888 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Turizam i putovanja od Ivan Gačić (8.6k bodova)
uređen od Znatko

Htjeli bi ići malo upoznati bolje jadranski otok Vis i njegove znamenitosti.

Koje biste turističke znamenitosti preporučili za posjetu na otoku Visu? 

(pronađite ovdje smještaj na Visu)

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kamo za vikend?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+16 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (17.6k bodova)
uređen od Ivana Horžić

Otok Vis je otok u Hrvatskoj (pronađite smještaj na Visu). Nalazi se na Jadranskome moru. Nalazi se u neposrednoj blizini dva poznata Hrvatska otoka, a to su Hvar i Biševo. Te je to ujedno odlična prilika i za usputni posjet ovim otocima. 

Do Visa vozi brodska linija iz Splita, a ljeti još postoji i linija s Anconom (Italija). 

Neke od plaža na otoku su: ''Stončica'', ''Zaglav'' i ''Vela Smokova''. Dok su najpoznatie plaže: ''Kamenice'' i ''Grandovac''. Te plaže su najpoznatije među mladima jer nude vrhunski noćni provod uz glazbu i barove, te ispijanje koktela.

Što se tiče zanimljivosti i znamenitosti to su svakako: 

Crkva sv. Ciprijana i Justina

S obzirom da ljudi pri posjetu uvijek traže povijesno važne crkve koje mogu posjetiti, isto tako je i na otoku Visu. Svakako se isplati pogledati ovu crkvu s obzirom da ju spominje Ranko Marinković u svom poznatom romanu Glorija. 

Titova špilja

Ovo je špilja na otoku koja uvijek mami turiste. Ona je bila sjedište Titove vlasti (upravo odatle i dobiva naziv Titova špilja), a nalazi se točno ispred najvišeg Viškog vrha, Huma. Do špilje se može doći pomoću tajnog stepenište koje je uređeno te dostupno svim vrstama turista, a razgledavati se može bez dodatne opreme.

 

Stiniva

Stiniva je mala uska uvala koja je sa svake strane okružena nedostupnim kamenim stijenama, te upravo njima svakodnevno tokom ljeta, a i kasnije mami brojne turiste. Na dnu zaljeva se nalazi par ribarskih kuća. Uvala i ribarske kuće su upravo zbog svoje posebnosti i jedinstvenosti zaštićene kao prirodni rezervat u Hrvatskoj. Također uvalu posebno posjećuju ronioci zbog zanimljivog podvodnog svijeta. 

Po otoku se također može planinariti do jednog dijela vrha Huma jer se na Humu nalazi vojni objekt te nije dopušteno ići do njega. 

Ostaviti ću ti i link na službenu stranicu TZ otoka Visa: http://www.tz-vis.hr/

+15 glasa
Michelle Koprivnjak od Michelle Koprivnjak (10.7k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Vis je predivan otok u Jadranskom moru (pronađite smještaj na Visu) i ima zaista divnu ponudu pa je teško odlučiti se samo na nekoliko destinacija. Po meni, najljepša mjesta na otoku Visu su:

  • Grad Vis - predivan gradić u zavali koji se itekako isplati posjetiti! Sa niti 2000 stanovnika ipak ima moćnu ponudu. Ima jako zanimljivu povijest pa je tako upravo ovaj gradić prvo naselje na istoimenom otoku. S obzirom na to, u Visu možete obići ostatke antičkog grada Isse, župnu crkvu Gospe od Spilica i ostale crkve, razne utvrde.. U prošlom stoljeću arheološko nalazište bilo je mnogo veće, ali je uništeno u 2. Svjetskom ratu. 

  • Komiža - (pronađite smještaj u Komiži) ovo je malo mjesto na Visu, a poznato jr po ribarstvu. Od povjesnih znamenitosti najviše se isplati pogledati crkvu Gospe Gusarice koja je dobila ime po legendi koju će vam lokalni stanovnici rado prepričati. Još treba obići župnu crkvu svetog Nikole, mletački kaštel Komuna te kuću Zanchi. 

 

  • Modra špilja - ova špilja poznata je i zanimljiva po svojoj modroj boji koja je najjača oko podneva. Nalazi se na istočnoj strani otoka Biševa. Ima dva otvora, tako da se u principu čamcem prolazi iz jednog otvora u drugi. Ona je zanimljiva i mnogim roniocima pa ako ste ljubitelj ronjenja, ovo je još jedan razlog pa posjetite ovo mijesto!
Mia Marijanović 01.08.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Mia Marijanović (9.2k bodova) Koje naj plaže ima otok Vis?

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Zoran Jurić 14.06.2021. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Zoran Jurić (8.6k bodova)
2 odgovora
2 odgovora
Margareta Jurisi 25.10.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Margareta Jurisi (897 bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.1k pitanja

16.1k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...