54 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Pravo od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
Možda je nepravda bila kod drugih, a možda se i Vama dogodila... Koja je najveća nepravda kojoj ste OSOBNO svjedočili u životu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

–1 glas
Ana Nera Horvat od Ana Nera Horvat [Superaktivan] (2.9k bodova)
uređen od Ana Nera Horvat
Nepravda se definira kao nezaslužen ishod koji se može odnositi na pojedini događaj, dugotrajniji proces ili najčešće na sudsku odluku. Sama definicija nepravde široka je i ostavlja puno mjesta za diskusiju i samovoljno tumačenje. Nepravda može imati i dvije strane- ono što netko smatra nepravednim, za drugu osobu je to apsolutno pravedno. Sudska odluka se često rangira kao pravedna i nepravedna. Važno je naglasiti da pravo i pravda nisu istoznačnice.

Pravo je sustav pravila i njihove primjene a nekada vođenje i primjena tih pravila može dovesti do nezasluženog ishoda- nepravde (primjerice oslobađajuća presuda uslijed nedostatka dokaza). Nažalost, u današnje vrijeme smo okruženi nizom situacija koje smatramo nepravdom (glad djece u Africi dok mnogi hranu bacaju) a kako nepravdu iskorijeniti i prevenirati, teško je kompleksno pitanje praktično za zasebnu raspravu. Meni OSOBNO najveća nepravda kojoj svi svjedočimo svakodnevno je što pojedinci nemaju jednake startne pozicije i time nekada ne mogu sasvim ispoljiti svoj potencijal

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...