Kako vam se čini nova sljemenska žičara?

28 gledanja
Znatkica pitano prije 6 dana u kategoriji Promet i vozila od korisnika Znatkica Aktivan (528 bodova)
Znam da još nije krenula ovog trena s komercijalnim radom, ali kako vam se čini nova moderna sljemenska žičara? Znamo li već cijenu karte?

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

+2 ocjena
Antoneta Hrgović odgovoreno prije 4 dana od korisnika Antoneta Hrgović Aktivan (936 bodova)

Nova Žičara Sljeme trebala je krenuti s radom još u svibnju 2020. godine, no od tada se termin otvaranja pomaknuo još nekoliko puta. Zadnji postavljeni termin otvaranja bio je početak listopada, ali žičara još nije pokrenuta za javnost zbog pandemije koronavirusa. 

Žičara se sastoji od 80 gondola, a u svakoj do vrha Medvednice, Sljemena, može stići po 10 ljudi. 

Cijena prijevoza je nešto što se ljudima nije svidjelo. Naime, radi se o karti u iznosu od 50 KN u jednom smjeru. Za turiste bi cijena, također jednosmjerne, karte bila 100KN. Postoji mogućnost da se cijena ipak smanji za "domaće", odnosno Hrvate, pa bi povratna karta iznosila 50 KN, no ta informacija još nije potvrđena.

Osobno mi se sviđa ideja Žičare Sljeme i radujem se njezinu otvaranju, ali mislim da cijena nikako nije pristupačna za prosječnog građanina Hrvatske, pogotovo za obitelji koje bi za jedan izlet na Sljeme i nazad žičarom, uz prijevoz do iste, hranu,piće i slično, mogle potrošiti i više nego što bi potrošile za tjednu ili dvotjednu opskrbu namirnicama i kućanskim potrepštinama.

+1 ocjena
Karla Jurišić odgovoreno prije 4 dana od korisnika Karla Jurišić Superaktivan (2,448 bodova)

Žičara na Sljemenu je već dugo najavljena te se uskoro sprema na otvaranje. Osobno, nemam ništa protiv ovog projekta te mislim da neće nikome škoditi. Ispred žičare je napravljen veliki parking koji može primiti popriličnu količinu vozila. Nisam još upoznata s detaljima i funkcijama, ali znam da će ulaznica biti u okviru od 50 kuna, što nije niska cifra. 

Žičara je jedna zabavna atrakcija te se iz nje može uhvatiti lijep pogled i fotografija. Prije je žičara na Sljemenu bila popularna pa tako mislim da će se i ova koristiti te da bi ju svatko barem jednom trebao posjetiti. Postoji mogućnost da se ova cijena karte smanji ukoliko dođe do premale potražnje, jer bi cijena za ovu atrakciju bila prihvatljiva do 30 kuna po osobi, a za djecu 50% manje.

Slična pitanja

1 odgovor 140 gledanja
1 odgovor 28 gledanja
2 odgovora 120 gledanja
1 odgovor 146 gledanja
Zoran Jurić pitano 20.12.2015. u kategoriji Turizam i putovanja od korisnika Zoran Jurić Superaktivan (4,845 bodova)
Znatko

Znatko je otvorena i pretraživa baza znanja u obliku pitanja i odgovora online zajednice

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

3,925 pitanja

5,271 odgovora

1,391 komentara

845 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?

Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...