Biljana Tandara u rubrici Softver od
promjena rubrike od Znatko
Kako ukloniti lozinku na Windows 10 tako da ju ne moram svaki put upisivati već da se Windowsi dignu direktno do Desktopa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Duh Robot od
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Pozdrav!

Za uklanjanje lozinke postoji nekoliko načina, a ovo je najlakši i najbrži način:

Protisnite istovremeno na tipkovnici kombinaciju tipki CTRL+ALT+DEL i pojavit će se ekran s opcijama - odaberite "Change a password" ili hrv. "Promjena lozinke".

Na sljedećem ekranu je potrebno upisati trenutnu lozinku, a novu i potvrdu nove lozinke ostaviti praznim te kliknuti na strelicu ili samo pritisnuti enter za spremanje promjena.

Naravno, uklanjanje lozinke se ne preporučuje u slučaju da imate bilo kakve podatke/dokumente/slike koji ne bi trebali doći u tuđe ruke.
Iako lozinka nije stopostotna zaštita, može spriječiti neovlašten pristup, posebno ako se računalo nalazi na radnom mjestu gdje je potrebno čuvati dokumente koji mogu predstavljati poslovnu tajnu.

Također, ako računalo ima kameru, možete postaviti otključavanje prepoznavanjem lica umjesto lozinke, pa tako nećete morati upisivati lozinku, a računalo će biti zaključano i zaštićeno.

 

+7 glasa
Mihael Fernežir od
Na Windows-ima 10 ne postoji opcija potpunog uklanjanja nekakve vrste šifre. Ali zato postoji opcija pojednostavljenog načina ulgiravanja u vaš account.

Dakle, ako imate neku kompliciranu lozinku te vam je se ne da pamtiti, možete jednostavno u par koraka tu lozinku zamijeniti 4-znamenkastim pinom kojeg će te puno lakše i puno brže unositi prilikom prijave. To možete napraviti prateći slijedeće korake:

1. Kliknite na start

2. Kliknite na ikonicu koja predstavlja vaš account

3. Odaberite opciju Change account settings

4. Odaberite opciju Sign-in options

5. Odaberite pin i dodajte željeni pin

I to je to, sada će te imati jednostavniji i brži način prijavljivanja. Čak možete ako želite, te ako vam je lakše i ako imate za to potrebnu opremu, odabrati neki drugi od ponuđenih načina u koraku 5.

Slična pitanja

1 odgovor 302 👀
1 odgovor 445 👀
Zoran Jurić 24.09.2020. pitanje u rubrici Softver od Zoran Jurić
1 odgovor 337 👀
2 odgovora 7.8k 👀
1 odgovor 367 👀
1 odgovor 527 👀
1 odgovor 408 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...