246 pregleda
Suzana Matić u rubrici Internet od Suzana Matić
Do nedavno sam mogla na Google Adwordsu vidjeti izvore prometa za svoj web. Sada toga više nema (postoje samo izvori prometa za trenutno stanje, znači ukoliko mi je u trenutku gledanja netko na webu). Ako netko zna gdje i kako to mogu vidjeti molim da mi odgovori.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić

Za izvor prometa (referral) je najbolje koristiti Google Analytics. Da li imaš postavljen Google Analytics kod na svoju web stranicu? Da bi se koristio Google Analytics zajedno sa Google Adwordsom potrebno ih je povezati (to se radi iz Google Analyticsa).

Povezivanjem Google Analytics računa s Google AdWords računom možete jednostavnije analizirati aktivnost posjetitelja na vašoj web-lokaciji, a čini mi se da je to upravo ono što tražite.

Za početak, provjerite upotrebljavate li Google račun koji ima pristup i vašem Google Analytics i AdWords računu, ima dopuštenje za uređivanje za Google Analytics račun i ima administrativni pristup za AdWords račun.

E sad, da biste povezali račune, napravite ovako:
 1. Prijavite se na svoj AdWords račun na adresi https://adwords.google.hr.
 2. Kliknite tab Alati i analiza, a zatim odaberite Google Analytics.
 3. Kliknite tab Administrator pri vrhu stranice.
 4. U padajućem izborniku, ispod stupca "Račun", odaberite Google Analytics račun koji želite povezati s AdWords računom.
 5. Kliknite drop-down meni "AdWords povezivanje".
 6. Kliknite gumb "+Nova veza" u gornjem lijevom kutu tablice.
 7. Odaberite AdWords račun koji želite povezati sa svojim Google Analytics računom.
 8. Kliknite button "Sljedeći korak".
 9. Kod dijela gdje piše "Konfiguracija veze" odaberite vlasnički pregled u programu Google Analytics u kojem želite da podaci iz programa Google AdWords budu dostupni.
 10. Postupak povezivanja računa omogućit će automatsko označavanje umjesto vas, a tamo gdje piše "Napredne postavke" pristisnite sa strlicom miša samo ako trebate ručno označiti AdWords veze.
 11. Ako ste već odabrali da ćete dijeliti svoje podatke s drugim Googleovim proizvodima, prijeđite na sljedeći korak.
 12. Za kraj - pritisnite gumb "Poveži račune".

I joše jedna napomena iz iskustva: Kad se Vaši Google AdWords i Analytics računi povežu, može se dogoditi da prođ čak cijelu puni dan prije no što se podaci iz programa AdWords odraze na Google Analytics račun. Zato je tu sad potrebno malo strpljenja i ne očajavati ako odmah ne vidite rezultate.

Suzana Matić od Suzana Matić
@ivanhoe, hvala ti na pojašnjenju o povezivanju analyticsa i adwordsa (i to vrlo detaljno i lijepo) ali pitanje nije odgovoreno..
koristim analytics već od ranije i prije sam mogla vidjeti izvore prometa (bez obzira na adwords) a sada to ne mogu - zanima me zna li netko zašto je to nestalo i može li se vidjeti i dalje a da ja jednostavno ne mogu naći?
Ivan Bilić od Ivan Bilić
Hvala. :) Jel onda ovo: Google Analytics > Acquisition > Overview ?

Slična pitanja

5 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Goran Dren 25.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren
5 odgovora

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...