Znatkica u rubrici Stanovanje od Znatkica
promjena rubrike od Znatko
Što napraviti kada susjedi puštaju glasnu muziku? OK, mogu zvati policiju, ali kako istovremeno očuvati i dobrosusjedske odnose???

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić
Ukoliko ste se našli u situaciji gdje vaši susjedi puštaju glasnu muziku, savjetujem vam da ne kontaktirate odmah policiju. Ako se glasna muzika pojavljuje sa vremena na vrijeme, možda i nije potrebno odmah intervenirati, ali nakon 3. i više puta svakako. Ako je glasna muzika učestala (svaki dan, svaki drugi dan) obratite im se što prije. Savjetujem vam da u slučaju da znate tko pušta glasnu muziku da im pokucate na vrata u periodu kada ne puštaju muziku. Na taj ćete način spriječiti moguće sukobe ukoliko oni shvate vaš pristup kao napad. Prvo ih probajte zamolit na način ˝Oprostite, čini mi se da iz vašeg stana dopire muzika. Nemam ništa protiv glazbe, ali zbilja je glasna i ometa me. Sutra radim/učim/ imam obaveze i moramo se odmoriti. Ne trebate potpuno ugasiti glazbu samo ju malo stišajte. ˝ U slučaju da ne upali takav pristup, drugi put probajte biti nešto odriješitiji, a ako ni to ne upali obratite se policiji. Treba biti tolerantan, ali ne treba trpiti dugotrajno uznemiravanje.
+8 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Imala sam takav slučaj koji godinama nije prestajao, samo što se nije radilo o muzici nego o muško-ženskim odnosima.

Prvo sam dugo čekala jer nisam znala kako im se obratiti u vezi toga, bila sam neispavana za posao. Nije bio problem samo ta neispavanost nego što smo to kao obitelj koja živi u stanu do svi morali slušati. Kasnije nakon godinu dana sam znala da moram to spomenuti i jesam na lijepi način koliko je moguće i dotična osoba se pravila da ne zna o čemu pričam.. tako sam bila u miru jedno mjesec dana- dva mjeseca mislila sam da je konačno prestalo i da sam ipak to uspješno riješila dok nije počelo opet, sve ispočetka. Iako mi je bilo u interesu sačuvati dobrosusjedske odnose, susjeda je počela dovoditi i prijatelje koji su cijelu noć glasno smijali se svirali gitaru, tako da sam morala nazvati anonimno policiju. Nakon toga nisam imala problema a susjedski odnosi su ostali na pozdravu.
+7 glasa
Iva Murat od Iva Murat
Ako vaši susjedi inače ne puštaju glasnu muziku, nego taj dan nešto slave, tada im nemojte prigovarati. Ipak, ako se glasna muzika češće ponavlja, zamolite ih da ju stišaju. Možete ih nazvati telefonski, a ako nemate njihov broj, pokucajte im na vrata i zamolite ih da stišaju muziku. Budite kulturni i nemojte poticati svađu. Ako susjed odbija stišati muziku i ako se to često ponavlja, nazovite policiju jer je to kršenje javnog reda i mira.

Slična pitanja

1 odgovor 1.1k 👀
3 odgovora 766 👀
1 odgovor 573 👀
Zoran Marković 04.11.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Marković
1 odgovor 2.3k 👀
2 odgovora 479 👀
Zoran Jurić 10.07.2014. pitanje u rubrici Stanovanje od Zoran Jurić
2 odgovora 563 👀
Ivan Gačić 05.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
1 odgovor 3.2k 👀
3 odgovora 2.6k 👀
2 odgovora 2.4k 👀
2 odgovora 1.5k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...