567 pregleda
Goran Dren u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
Zašto je danas bitno imati web stranicu na internetu te tko sve treba imati web stranice?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+5 glasa
Mia Marijanović od Mia Marijanović (9.2k bodova)
odabran od Goran Dren
 
Najbolji odgovor

Zato jer je web stranica je danas jedan od najjeftinijih i najmodernijih načina oglašavanja - ako ne i najjeftiniji.

Zato jer web stranica uvijek prikazuje Vašu stvarnu uslugu. To znači da Vaš klijent može u svakom trenutku vidjeti stvarno stanje Vaših proizvoda i usluga, reference, itd.

Prema zadnjem istraživanjima vršenim nad hrvatskim građanima starijim od 15 godina, ustanovljeno je da polovica njih koristi internet. Ugrubo - pola hrvata su online. Ako su tamo, a Vi neštoprodajete, onda morate i Vi biti tamo kako biste došli do te polovice hrvata i prodali im to i putem interneta. Ja se ne bavim prodajom, ali ovo je i meni jasno.

Za kraj evo i pet najbitnijih razloga zašto je važno danas posjedovati web stranicu:
  • 24 sata svaki dan su dostupne informacije svim korisnicima weba - neka internet stranice radi za VAS
  • Imate neograničene prezentacijske mogućnosti - VI određujete pravila prezentacije na svojim web stranicama
  • Dostupnost globalnom tržištu je utkana u web stranice - budite dostupni svima
  • Danas čete jedino tako imati profesionalni pristup klijentima - ponudite korisnicima konkretne odgovore i usluge, omogućite im lakšu komunikaciju
  • Lakše je preko weba dobiti povratne informacije od klijenata/posjetitelja stranica - prikupite mišljenja ljudi do kojih VAM je stalo
+4 glasa
Marina Mikić od Marina Mikić (912 bodova)
Od velike je važnosti posjedovati web stranicu, pogotovo ako se bavite poslom koji zahtjeva prezentaciju i promociju proizvoda i usluga. Web stranica je jedan od najboljih načina na koje možete doći do izražaja, odnosno na koji vas se može primjetiti. Na kraju krajeva, najvjerojatnije je da će vas se primjetiti upravo na Internetu. Evo zašto...

Danas u Hrvatskoj imamo 2,5 milijuna korisnika Interneta, dok u svijetu taj broj premašuje 2,5 milijarde.

Sav sadržaj koji stavite na svoju web stranicu možete prezentirati na neograničeno puno načina, ovisno o tome kakvu percepciju želite ostaviti posjetiteljima stranice. Sadržaj formirate na način koji vama odgovara, te tako istovremeno dajete posjetiteljima uvid u dio vašeg karaktera i načina razmišljanja.

Možete napraviti sve što želite. Nema boljeg načina za ostavljanje prvog dojma. Dajte si truda i prezentirajte sadržaj web stranice tako da se posjetitelj želi vratiti!
Arianna Basiolli 03.05.2016. pitanje u rubrici Internet od Arianna Basiolli (3 bodova) Zašto je bitno obratiti pažnju na web dizajn?
–1 glas
Oskar Novak od Oskar Novak (6.3k bodova)

Web stranicu je bilo prije bitno imati radi posla, a danas je naravno i to bitno, ali je i bitno imati web stranicu iako direktno ne donosi prihod budući da gotovo svaka tvrtka danas ima "nešto na webu". Oni koji nemaju kao da padaju u ropotarnicu poduzetničke prošlosti osim ako se ne radi o veoma veoma stabilnom poslu koji na isti način gura desetljećima.

Osobne stranice koje nemaju veze s tvrtkom su isto bitne jer vam rade bolju reputaciju na Google-u, predstavlja vas potencijalnim poslodavcima, a klijentima ukazuje da je tu još jedan čovjek koji radi: "to i to te je sposoban napraviti ovo i ono".

Tko sve treba imati web stranice? Odgovor na ovo danas pomalo retoričko pitanje je da bi to trebao napraviti svatko tko u tome nalazi ugodu i novac. Dakle, ukoliko želite novac, želite posao - treba vam stranica radi lakšeg pronalaska posla, prikazivanja sebe i svojeg znanja ili ponude vaše tvrtke.

Ugoda je kada ipak znate da ste dio WWW-a i da možete raditi te prakticirati svoej znanje na osobnoj stranici gdje će se možda okupljati samo vaši prijatelji, imati forum, razvijati diskusije, a iz toga svega možda izraste nešto drugo - potencijal je ugoda, iznenađenje, imate svoj website i to je kao hobi, a hobi je način ugađanja samome sebi.

Ukoliko imate i neprofitnu organizaciju - opet bi vam Internet mogao uvelike pomoći pri skupljanju donacija, razradi programa, medijskom pokrivanju vaših akcija/radova itd. Naravno i u toj sferi se može pronaći i element društvenih mreža - postavlja se pitanje koje je u suštini potentnije - tko zapravo danas ne bi trebao imati neku vrstu svojeg web uratka?

Sve u svemu na Znatku, ali i kroz Web::Edukaciju možete veoma lako uploviti kroz proces stvaranja nečeg što ima veze s webom, bila to web stranica, forum, aplikacija ... npr. već se pisalo o programiranju, domenama i marketingu.

Slična pitanja

1 odgovor
Goran Dren 14.03.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
3 odgovora
Mihaela Blažeka 30.10.2020. pitanje u rubrici Internet od Mihaela Blažeka (25.2k bodova)
1 odgovor
Goran Dren 14.03.2014. pitanje u rubrici Web Dizajn od Goran Dren (6.1k bodova)
2 odgovora
Goran Dren 14.03.2014. pitanje u rubrici Web Hosting od Goran Dren (6.1k bodova)
5 odgovora
Marinko Zadro 06.01.2014. pitanje u rubrici Internet od Marinko Zadro (7.8k bodova)
4 odgovora
Goran Dren 25.12.2013. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.1k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...