285 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Poslovanje od Margareta Jurisi (646 bodova)
tagovi uređeni od Znatko
Zanima me industrija u Americi, tocnije Sjevernoj. Kakve industrije postoje ovdje? Ulaže li se u njih?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić (29.5k bodova)

Kanadu i SAD ubrajamo među najbogatije zemlje svijeta. Njihovo prirodno bogatstvo vrlo je veliko pa industrija cvjeta, baš kao i poljoprivreda. Posljednjih godina veliki je razvoj doživjela i meksička industrija, ali prihod drugih srednjoameričkih država i karipskih otoka obično ovisi o jednoj izvoznoj kulturi i turizmu. 

SAD i Kanada su bogate nevjerojatno svestranom industrijom, od rudarstva i prehrambene industrije do lake i teške industrije te uslužnih djelatnosti, poput bankarstva. Tu se proizvode različiti proizvodi, od zrakoplova i automobila do računala. 

Sjeverna Amerika još uvijek raspolaže velikim zalihama ruda. U Kanadi, na primjer, ima niklja. Mnogo je nafte i plina, posebice na arktičkom sjeverozapadu te na jugu u Meksičkom zaljevu.

Na sjeveru kontinenta mnogo je šuma koje prekrivaju 40% površine Kanade. U gradovima poput Portlanda i Vancouvera drvo se prerađuje u papir i druge proizvode.

Dolina Santa Clara južno od San Francisca poznatija je kao Silicijska Dolina. U njoj postoje mnoga sjedišta visokotehnoloških naprednih tvrtki koje se bave proizvodnjom softvera, sustava i računalnih sklopova. Rekla bih da se u ovaj dio industrije najviše ulaže, a po tome u i najsnažnija konkurencija.

+3 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak (8.6k bodova)

Države Sjeverne Amerike industrijske su velesile i imaju jako naprednu industriju. Počevši s Kanadom, možemo reći da je ona jedna od najjačih sila u drvnoj industriji. Osim šumarstava i drvne industrije, u Kanadi je razvijeno i ribarstvo. Kanada ima i važne rudnike zlata, bakra i olova. Uz Meksiko, Kanada je važna i po naftnoj industriji. 

Ono po čemu se SAD može pohvaliti u industriji je to što je vodeća svjetska trgovačka zemlja. Uz Kanadu, SAD je bitan u u drvnoj industriji i ribarstvu.Industrija SAD-a je snažna zbog bogatstva šume, ruda te velikom broju stanovništa, iako u industriji sve manje sudjeluju ljudi, a sve više strojevi i roboti. 

Industrija Mexika je porasla, a situacija se popravila nakon drugog svjetskog rata kada je Mexiko uvozio jeftinu radnu snagu. No to nije bilo dovoljno, Mexiko je još uvijek slabo razvijen, a još uvijek mnogo ljudi živi od poljoprivrede. 

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Margareta Jurisi 22.10.2020. pitanje u rubrici Društvo od Margareta Jurisi (646 bodova)
1 odgovor
Znatkica 28.01.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Znatkica (4.4k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...