3.7k pregleda
Marinko Zadro u rubrici Društvo od Marinko Zadro

Što znači kratica RSVP kod neke pozivnice koju dobijem kad me netko negdje pozove? RSVP sam vidio u nekim online kalendarima, te na web stranicama nekih događanja, pogotovo na stranicama s događanjima na Facebook-u i Google-u. Što znači taj RSVP?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Maja Simenic od Maja Simenic

Ako ste uz pozivnicu dobili i poruku RSVP, to znači da Vas onaj tko pozivnicu šalje moli da na nju i odgovorite. Dakle, RSVP na engleskom jeziku znači "Molim odgovorite" i to najčešće u što kraćem periodu. RSVP znači odgovoriti bilo koji način. Ako ste primjerice uz pozivnicu na vjenčanje dobili ovu poruku, uglavnom par čije je vjenčanje treba znati što je prije moguće ako možete ili ne možete doći na isto. Dakle, ako uz bilo koju pozivnicu stoji ova kratica, tj. poruka, na nju trebate (morate) odgovoriti.

+4 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato

RSVP je skraćenica koja dolazi od francuskih riječi Répondez s'il vous plaît, koje pak prevedena na hrvatski znače: Molim odgovorite. RSVP značajka se šalje uz pozivnicu kada se zahtjeva potvrda dolaska na neki stvarni ili virtualni događaj.

RSVP

Pristojno bi bilo od Vas, prema internetskom bontonu, kada dobijete online RSVP pozivnicu da odgovorite na istu barem potvrdom dolaska (ako dolazite), odnosno odbijanjem (ili ignoriranjem) ako ne dolazite. Nije pristojan niti poželjan Vaš dolazak na organizirani događaj bez Vaše potvrde dolaska, ako ste dobili RSVP pozivnicu, a Vi ste ju ignorirali. 

Zato današnji digitalni servisi omogućavaju da promijenite mišljenje i naknadno promijenite Vaš RSVP status za određeni događaj. Naravno, ako ima preostalih slobodnih mjesta koje je omogućio organizator.

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...