Christina Khouri u rubrici Kozmetika i estetika od
Što je za kosu bolje ako se radi češće, peglanje ili feniranje? S obzirom da se su oba slučaja radi o toplini.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Karla Jurišić od

Konstantna toplina na kosi nije zdrava ni u jednom ni u drugom slučaju. Ako ikako možete, probajte kosu osušiti na prirodnom zraku, a zatim ju stilizirati uljima ili raznim metodama kovrčanja bez topline. 

No, ukoliko ne možete ukrotiti kosu, radije bi preporučila feniranje. Ono ne oštećuje kosu koliko pegla te, po meni, možete oblikovati razne frizure feniranjem. 

Potrebno je imati dobar fen koji ne oštećuje puno kosu, paziti na pokrete četke te ne prolaziti kroz kosu puno puta. Ako vam se feniranje čini komplicirano, zapravo je vrlo jednostavno čim se naviknete. Možete pogledati razne YouTube videe koji će vam pokazati kako fenirari kosu na najlakši način.

Ukoliko ipak želite koristiti peglu, smanjite korištenje na 1 tjedno, nabavite kvalitetnu peglu i koristite sprej za zaštitu kose od topline.

+3 glasa
Ivana Steković od

Feniranje je odlično za ravnanje kose koja je već prirodno prilično ravna,kao i kose koja ima minimalne valove.Feniranje je definitivno bolje ako gledamo da ne oštetimo toliko kosu.Međutim,kosa koja je ispravljena feniranjem sklona je kovrčanju i kovrčanju u vlažnim klimatskim uvjetima.Pegle su savršene za ravnanje svake glave kose,bilo da je blago valovita ili puna najtvrdoglavijih kovrča koje se kovrčaju.Ravno ispeglana kosa zadržati će svoj oblik u mnogim vremenskim uvjetima. Ali peglanje je bolje jer kosa stvarno bude ravna,ali se šteti. Duplo više nego feniranje.

Slična pitanja

4 odgovora 6.7k 👀
5 odgovora 1.2k 👀
3 odgovora 2.8k 👀
2 odgovora 5.8k 👀
4 odgovora 17.4k 👀
2 odgovora 5.1k 👀
3 odgovora 485 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...