456 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Poslovanje od Margareta Jurisi
tagovi uređeni od Znatko
Zanima me industrija u Americi, tocnije Sjevernoj. Kakve industrije postoje ovdje? Ulaže li se u njih?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić

Kanadu i SAD ubrajamo među najbogatije zemlje svijeta. Njihovo prirodno bogatstvo vrlo je veliko pa industrija cvjeta, baš kao i poljoprivreda. Posljednjih godina veliki je razvoj doživjela i meksička industrija, ali prihod drugih srednjoameričkih država i karipskih otoka obično ovisi o jednoj izvoznoj kulturi i turizmu. 

SAD i Kanada su bogate nevjerojatno svestranom industrijom, od rudarstva i prehrambene industrije do lake i teške industrije te uslužnih djelatnosti, poput bankarstva. Tu se proizvode različiti proizvodi, od zrakoplova i automobila do računala. 

Sjeverna Amerika još uvijek raspolaže velikim zalihama ruda. U Kanadi, na primjer, ima niklja. Mnogo je nafte i plina, posebice na arktičkom sjeverozapadu te na jugu u Meksičkom zaljevu.

Na sjeveru kontinenta mnogo je šuma koje prekrivaju 40% površine Kanade. U gradovima poput Portlanda i Vancouvera drvo se prerađuje u papir i druge proizvode.

Dolina Santa Clara južno od San Francisca poznatija je kao Silicijska Dolina. U njoj postoje mnoga sjedišta visokotehnoloških naprednih tvrtki koje se bave proizvodnjom softvera, sustava i računalnih sklopova. Rekla bih da se u ovaj dio industrije najviše ulaže, a po tome u i najsnažnija konkurencija.

+6 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak

Države Sjeverne Amerike industrijske su velesile i imaju jako naprednu industriju. Počevši s Kanadom, možemo reći da je ona jedna od najjačih sila u drvnoj industriji. Osim šumarstava i drvne industrije, u Kanadi je razvijeno i ribarstvo. Kanada ima i važne rudnike zlata, bakra i olova. Uz Meksiko, Kanada je važna i po naftnoj industriji. 

Ono po čemu se SAD može pohvaliti u industriji je to što je vodeća svjetska trgovačka zemlja. Uz Kanadu, SAD je bitan u u drvnoj industriji i ribarstvu.Industrija SAD-a je snažna zbog bogatstva šume, ruda te velikom broju stanovništa, iako u industriji sve manje sudjeluju ljudi, a sve više strojevi i roboti. 

Industrija Mexika je porasla, a situacija se popravila nakon drugog svjetskog rata kada je Mexiko uvozio jeftinu radnu snagu. No to nije bilo dovoljno, Mexiko je još uvijek slabo razvijen, a još uvijek mnogo ljudi živi od poljoprivrede. 

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...