Zašto je bitno obratiti pažnju na web dizajn?

129 pogleda
Arianna Basiolli pitano 03.05.2016. u kategoriji Web Primjena od korisnika Arianna Basiolli Početnik (4 bodova)

Ovo je moje mišljenje i uopće ne treba imati veze sa stvarnošću...naime, smatram da grafički dizajn igra ogromnu ulogu u izradi web stranice iz jednostavnog razloga što boje na web stranici ne smiju biti jako izražene da "ne bodu u oko", slike moraju biti smisleno postavljene te tekst mora biti ukomponiran na razumljiv i odgovarajući način...smatram da ljudi trebaju pitati pomoć profesionalca, a ne se sami igrati grafičkog ili web dizajnera...kolike su cijene za napraviti jednu pristojnu, ozbiljnu web stranicu?

related to an answer for: Zašto imati web stranicu?
Znatko commented 03.05.2016. od korisnika Znatko Aktivan (900 bodova)
Arianna, što je Vaše konkretno pitanje? Zašto je važno.... ili kolike su cijene....???
Hrvoje commented 04.05.2016. od korisnika Hrvoje Superaktivan (5,824 bodova)
Mislim da nju zanima ovo iz naslova - zašto je bitno obratiti pažnju na web dizajn? A ovo ostalo u opisu pitanja žena samo nešto trkelja bezveze... :D

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

+6 glasova
Dimitrije-Vuk Veličković odgovoreno 10.05.2016. od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,949 bodova)

Web dizajn je bitan zato što svim drugim stvarima koji se nalaze na webu - Vaša web stranica nije jedina. Danas gotovo da i ne postoji netko tko svoje proizvode ili usluge ne oglašava na webu. Bilo da prodajete automobile, iznajmljujete apartmane, vodite dućan, šećete pse ili nešto deseto, bez kvalitetno dizajnirane web stranice – Vi ne postojite! Niste zanimljivi drugima i drugi Vas ne doživljavaju. Ponajviše zbog one - prvi dojam je bitan. Zato danas vi žele da imaju web stranicu gdje će njihovi posjetitelji poželjeti postati i njihovi klijenti.

Izrada web dizajna se uvijek treba individualno usklađivati sa željama i potrebama svakog naručitelja. Vizualni identitet web stranice je lice svake tvrtke i organizacije koja se predstavlja na webu. Web dizajn u konačnici određuje izgled web stranice, a preferencije naručitelja usmjeravaju taj dizajn. Pri tome, logo naručitelja je bitan faktor koji određuje web dizajn stranice. Potrebno je obratiti posebnu pažnju na boje i fontove od kojih se logo sastoji kako bi se dobro uklopio s ostalim web dizajnom.

Koje vrste web dizajna postoje? 

  • originalni web dizajn - za izgradnju jedinstvenog vizualnog identiteta tvrtke/osobe/organizacije naručitelja
  • gotovi web predložak - ako naručitelj traži povoljnu izradu web stranice, da ne košta puno

Danas se, zbog kompleksnosti ove priče oko web dizajna, koriste okviri (eng. frameworks) za izradu web dizajna neke web stranice. Ima ih više. Svako malo se pojavljuju novi. Za odabrani okvir je bitno da je...

  • ....razvijen pomoću najmodernijih web tehnologija (HTML5, CSS3, jQuery).
  • ...podržan od većine preglednika (Firefox, Chrome, Safari, Opera, IE 8 i novije verzije).
  • ...prilagodljivog dizajna (za PC računala, mobitele, tablete).
  • ...SEO friendly za pozicioniranje na Google (W3C standard, brzo učitavanje, gzip kompresija...).
+3 glasova
Frustrurani igrac odgovoreno 11.05.2016. od korisnika Frustrurani igrac Superaktivan (3,168 bodova)
vec je poznato da kod fizickih proizvoda koje kupujemo u ducanu ambalaza je postala djelom tog proizvoda i u velikom djelu je kraj brojnih proizvoda sa istom svrhom zasluzna za prodaju toga proizvoda.

Kupci nisu niti svjesni koliko proizvoda cesto kupe radi njihovog pakiranja tj. odlucuju se za odredenog proizvodaca na osnovi njegovog dizajna. Jer prije nego sta donese odluku o kupnji kupac taj proizvod percipira vizualno te se na osnovi toga odlucuje za njega. Kada kupac bira izmedu cijelog niza proizvoda na policama trgovine, ambalaža proizvoda radi razliku među njima koju ce kupac primjetit i na osnovi nje se odlucit.

Mislim da bi se ista stvar mogla primjenit i na WEB stranice, gdje se sa percipiranjem njenog izlgeda i usporedbom sa konkurencijom kupac odlucuje gdje ce se zadrzat.

Mislin da je cak i bitnija uloga dizajna nego sta se na prvu cini jer sa nepreglednim i nezgrapnim dizajnom se moze postic da kupac ode sa stranice prije nego sta se ista uopce i ucita do kraja.

Slična pitanja

1 odgovor 347 pogleda
4 odgovora 1,498 pogleda
6 odgovora 1,267 pogleda
2 odgovora 693 pogleda
3 odgovora 350 pogleda
1 odgovor 217 pogleda
2 odgovora 5,607 pogleda
The best pitano 30.03.2015. u kategoriji Web Dizajn od korisnika The best Aktivan (124 bodova)
2 odgovora 414 pogleda
1 odgovor 396 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...