Zoran Jurić u rubrici Softver od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko

Gnjavaža i stalne potrebe za poboljšanjem Windowsa bi trebalo moći nekako zaustaviti, ali kako? Kako zaustaviti Windows 10 update?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Matija K od Matija K

Jedan od načina zaustavljanja Windows 10 updatea je da se onemogući Windows Update Service. Ovo je samo privremeno rješenje, Windows Update Service će se ponovo aktivirati nakon nekog vremena. Istovremenim pritiskom na Windows tipku + R otvara se "Pokreni" ili "Run" prozor. U njega treba upisati "services.msc". Na listi koja će se otvoriti treba pronaći Windows Update i dva puta kliknuti. Na kartici "General" postavite opciju "Startup type" na Disabled, pritisnite "Apply" i "OK" i to je to. Barem do trenutka kad se WIndows Update Service ponovo sam reaktivira...

Drugi način je dugotrajan, ali vam je potrebna Professional, Enterprise ili Education verzija Windowsa 10. Na Home verziji idući način nije moguć. Ponovo istovremeno pritisnite Windows tipku + R pa upišite gpedit.msc. Idite na "Konfiguracija računala" ili "Computer Configuration", zatim Administrative Templates, Windows Components i Windows Update. Pronađite "Configure Automatic Updates" pa dupli klik. Sa lijeve strane pritisnuti "Disabled", zatim "Apply" i "OK".

Treći način neće raditi ako koristite Ethernet konekciju za internet, nego samo ako koristite WiFi. Pritisnite tipku Windows i kliknite na postavke. Zatim idite na "Mreža i sigurnost" ili "Network & Internet". Tamo s lijeve strane odaberite "Wifi", zatim kliknite na ime vaše WiFi konekcije. Odaberite "Postavi kao mrežu s ograničenim prometom" ili "Set as metered connection".

Četvrti način uključuje modificiranje Registrya pa je samim time najriskantniji način. Windows tipka + R pa upišite regedit. Pronađite HKEY_LOCAL_MACHINE, zatim SOFTWARE, Policies, Microsoft pa Windows. Desni klik na Windows mapu pa "New" i "Key". Nazovite novi key "WindowsUpdate" i pritisnite Enter. Desni klik na novi key, pa ponovo "New" i "Key". Novi key nazovite "AU" i pritisnite Enter. Desni klik na najnoviji key, zatim "New" i klik na "DWORD (32-bit) Value". Najnoviji key nazovite "AUOptions" i pritsnite Enter. Dupli klik na AUOptions i promijenite vrijednost na 2 - sada će vas Windows obavijestiti prije preuzimanja i instaliranja Windows ažuriranja. Klik OK i to je to.

Slična pitanja

1 odgovor 404 👀
Filip Jurišić 28.01.2016. pitanje u rubrici Softver od Filip Jurišić
2 odgovora 1.7k 👀
1 odgovor 329 👀
1 odgovor 296 👀
1 odgovor 498 👀
1 odgovor 194 👀
1 odgovor 1.4k 👀
Sandra Vukov 03.12.2020. pitanje u rubrici Softver od Sandra Vukov
2 odgovora 829 👀
1 odgovor 330 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...