Kako to da iako smo puno uložili u turizam, opet rezultati nisu sjajni?

40 pregleda
Ivan Gačić 19.10.2020. pitanje u kategoriji Turizam i putovanja od Ivan Gačić [Superaktivan] (4,126 bodova)
Puno smo uložili u naše smještajne kapacitete (kuću s apartmanima), imamo i bazen te nešto inovativnog dodatnog sadržaja za goste, a opet rezultati nisu sjajni. U čemu je problem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Mihaela Blažeka 19.10.2020. odgovor od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (17,557 bodova)

Ako pitate za trenutno stanje, jasno da je stanje nije dobro zbog situacije s pandemijom. 

No, ako pitate za općenito stanje prije pandemije, navest ću nekoliko razloga:

  1. Naš turizam je ipak u najvećem zamahu samo u 2 mjeseca tijekom cijele godine (7. i 8. mjesec). Ostatak godine nije ni približno toliko bogat turizmom. Bilo je pokušaja uvođenja kontinentalnog seoskog turizma, ali to se baš i nije obistinilo.
  2. Cilj turizma izvorno i je zaraditi na turistima na razne načine. Jedan od njih, a taj čini zapravo i veliki dio turizma, bio bi opravdano skupo prodavanje domaćih i ukusnih proizvoda turistima. No, ono što se nama događa sasvim je kontradiktorno. Kako je kod nas poljoprivreda na niskoj razini i zapuštena, Hrvatska uvozi tuđe proizvode i onda njih dajemo turistima u hotelima i u dućanima.
  3. Ljudi u Dalmaciji sa nekretninama u većini slučajeva u tih 2 mjeseca zarade dovoljno za cijelu godinu i tako onda žive. To je odlično za njih, ali ipak loše za cijelu ekonomiju države.
 
Mnogo je razloga, a ovo su neki koji su mi prvi pali na pamet. Najvažnija stavka u svemu tome bila bi definitivno neiskorištavanje poljoprivrednih potencijala koje Hrvatska pruža svojim državljanima. Sela su sve više pusta, poljoprivreda je sve više smatrana nečim primitivnim, a sve nas to dovodi do polagane propasti. Koliko je stanje zaista loše, vidi se najviše upravo u ovakvim situacijama u kakvoj smo sada.

Slična pitanja

5 odgovora 7,852 pregleda
3 odgovora 89 pregleda
2 odgovora 95 pregleda
Marija User 25.09.2020. pitanje u kategoriji Turizam i putovanja od Marija User [Aktivan] (148 bodova)

AKTUALNI ZNATKOV INTERVJU ZNANJA

Dario Marčac

Dario Marčac

Poduzetnik i TikToker

Kako stvarati TikTok sadržaje uz dobar marketing?

[ Vidi sve intervjue ]
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada sadrži aktualne odgovore, a nova opcija u gornjem glavnom izborniku popis zadnjih pitanja.

Gdje pratiti Znatka?

...