276 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Softver od Zoran Jurić (7.3k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Gnjavaža i stalne potrebe za poboljšanjem Windowsa bi trebalo moći nekako zaustaviti, ali kako? Kako zaustaviti Windows 10 update?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Matija K od Matija K (842 bodova)

Jedan od načina zaustavljanja Windows 10 updatea je da se onemogući Windows Update Service. Ovo je samo privremeno rješenje, Windows Update Service će se ponovo aktivirati nakon nekog vremena. Istovremenim pritiskom na Windows tipku + R otvara se "Pokreni" ili "Run" prozor. U njega treba upisati "services.msc". Na listi koja će se otvoriti treba pronaći Windows Update i dva puta kliknuti. Na kartici "General" postavite opciju "Startup type" na Disabled, pritisnite "Apply" i "OK" i to je to. Barem do trenutka kad se WIndows Update Service ponovo sam reaktivira...

Drugi način je dugotrajan, ali vam je potrebna Professional, Enterprise ili Education verzija Windowsa 10. Na Home verziji idući način nije moguć. Ponovo istovremeno pritisnite Windows tipku + R pa upišite gpedit.msc. Idite na "Konfiguracija računala" ili "Computer Configuration", zatim Administrative Templates, Windows Components i Windows Update. Pronađite "Configure Automatic Updates" pa dupli klik. Sa lijeve strane pritisnuti "Disabled", zatim "Apply" i "OK".

Treći način neće raditi ako koristite Ethernet konekciju za internet, nego samo ako koristite WiFi. Pritisnite tipku Windows i kliknite na postavke. Zatim idite na "Mreža i sigurnost" ili "Network & Internet". Tamo s lijeve strane odaberite "Wifi", zatim kliknite na ime vaše WiFi konekcije. Odaberite "Postavi kao mrežu s ograničenim prometom" ili "Set as metered connection".

Četvrti način uključuje modificiranje Registrya pa je samim time najriskantniji način. Windows tipka + R pa upišite regedit. Pronađite HKEY_LOCAL_MACHINE, zatim SOFTWARE, Policies, Microsoft pa Windows. Desni klik na Windows mapu pa "New" i "Key". Nazovite novi key "WindowsUpdate" i pritisnite Enter. Desni klik na novi key, pa ponovo "New" i "Key". Novi key nazovite "AU" i pritisnite Enter. Desni klik na najnoviji key, zatim "New" i klik na "DWORD (32-bit) Value". Najnoviji key nazovite "AUOptions" i pritsnite Enter. Dupli klik na AUOptions i promijenite vrijednost na 2 - sada će vas Windows obavijestiti prije preuzimanja i instaliranja Windows ažuriranja. Klik OK i to je to.

Slična pitanja

1 odgovor
Filip Jurišić 28.01.2016. pitanje u rubrici Softver od Filip Jurišić (2.3k bodova)
2 odgovora
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Softver od Biljana Tandara (3.1k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Biljana Tandara 25.09.2020. pitanje u rubrici Softver od Biljana Tandara (3.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.1k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...