165 pregleda
Marin Duganđija u rubrici Turizam i putovanja od Marin Duganđija

Što karakterizira studentski turizam? Koje su prednosti studentskog turizma? Tko se time bavi kod nas i koji fakulteti ga njeguju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Studentski turizam je vrsta putovanja koja je posebno usmjerena na studente i obično uključuje obrazovne ili kulturne aktivnosti. Karakteristike studentskog turizma mogu uključivati:

  • Obrazovni ili kulturni fokus: Studentski turizam često uključuje aktivnosti koje su obrazovne ili kulturno obogaćujuće, kao što su tečajevi jezika, programi kulturne razmjene ili obrazovna putovanja.
  • Grupna putovanja: Studentski turizam često se organizira u grupama, sa studentima koji putuju zajedno kao dio školskog ili sveučilišnog programa.
  • Prikladan za proračun: Studentski turizam često je osmišljen tako da bude prihvatljiv za proračun, s nižim troškovima smještaja, prijevoza i aktivnosti.
  • Kratkoročna putovanja: Studentski turizam obično uključuje kraća putovanja, poput izleta vikendom ili cjelotjednih programa.

Prednosti studentskog turizma mogu uključivati:

  • Obrazovno i kulturno obogaćivanje: Studentski turizam omogućuje studentima upoznavanje novih kultura i stjecanje novih znanja i vještina.
  • Prilike za osobni razvoj: Studentski turizam može studentima pružiti prilike za razvoj neovisnosti, vještina rješavanja problema i samopouzdanja.
  • Umrežavanje i razvoj karijere: Studentski turizam može pomoći studentima u izgradnji mreža i uspostavljanju veza koje mogu biti korisne za njihovu buduću karijeru.

U Hrvatskoj studentski turizam često organiziraju sveučilišta, škole i druge obrazovne ustanove, kao i turističke agencije specijalizirane za studentska putovanja. Neka sveučilišta i škole u Hrvatskoj mogu imati programe ili odjele koji su posebno usmjereni na studentski turizam, kao što su programi turizma i ugostiteljstva ili programi međunarodnih studija.

Slična pitanja

2 odgovora
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
3 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Ana Pilato 08.03.2022. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Ana Pilato
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...