397 pregleda
Matija Kranjčić u rubrici Turizam i putovanja od Matija Kranjčić
tagovi uređeni od Znatko
Koje znamenitosti posjetiti u ljetnom periodu (kraj osmog mjeseca) u Amsterdamu i okolnim mjestima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+16 glasa
Kristijan Čićko od Kristijan Čićko
Iz vlastitog iskustva putovanja u Amsterdam, mogu vam preporučiti mnogo zanimljivih atrakcija diljem grada.

Ukoliko ste osoba koja voli arhitekturu Amsterdam je grad za vas. Kombinacija beskonačne mreže kanala zaštićenih UNESCO-m, kuća građenih u 17. st. i staklenih nebodera u poslovnom dijelu nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neke od najpoznatijih građevina su Državni muzej, Van Goghov muzej, Artis, Rembrantov muzej i Nemo.

Amsterdam također slovi za grad prepun kultirnih događaja i manifestacija. Tijekom ljeta u najvećem i najpoznatijem gradskom parku, Vondelpark, postavlja se ljetna kazališna pozornica sa brojnim poznatim predstavama.

Ovo su samo neke od atrakcija koje pruža Amsterdam. Ukoliko ste u dobroj kondiciji i volite biciklirati, svakako preporučam razgledavanje grada biciklom. Upravo je Amsterdam u svjetskom vrhu po broju bicikala po stanovniku te ćete se savršeno uklopiti u amsterdamsku svakodnevicu.

GENIETEN VAN! (UŽIVAJ!)
+14 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Amsterdam je vrlo lijep grad poznat po svojim brojnim kanalima i okrugu Reg Light, ali u njemu se nalaze još lokacija koje vrijedi vidjeti.

U kolovozu se vrijeme mijenja, temperature su obično početkom mjeseca visoke, a prema kraju počinju padati (prosječno najviše 28° i najmanje 14° C).   

Bez obzira na vrijeme, neke znamenitosti možete uvijek obići- na primjer: Muzej Van Gogh, Kuća Anne Frank, Rijksmuseum, Muzej kuće Rembrandt  ili Židovski povijesni muzej.

Za lijepog vremena trebalo bi posjetiti luku Amsterdam, botanički i zoološki vrt te Vondelpark.

Ako ste ljubitelj piva, tu je i pivovara Heineken, gdje možete naučiti nešto više o procesu proizvodnje ovog svjetski poznatog i kvalitetnog piva.
+12 glasa
Laura Marjanović od Laura Marjanović
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Znamenitosti koje možete posjetiti u kasno ljeto u Amsterdamu su brojne. Amsterdam je glavni grad Nizozemske te nije za čuditi se ako Vam i većina dana provedena u Amsterdamu bude obilježena kišom i oblačnim vremenom. Ukoliko je vrijeme sunčano predlažem boravak na otvorenom, a to se može na lijep način organizirati tako što se iznajmi bicikl/bicikli na nekoliko sati, cijeli dan ili nekoliko dana te se provedu uživajući u prirodi i razgledavanju Amsterdama i okolice. U samom Amsterdamu znaju biti ogromne gužve u biciklističkom prometu jer puno ljudi putuje na posao i s posla biciklom te se znaju stvarati ogromne gužve tako da preporučam rano ustajanje i kasno vraćanje kući ukoliko ste smješteni u centru Amsterdama. Amsterdam se može na poseban način razgledati platite li di vožnju brodom po kanalima, zaista tada podsjeća na Veneciju. A ukoliko je vrijeme oblačno i kišovito, preporučam odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja poput NEMO znanstveni muzej, Van Gogh muzej, Kuća Anne Frank i drugo.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...