Znatkica u rubrici Turizam i putovanja od

Što turisti trebaju obavezno posjetiti kada turistički dođu u Ameriku (SAD; Sjedinjene Američke Države)? Koje gradove, znamenitosti, neobična mjesta su odlična za turizam i posjete turista.

- Odgovor tražim iz iskustva iz vremena u kojima smo mogli jednostavnije putovati i nadamo se da će nam se ta vremena opet vratiti.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Silvija Garić od

SAD je jedna od najvećih zemalja svijeta zbog čega je teško izdvojiti samo nekoliko gradova i znamenitosti. Nabrojati ću vam neke lokacije za koje smatram da su najatraktivnije.

 • New York: Times Square, Empire State Building, Kip slobode, Central Park, Madison Square Garden, Broadway, slapovi Niagare
 • Los Angeles: Hollywood, Disneyland
 • Washington: Bijela kuća, zgrada kongresa
 • Las Vegas: Grand Canyon, Caesars palace
 • San Francisco: Golden Gate, Kineska četvrt, Alcatraz

Ovo su neke od najpopularnijih lokacija, ali naravno vaš izbor ovisi o gradovima koje ćete posjetiti pa o njima proučite detaljnije jer ima još mnogo zanimljivih znamenitosti.

+11 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

Sjedinjene Američke Države su zbilja prepune znamenitosti, no izdvojila sam neke stvari koje su po meni must za posjetiti kada se nađete tamo.

New York, koji se nalazi u istoimenoj državi, grad je prepun zanimljivih sadržaja i znamenitosti, a osim onih navedenih u prethodnom odgovoru, možete posjetiti i:

 • Rockefeller centar, na vrhu zgrade imate predivan panoramski pogled na grad
 • Razne muzeje, poput: MoMA - Muzej moderne umjetnosti, Muzej umjetnosti  Metropolitan, Američki prirodoslovni muzej (American Museum of Natural History), Madame Tussauds (najveći muzej voštanih figura na svijetu)...
 • Brooklynski most

Postoji još znamenitosti u samoj državi New York, poput Zoološkog vrta Bronx koji je površinom jedan od najvećih u SAD-u. 

Yellowstone Nacionalni park - iStock photo
Yellowstone Nacionalni park 

Nacionalni park Grand Canyon u Arizoni je jedan od najljepših u SAD-u, a istoimeni klanac strmih litica (za koje vjerujem da svi znamo) će Vas zasigurno uživo oduševiti. Možete posjetiti i Yellowstone Nacionalni park u saveznoj državi Wyoming, koji je najstariji nacionalni park na svijetu, poznat po svojoj ljepoti, brojnim termalnim izvorima, gejzirima i raznim divljim životinjama.

U saveznoj državi Kaliforniji nalazi se Los Angeles, koji također ima bezbroj zanimljivih znamenitosti:

 • Venice Beach
 • grad Santa Monica, koji pripada okrugu Los Angelesa, ima prekrasne plaže, a na Santa Monica Pieru postoji i mali zabavni park, u blizini se nalazi i akvarij (Heal the Bay Aquarium)
 • tematski park Universal Studios Hollywood
 • The Getty - veliki muzej s naglaskom na američku i europsku umjetnost, arhitekturu, a ima i prekrasno uređene vrtove (+ ulaz je besplatan!).
 • Možete ići u kupovinu u trgovački centar The Grove, s velikim brojem trgovina, butika i robnih kuća, ali i restorana i kafića.

Belmont park - San Diego - i Stock
Belmont park - San Diego

San Diego je grad koji se također nalazi u Kaliforniji, a ondje možete pronaći: 

 • poznati tematski park SeaWorld,
 • Belmont park - zabavni park smješten uz ocean,
 • Pomorski muzej, koji ima jednu od najvećih zbirki povijesnih morskih plovila u SAD-u,
 • predivni Balboa Park, koji, osim prirode, sadrži i muzeje, kazališta te zoološki vrt.

Glavni grad SAD-a, Washington D.C., osim prethodno navedene Bijele kuće, ima i čak 17 Smithsonian muzeja, koji pokrivaju mnoga važna područja, od povijesti i umjetnosti, pa sve do svemira. Možete posjetiti i jedan od najstarijih i najpoznatijih dijelova ovog grada - Georgetown, gradsku četvrt koja je poznata po prekrasnoj arhitekturi, ali i predivnoj šetnici uz rijeku Potomac.

"The Bean" - iStock
Skulptura Cloud Gate ("The Bean")

U Chicagu (u saveznoj državi Illinois), u Millenium parku nalazi se poznata Cloud Gate skulptura koja izgledom podsjeća na grah, pa je tako i dobila svoj nadimak - "The Bean."  Na 103. katu nebodera Willis Tower možete uživati u predivnom pogledu na grad sa prozirnog vidikovca - Skydeck Chicago. U središtu Grant parka nalazi se jedna od najvećih fontana ja svijetu - Buckinghamska fontana, koju se svakako isplati posjetiti.

Naravno, SAD obuhvaća ogromno područje, stoga je teško izdvojiti samo neke od zanimljivih sadržaja koje nudi laugh

Darija Magdalenić od
Oh da da... Bila sam prije par godina. USA je velika. Stvarno nema što se sve ne može vidjeti tamo. Lijepo mi se sjetiti svega toga što sam tada vidla, a tu ima ba popisu. Samo da sve to nabrojano vidiš trebaju ti mjeseci i mjeseci. Ili se trebaš preseliti.‌

Slična pitanja

3 odgovora 581 👀
2 odgovora 431 👀
3 odgovora 508 👀
1 odgovor 285 👀
2 odgovora 662 👀
1 odgovor 197 👀
2 odgovora 410 👀
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...