107 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić
Puno smo uložili u naše smještajne kapacitete (kuću s apartmanima), imamo i bazen te nešto inovativnog dodatnog sadržaja za goste, a opet rezultati nisu sjajni. U čemu je problem?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka

Ako pitate za trenutno stanje, jasno da je stanje nije dobro zbog situacije s pandemijom. 

No, ako pitate za općenito stanje prije pandemije, navest ću nekoliko razloga:

  1. Naš turizam je ipak u najvećem zamahu samo u 2 mjeseca tijekom cijele godine (7. i 8. mjesec). Ostatak godine nije ni približno toliko bogat turizmom. Bilo je pokušaja uvođenja kontinentalnog seoskog turizma, ali to se baš i nije obistinilo.
  2. Cilj turizma izvorno i je zaraditi na turistima na razne načine. Jedan od njih, a taj čini zapravo i veliki dio turizma, bio bi opravdano skupo prodavanje domaćih i ukusnih proizvoda turistima. No, ono što se nama događa sasvim je kontradiktorno. Kako je kod nas poljoprivreda na niskoj razini i zapuštena, Hrvatska uvozi tuđe proizvode i onda njih dajemo turistima u hotelima i u dućanima.
  3. Ljudi u Dalmaciji sa nekretninama u većini slučajeva u tih 2 mjeseca zarade dovoljno za cijelu godinu i tako onda žive. To je odlično za njih, ali ipak loše za cijelu ekonomiju države.
 
Mnogo je razloga, a ovo su neki koji su mi prvi pali na pamet. Najvažnija stavka u svemu tome bila bi definitivno neiskorištavanje poljoprivrednih potencijala koje Hrvatska pruža svojim državljanima. Sela su sve više pusta, poljoprivreda je sve više smatrana nečim primitivnim, a sve nas to dovodi do polagane propasti. Koliko je stanje zaista loše, vidi se najviše upravo u ovakvim situacijama u kakvoj smo sada.

Slična pitanja

5 odgovora
1 odgovor
23.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od ivanzadro
1 odgovor
Zoran Jurić 26.08.2020. pitanje u rubrici Kontakti od Zoran Jurić
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...