Lovro Gorup u rubrici Djeca i roditeljstvo od Lovro Gorup
Roditeljstvo i odgoj zvuče komplicirano, pogotovo kad sagledamo koliko loših odgoja i loše odgojene djece postoji. Koje su dobre knjige koje bi budući roditelji trebali pročitati u kojima su postavljena neka načela odgoja koja bi trebalo slijediti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Iva Murat od Iva Murat

Predlažem slijedeće knjige :

Jesper Juul: Vaše kompetentno dijete 

Ovaj priručnik za roditelje daje vrlo konkretne savjete i mnoštvo primjera za roditelje. Pokazuje na koji način roditelji mogu utjecati na razvoj svog djeteta i kako uspostaviti emotivno ravnopravan odnos s djetetom.

J. J. Alexander, I. D. Sandahl: Danski odgoj djece

Autorice pišu o specifičnom načinu odgoja koji primjenjuju roditelji u Danskoj, za koju se vjeruje da je jedna od najsretnijih zemalja svijeta. Osobno mislim da ovakav način odgoja možemo pronaći i u drugim državama, jer odgoj uglavnom ovisi o osobnosti djeteta i roditelja. Ipak možda je upravo iz danskog mentaliteta proizašao ovakav odgoj, a onda i njihova sreća.

Dr Lawrence E. Shapiro: Kako razviti emocionalnu inteligenciju djeteta

Emocionalna inteligencija izuzetno je važna za dobro funkcioniranje u društvu, za uspostavljanje i zadržavanje odnosa s drugima te za razumijevanje vlastitih i tuđih osjećaja. Prema nekim istraživanjima, emocionalna inteligencija, važnija je od kognitivne. Ovaj priručnik daje brojne savjete roditeljima kako da razviju emocionalnu inteligenciju kod svog djeteta.

Slična pitanja

1 odgovor 454 👀
1 odgovor 268 👀
2 odgovora 965 👀
3 odgovora 227 👀
1 odgovor 666 👀
2 odgovora 530 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...