Marija Userin u rubrici Kozmetika i estetika od
uređen od Znatko
Sušiti kosu prirodnim putem ili fenom za kosu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+8 glasa
Ivana Horžić od

Kosu fenom sušim isključivo ako sam u žurbi i nakon pranja kose odmah moram izaći van a zima je. Jedino u tom slučaju bih ti preporučila sušenje kose fenom jer je to svakako zdravije od izlaska na hladnoću s mokrom kosom jer se možemo prehladiti. 

Sušenje kose fenom inače nije preporučljivo jer na taj način kosu uništavamo jer ju izlažemo vrućem zraku. Topli zrak iz fena isušuje kosu i dolazi do pucanja vrhova, a znamo da ako su vrhovi jako ispucali to se širi i kosa nam izgleda raščupano i veoma uništeno. 

Smatram da je najbolje ostaviti kosu da se sama suši ako je to moguće. Upravo iz tog razloga ja ju najčešće perem navečer prije spavanja i pričekam da se sama osuši. Ona onda može izgledati ogromno, ali to riješim tako da ju zavežem u pletenice pa sljedeći dan bude kovrčava ili ju zavežem u rep. 

Ali i ja kao i svi drugi s vremena na vrijeme ipak osušim kosu fenom, te ukoliko to nije preučestalo i koristimo ulja za osu, ona može ostati zdrava. 

+8 glasa
Antoneta Hrgović od

Ako govorimo o tome što je bolje za zdravlje vlasi, onda je svakako bolje sušiti kosu "prorodnim putem", odnosno pustiti da se sama osuši na zraku nakon što je operemo. Ako je riječ o tome kako će frizura bolje izgledati, onda je odgovor definitivno sušenje fenom. Uz pomoć fena i ostalih električnih uređaja za kosu koji se zagrijavaju lakće ćemo moći oblikovati željenu frizuru. Isto tako, prekomjerno korištenje topline može jako naštetiti vlasima te će nam (uz dugoročno korištenje istih) kosa postati suha, ispucala i čupava, čak i ako koristimo preparate za zaštitu kose od topline.

Ljeti je, mogli bismo reći, puno lakše izvedivo sušenje kose na zraku, ali zimi to može postati problem. Ako imate gustu kosu i potrebno joj je puno vremena da se osuši, zimi se možete prehladiti pa je svakako bolje da osušute kosu fenom. Pripazite samo na to da fen nije preblizu kosi i da ga ne koristite na opciji maksimalne topline.

+6 glasa
Karla Jurišić od

Naša kosa je vrlo osjetljiva na toplinu te ju je bitno znati zaštititi od nje te ju izbjegavati što više.

Zato bi preporučila što manje koristiti ikakvu vrstu topline na svojoj kosi zbog mogućnosti isušivanja kose te ispucalih vrhova kose koji ne izgledaju uredno. Frizeri uvijek preporučuju sušenje kose na zraku te ju kasnije stilizirati po želji ili ju čak stilizirati bez ikakve topline koristeći tehniku pletenica, punđe, zamatanja kose čarapom itd.. Možete pronaći razne ideje na YouTube-u.

Ako već morate upotrijebiti toplinu pokušajte prije koristiti sprej za zaštitu kose od topline koji može imati znatan učinak na Vašu kosu te smanjiti oštećenje.

+6 glasa
Sandra Vukov od
Budući da imam veoma nezhvalnu kosu i gustu koja se teško i sporo suši a sklona sam prehladama, sušim kosu fenom dok recimo moja majka ima vrlo rijetku kosu i svilenkastu te je ona suši prirodnim putem.

Osobno smatram da sve ovisi o vašoj vrsti kose, a što se tiče topline i koliko ona šteti našoj kosi, probala sam ne peglati kosu godinu dana (iako nemam oštećenu kosu ali nije ni neka sa reklame) nisam vidjela nikakvo poboljšanje ali baš ništa.

Takodjer mi kosa bolje (zdravije) izgleda kada je sušim na četku na okretanje kose nego pustim da se sama osuši.

Pletenice preporučam i ovakve viklere za kosu:

https://web-shopping-store.com/ljepota/magicni_vikleri_za_kosu/
+6 glasa
Iva Murat od

Zdravije je sušiti kosu prirodnim putem. Vrući zrak iz fena jako isušuje i oštećuje kosu. Ako ju često fenirate, to joj ne šteti ništa manje nego tretiranje peglom ili figarom. Iako sam svjesna da je sušenje kose na zraku puno zdravije, ipak to prakticiram samo ljeti. Tijekom zime trebalo bi puno, puno duže da se kosa osuši, a u međuvremenu bi mi bilo hladno. Ako sušite kosu fenom, dobro je najprije zamotati kosu u ručnik kako bi upio višak vode. Nakon što se kosa malo posušila u ručniku, tek tada krenite na sušenje fenom. Bilo bi dobro da imate fen na kojem možete podesiti temperaturu. Ja uvijek sušim kosu na srednjoj temperaturi jer se tako manje oštećuje. Budući da mi je kosa suha, koristim ulja za kosu kojima ju nakon sušenja mogu malo smiriti i nahraniti. Također postoje anti-frizzy sprejevi. Mogu reći da se kod tih sprejeva vidi neki učinak, ali i dalje mi je kosa dosta naelektrizirana i napuhnuta nakon sušenja fenom. Postoje i sprejevi za zaštitu od topline, no njih još nisam isprobala. 

Slična pitanja

4 odgovora 598 👀
4 odgovora 6.7k 👀
8 odgovora 2.0k 👀
Ivana Basar 13.09.2020. pitanje u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Basar
6 odgovora 440 👀
2 odgovora 1.6k 👀
1 odgovor 1.1k 👀
2 odgovora 5.1k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...