Što posjetiti u Amsterdamu?

48 pregleda
Matija Kranjčić 08.07. pitanje u kategoriji Turizam i putovanja od Matija Kranjčić [Megaktivan] (13,324 bodova)
08.07. retagged od Znatko
Koje znamenitosti posjetiti u ljetnom periodu (kraj osmog mjeseca) u Amsterdamu i okolnim mjestima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+11 glasa
Kristijan Čićko 12.09. odgovor od Kristijan Čićko [Aktivan] (120 bodova)
Iz vlastitog iskustva putovanja u Amsterdam, mogu vam preporučiti mnogo zanimljivih atrakcija diljem grada.

Ukoliko ste osoba koja voli arhitekturu Amsterdam je grad za vas. Kombinacija beskonačne mreže kanala zaštićenih UNESCO-m, kuća građenih u 17. st. i staklenih nebodera u poslovnom dijelu nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Neke od najpoznatijih građevina su Državni muzej, Van Goghov muzej, Artis, Rembrantov muzej i Nemo.

Amsterdam također slovi za grad prepun kultirnih događaja i manifestacija. Tijekom ljeta u najvećem i najpoznatijem gradskom parku, Vondelpark, postavlja se ljetna kazališna pozornica sa brojnim poznatim predstavama.

Ovo su samo neke od atrakcija koje pruža Amsterdam. Ukoliko ste u dobroj kondiciji i volite biciklirati, svakako preporučam razgledavanje grada biciklom. Upravo je Amsterdam u svjetskom vrhu po broju bicikala po stanovniku te ćete se savršeno uklopiti u amsterdamsku svakodnevicu.

GENIETEN VAN! (UŽIVAJ!)
+10 glasa
Silvija Muselinović 18.07. odgovor od Silvija Muselinović [Ekstraktivan] (5,809 bodova)
Amsterdam je vrlo lijep grad poznat po svojim brojnim kanalima i okrugu Reg Light, ali u njemu se nalaze još lokacija koje vrijedi vidjeti.

U kolovozu se vrijeme mijenja, temperature su obično početkom mjeseca visoke, a prema kraju počinju padati (prosječno najviše 28° i najmanje 14° C).   

Bez obzira na vrijeme, neke znamenitosti možete uvijek obići- na primjer: Muzej Van Gogh, Kuća Anne Frank, Rijksmuseum, Muzej kuće Rembrandt  ili Židovski povijesni muzej.

Za lijepog vremena trebalo bi posjetiti luku Amsterdam, botanički i zoološki vrt te Vondelpark.

Ako ste ljubitelj piva, tu je i pivovara Heineken, gdje možete naučiti nešto više o procesu proizvodnje ovog svjetski poznatog i kvalitetnog piva.
+6 glasa
Laura Marjanović 30.08. odgovor od Laura Marjanović [Ekstraktivan] (7,309 bodova)
30.08. odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Znamenitosti koje možete posjetiti u kasno ljeto u Amsterdamu su brojne. Amsterdam je glavni grad Nizozemske te nije za čuditi se ako Vam i većina dana provedena u Amsterdamu bude obilježena kišom i oblačnim vremenom. Ukoliko je vrijeme sunčano predlažem boravak na otvorenom, a to se može na lijep način organizirati tako što se iznajmi bicikl/bicikli na nekoliko sati, cijeli dan ili nekoliko dana te se provedu uživajući u prirodi i razgledavanju Amsterdama i okolice. U samom Amsterdamu znaju biti ogromne gužve u biciklističkom prometu jer puno ljudi putuje na posao i s posla biciklom te se znaju stvarati ogromne gužve tako da preporučam rano ustajanje i kasno vraćanje kući ukoliko ste smješteni u centru Amsterdama. Amsterdam se može na poseban način razgledati platite li di vožnju brodom po kanalima, zaista tada podsjeća na Veneciju. A ukoliko je vrijeme oblačno i kišovito, preporučam odlazak u neki od mnogobrojnih muzeja poput NEMO znanstveni muzej, Van Gogh muzej, Kuća Anne Frank i drugo.

Slična pitanja

Izmijenjena su pravila nagradne igre.

Gdje pratiti Znatka?

...