110 pregleda
Marketing odjel d.o.o. u rubrici Poslovanje od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Znamo da se UGP (Udruga Glas Poduzetnika) osnovala početkom 2020. godine, za vrijeme opće izolacije u Hrvatskoj zbog novog korona virusa COVID-19 kada je došlo do gašenja gospodarskih aktivnosti te početka ekonomske krize u Hrvatskoj. UGP je tada, kao mlada i tek osnovana udruga, počeo agilno djelovati sa nizom aktivnosti zastupajući poduzetnike pred političarima. Što biste izdvojili, koje je najbitnije, najveće ili možda najteže postignuće UGP-a do sada u 2020. godini?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Hrvoje Bujas od Hrvoje Bujas [Proaktivan] (540 bodova)

Najveće postignuće UGP-a je svakako promicanje vrednota poduzetništva, koje vise nije gruba rijec. Od prvog dana smatramo da baš RH ima sad povijesnu šansu, a usprkos krizi, za razvoj poduzetništva, i općenito vizionarskog i kreativnog razmišljanja.

UGP je nastao kao odgovor poduzetnika i obrtnika, te zaposlenika u privatnom sektoru na neadekvatne Mjere Vlade u ožujku 2020. godine, te smo tražili i dobili “Otpis, a ne odgodu” poreznih davanja na plaće tj. otpis poreza na dohodak, doprinosa i pripadajučeg prireza, što je bio naš ključni zahtjev.

Tražili smo i moratorij na kredite i leasinge (do 12 mjeseci), što je djelomice udovoljeno. Tražili smo smanjivanje parafiskalnih nameta - djelomice udovoljeno. Ukidanje plaćanja akontacije na dobit i placanja PDV-a po naplati - što je djelomice udovoljeno, ...

U samoj provedbi Mjera predlagali smo uvrštenje i sezonskih obrtnika što je u cijelosti implementirano, a također smo pomogli znatno ranijem otvaranju poslovanja, kao i relaksaciji Mjera, itd.

Slijedom naših ciljeva, jasno je da je dug put pred nama, mi smo Udruga koja postoji tek nepunih 6 mjeseci, te novi izazovi tek slijede.

UGP - Udruga Glas PoduzetnikaHrvoje Bujas
Predsjednik UGP

Udruga Glas Poduzetnika
https://www.glaspoduzetnika.hr/

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...