149 pregleda
Marin Duganđija u rubrici Turizam i putovanja od Marin Duganđija

Što karakterizira studentski turizam? Koje su prednosti studentskog turizma? Tko se time bavi kod nas i koji fakulteti ga njeguju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Studentski turizam je vrsta putovanja koja je posebno usmjerena na studente i obično uključuje obrazovne ili kulturne aktivnosti. Karakteristike studentskog turizma mogu uključivati:

  • Obrazovni ili kulturni fokus: Studentski turizam često uključuje aktivnosti koje su obrazovne ili kulturno obogaćujuće, kao što su tečajevi jezika, programi kulturne razmjene ili obrazovna putovanja.
  • Grupna putovanja: Studentski turizam često se organizira u grupama, sa studentima koji putuju zajedno kao dio školskog ili sveučilišnog programa.
  • Prikladan za proračun: Studentski turizam često je osmišljen tako da bude prihvatljiv za proračun, s nižim troškovima smještaja, prijevoza i aktivnosti.
  • Kratkoročna putovanja: Studentski turizam obično uključuje kraća putovanja, poput izleta vikendom ili cjelotjednih programa.

Prednosti studentskog turizma mogu uključivati:

  • Obrazovno i kulturno obogaćivanje: Studentski turizam omogućuje studentima upoznavanje novih kultura i stjecanje novih znanja i vještina.
  • Prilike za osobni razvoj: Studentski turizam može studentima pružiti prilike za razvoj neovisnosti, vještina rješavanja problema i samopouzdanja.
  • Umrežavanje i razvoj karijere: Studentski turizam može pomoći studentima u izgradnji mreža i uspostavljanju veza koje mogu biti korisne za njihovu buduću karijeru.

U Hrvatskoj studentski turizam često organiziraju sveučilišta, škole i druge obrazovne ustanove, kao i turističke agencije specijalizirane za studentska putovanja. Neka sveučilišta i škole u Hrvatskoj mogu imati programe ili odjele koji su posebno usmjereni na studentski turizam, kao što su programi turizma i ugostiteljstva ili programi međunarodnih studija.

Slična pitanja

1 odgovor
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...