Što te L.A.R.P. uči o stvarnom životu?

61 pregleda
Tomislav Gatara 22.10.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Tomislav Gatara [Superaktivan] (1,953 bodova)

Što te igra L.A.R.P. korisno uči o stvarnom životu ili o poslu u poduzeću?

Da li je možda LARP dobar za team building u poduzeću?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Miroslav Wranka 22.10.2020. odgovor od Miroslav Wranka [Aktivan] (440 bodova)

LARP-ovi mogu biti (i jesu) vrlo koristan alat za razvijanje raznih vještina i znanja koja mogu biti korisna u poslovnom i privatnom životu. Stoga su odličan izbor za team building.

Igre s uživljavanjem u uloge nude nesvakidašnje, jedinstveno i intenzivno iskustvo koje jača grupnu koheziju i povezanost zaposlenika te time olakšava integraciju novih zaposlenika/članova tima na svakodnevnoj te poslovnoj razini.

Kroz igre čiji ishod ovisi o odlukama i djelovanju svih uključenih osvještavaju se jake strane i slabosti članova tima unutar specifičnih situacija poput donošenja odluka tijekom krize i pod pritiskom, pregovaranja s teškim osobama, upravljanja ljudima, vremenom i resursima...

Mogu poslužiti kao alat za intuitivnije usvajanje novih znanja, poticanje kreativnog razmišljanja, djelovanja i suradnje, usmjeravanje na timski rad i interakciju, rješavanje problema i ostvarivanje ciljeva na nekonvencionalan način.

Ujedno su prilično maštovite i zabavne. Nije čudno što ih etablirane obrazovne institucije (primjerice, danska Osterskov Efterskole) koriste kao punopravnu nastavnu metodu kako bi učenice i učenike podučili svemu od lijepe književnosti i povijesti, ekonomije i političkih znanosti, do biologije, kemije, matematike i fizike.

Slična pitanja

1 odgovor 70 pregleda
2 odgovora 141 pregleda
1 odgovor 65 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...