ivan Gačić od Ivan Gačić
A što je to uopće Studio Ghibli film?!?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Iva Ivanko od Iva Ivanko
Studio Ghibli je jedan od najpoznatijih japanskih film studia koji proizvodi anime filmove, a osnovan je 1985. godine. Skoro sve filmove je moguće pogledati na Netflixu.

Neki od meni najboljih filmova su My neighbour Totoro, Princes Mononko i Laputa: Castle in the sky. Vjerujem kako bi se još mogli istaknuti i Spirited Away, Grave Of The Fireflies i Howls MOving Castle. Porco Rosso je mnogima posebno drag. Ja bih još istaknula film When Marnie Was There koji je noviji, a priča je stvarno dirljiva.
+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Studio Ghibli bio mi je (i ostao) jedan od najdražih filmskih studija iz djetinjstva stoga ću navesti svoje favorite, ali i još neke koje svakako valja pogledati ukoliko nikad niste:
 

1) Avanture male Chihiro (eng. Spirited away) - ovo je bio prvi koji sam pogledala, ne brojim koliko puta sam ga "rewatchala" jer ga se svako malo sjetim. Soundtrack je predivan i smirujuć. Možete ga pronaći i na Netflixu kao i većinu Ghibli filmova. 

2) Howlov putujući dvorac(eng. Howl's moving castle) - isto pogledan više puta! Postoji i knjiga, ukoliko vam se svidi radnja.

3) Kad je Marnie bila ovdje (eng. When Marnie Was There) - moram priznati da je ovo bio jako zbunjujuć film do samog kraja, ali baš zato me i toliko zainteresirao pa ga moram preporučiti. 

3) Povratak Mačke (The Cat Returns) - ovo mi je bio jedan od neobičnijih, no veoma je upečatljiv film pa ga moram preporučiti. 

4) Arrietty (eng. The Secret World of Arrietty) - jako zanimljiv, glavni lik je zaista simpatičan, tople preporučam jer film nije toliko popularan kao ostali na listi.

Ovo su još neki filmovi koje sam pogledala pa mogu preporučiti: Priče iz Zemljomorja (Tales from Earthsea), Princeza Mononoke (Princess Mononoke), Vjetar se diže (The Wind Rises), Ponyo na litici uz more(Ponyo)

 

+6 glasa
Ina-Paula Čavčić od Ina-Paula Čavčić

Obožavam Studio Ghibli filmove. Čak mi je teško izdvojiti najbolje jer su me svi uspjeli podjednako zadiviti. Ipak, evo "top 3" koja su me oduševila:

  1. Princeza Mononoke - moram ovaj film staviti na 1. mjesto jer ima predivnu i kompleksnu priču te očaravajuće animacije
  2. Groblje Krijesnica - prema mom mišljenju, najtužniji Studio Ghibli film, ali i jedan od najljepših
  3. Howlov Putujući Dvorac - također, predivan film kojeg apsolutno svakom toplo preporučujem

Također bi svima preporučila Avanture male Chihiro, Ponyo, Kad je Marnie bila ovdje i Arrietty. Super je to što većinu Studio Ghibli filmova možete pronaći na Netflixu.

 

Slična pitanja

3 odgovora
5 odgovora
9 odgovora
5 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...