348 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Pravo od Ivan Gačić
Možda je nepravda bila kod drugih, a možda se i Vama dogodila... Koja je najveća nepravda kojoj ste OSOBNO svjedočili u životu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Čovjek koji je sklon da čini protuprirodna djela kažnjen je time što ne može biti prirodan ni onda kada to želi biti. 

- Cesare Pavese

Nepravda prema nama samima vrlo je neugodna, ali i česta. Često osjećamo da su se stvari dogodile mimo nas i da se nisu posložile nama u korist ili kako bi bilo pravedno s naše strane i prema nama samima. 

Svatko često doživljava nepravdu na poslu, na fakultetu, u svakodnevnim malim stvarima... Svaka je nepravda teška za podnijeti i vrijeđa nas same jer ne znamo zašto se morala dogoditi baš prema nama. 

Meni, a i svakome od nas, često se događa da uložimo puno truda i napora u nešto, a ne vrati nam se onako kako smo očekivali i onako kako mislimo da bi bilo proporcionalno radu i vremenu koje smo uložili. 

U takvim situacijama i ako dođe da ne dobijemo koliko mislimo da zaslužujemo trebamo ostati hladne glave i biti strpljivi. Ako sada je sve nepravedno prema nama i ako sada nismo dobili što mislimo da zaslužujemo, dobit ćemo. 
Svatko tko daje i ulaže, mora dobiti. Zato, iako i dođe do nepravde, znajte da je privremena i da nekad samo treba pričekati i doći će bolje od onoga što smo očekivali. 

STRPLJENJE JE ZAISTA VRLINA Mladi, strpljivost i motiviranost u krizno doba  - Glas Koncila

0 glasa
Ana Nera Horvat od Ana Nera Horvat
uređen od Ana Nera Horvat
Nepravda se definira kao nezaslužen ishod koji se može odnositi na pojedini događaj, dugotrajniji proces ili najčešće na sudsku odluku. Sama definicija nepravde široka je i ostavlja puno mjesta za diskusiju i samovoljno tumačenje. Nepravda može imati i dvije strane- ono što netko smatra nepravednim, za drugu osobu je to apsolutno pravedno. Sudska odluka se često rangira kao pravedna i nepravedna. Važno je naglasiti da pravo i pravda nisu istoznačnice.

Pravo je sustav pravila i njihove primjene a nekada vođenje i primjena tih pravila može dovesti do nezasluženog ishoda- nepravde (primjerice oslobađajuća presuda uslijed nedostatka dokaza). Nažalost, u današnje vrijeme smo okruženi nizom situacija koje smatramo nepravdom (glad djece u Africi dok mnogi hranu bacaju) a kako nepravdu iskorijeniti i prevenirati, teško je kompleksno pitanje praktično za zasebnu raspravu. Meni OSOBNO najveća nepravda kojoj svi svjedočimo svakodnevno je što pojedinci nemaju jednake startne pozicije i time nekada ne mogu sasvim ispoljiti svoj potencijal

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...