289 pregleda
Margareta Jurisi u rubrici Muzika i ples od Margareta Jurisi [Proaktivan] (646 bodova)
promjena rubrike od Znatko
Koju glazbu najviše volite slušati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

7 odgovor(a)

+15 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (17.4k bodova)

Glazba koja će mi uvijek biti na prvom mjestu je rock metal glazba, pogotovo ona koja se prožimala 80-im godinama prošlog stoljeća. Općenito volim glazbu 80-ih, a ljubav prema njoj najviše sam razvila kroz vinil ploče. 

 Žanrovi kao što su rock metal imaju toliko podvrsta da, kada bih krenula pisati o tome, ne znam bih li mogla stati. Također, u ovim žanrovima postoji mnogo bendova koji nisu toliko poznati, pogotovo među mladima, a svakako smatram da su svojom izvrsnoću zaslužili "svoje mjesto na pozornici"

Evo nekih bendova/glazbenika i njihovih pjesama koje su mi posebno drage:

1. Alphaville

2. Modern Talking

3. Depeche Mode

4. The 69 Eyes

5. Blackbriar

6. Lord Of The Lost

7. Sisters Of Mercy

8. ZZ Top

9. Alice Cooper 

10. Billy Idol

 

+8 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić [Megaktivan] (15.4k bodova)
Iako se profesionalno bavim klasičnom glazbom, tj. izvođačkom praksom klasične glazbe volim slušati sve što se može naći u tom području. Volim poslušati i modernije kompozitore jer mi je interesantno vidjeti u što se to razvila klasična glazba koja je prije 300 godina bila jedina vrsta glazbe. Zanimljivi su svi pravci koji su se razvili iz glazbe koja se danas isključivo podučava u glazbenim školama i nešto sitno na nastavi glazbene kulture. Popularna glazba mi je zanimljiva iz aspekta svrhe njezinog postojanja i uživanja ogromne pozornosti "velikih" izvođača, prema broju pratitelja, tj. pregleda/preslušavanja. Često je u prošlosti to bio slučaj, da određeni žanr/kompozitor padne u zaborav i onda se njegova veličina otkrije tek godinama - desetljećima nakon njegove/njezine smrti. Vjerujem da postoje puno kvalitetniji glazbenici od onih koji su nam prezentirani danas na platformama koje profitiraju na broju klikova, ali za njihovo će se ime tek ćuti. Bitno je da postoje :)
+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.6k bodova)

S godinama mi se ukus u glazbu dosta promijenio od popa, do rocka i metala, a danas je to neka mješovita svega i svačega, uglavnom ne tako poznatih glazbenika jer doista volim istraživati nova lica, a za to su mi uvelike pomogle serije koje daju prilikama mladima te njihove pjesme koriste u soundtracku serije. Moram priznati da mi je i aplikacija Tiktok pomogla da otkrijem neke od njih. 

Evo popis nekih grupa/pjevača koje slušam u zadnje vrijeme: 

1) Charlotte OC

2) The Civil Wars - nažalost ovaj bend se raspao, ali i dalje ih svakodnevno slušam 

3) Florence and the Machine - mislim da su svi čuli barem jednu njihovu pjesmu, doista odličan vokal i tekst pjesama

4) Bastille - nikad ne razočaraju, doista bih jednoga dana voljela otići na njihov koncert

6) Nothing But Thieves - sjajni dečki, sviraju uglavnom alternative rock

7) Faouzia

8) Birdy

9) Hozier 

10) Jonathan Roy

11) LÉON

12) Lana del Rey

13) Ruelle 

Od naše glazbe uglavnom slušam pjesme od Parnog Valjka, Prljavog Kazališta, Azre, Daleke Obale, Ivana Zaka, Magazina, Gibonnija, Vesne Pisarović, Petra Graše, Doris Dragović i sličnih izvođača. 

 

   

   +7 glasa
   Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)
   Kada me netko pita koji glazbeni žanr volim slušati, zaista mogu reći da slušam gotovo sve. Iako sam negdje jednom čula da osobe koje vole slušati sve vrste glazbe zapravo nemaju izgrađen identitet i u suštini ne vole nijedan žanr, smatram da to nije istina. Naime, koju ću glazbu slušati ovisi o brojnim faktorima – kakvog sam raspoloženja, što radim u trenutku, gdje se nalazim i s kime se družim.

   Kada učim ili prilikom opuštanja u pauzi od učenja, volim slušati klasičnu glazbu. Ona mi omogućava bijeg od stvarnosti i obaveza, odvodi me u neki drugi svijet i doslovce mi omogućava „mozak na paši“.

   Tijekom putovanja autobusom ili vlakom volim slušati pop ili rock. Takva vrsta glazbe omogućava mi maštanje o tome što će se sve dogoditi na putovanju, što ću sve raditi i koga ću upoznati.

   U slobodno vrijeme ili tijekom putovanja na posao ili fakultet najviše volim slušati indie glazbu. To mi je omiljeni žanr. Volim indie pop i indie rock. Takve su melodije jednostavne, opuštajuće i lako „ulaze u uho“.
   +6 glasa
   Karla Jurišić od Karla Jurišić [Turboaktivan] (28.6k bodova)
   Volim više vrsta glazbe te svaku  vrstu slušam ovisno o raspoloženju.

   Ukoliko učim ili meditiram, volim slušati klasičnu glazbu te vrlo umirujuću, osobito zvukove prirode. Smatram da me najviše smire iznutra i pomažu mi u spavanju.

   Također vrlo jako volim glazbu 60-tih, 70-tih i 80-tih. Smatram ju jako zabavnom i ritmičnom te podižu raspoloženje u trenutku i bude neke tople osjećaje. Mogu nas brzo prebaciti u pozitivno raspoloženje te potaknuti na ples.

   Od hrvatskih bendova mi je najdraže Prljavo Kazalište koji imaju više nego inovativne i 'evergreen' pjesme koje će Hrvati teško izbaciti iz glave.
   +6 glasa
   Sandra od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
   Najviše slušam stranu muziku ali volim slušati i našu hrvatsku muziku. Od naše muzike volim slušati Cetinskog, (Proeski nije naš ali jako ga volim slušati) Oliver Dragojević, Massimo Savić, Gibboni, Ivana Banfić, Vana, Mišo Kovač, Balašević, Nina Badrić i Prljavo kazalište.

   Od stranih volim slušati: Mariah Carey, Ariana Grande, Whitney Houston, Leona Lewis, Guns n Roses, Bon Jovi, David Bowie,Elton Jonh, Kelly Rowland, Freddie Mercury, Beyonce i volim slušati klasičnu muziku budući da sam se bavila klasičnim baletom cijeli život i svirala sintisajzer :Mozart, Schumann, Čajkovski, Beethoven, Dvorak, Verdi i Mahlera.
   +6 glasa
   Natko Beck od Natko Beck [Proaktivan] (505 bodova)
   E pa glazbu zaista volim. To je jedina "stvar" koja aktivira i prodire u čitav mozak.

   Ima nekoliko stvari koje posebno volim:

   1. Klasična glazba, posebna ljepota, Beethoven, Mozart, Vivaldi, Shostakovich, Brahms, Liszt... i još njih nekolicina. Nema boljih od tih genijalaca i nadnaravno lijepoj glazbi koju su proizveli. Nikako mi nije jasno kakvi su to mozgovi bili da su sve to napravili.

   2. Gansta Rap i Hip Hop - odrastao sam na tome, posebna ljubav će to zauvijek ostati, žao mi je da danas nema takvih jakih likova kao što je bila ekipa u 1990ima. Poseban je to gušt bio i meni će zauvijek ostati. To su sve evergreeni jedan do drugog.

   3. Elektronika - slično kao i HipHop, to je muzika uz koju sam odrastao. Volim širok spektar žanrova unutar elektronike, ali najdraži mi je dobar stari House. Ne bježim ni od DNB. Volim naprosto dobar ritam.

   4. Rock i Metal i HC - Od Elvisa do Body Counta, Rage against the mashine, pa nazad do Creedence clearwater revival do Hendrixa i Claptona, Rammstein, Sisters of Mercy, Sepulturu... sve to volim. Ne volim kad muškarci visoko pjevaju i skviče, tako da taj dio nikad nisam slušao, inače jako cijenim gitare i bubanj.

   5. Obožavam Tango i Flamenco, slušam ih često, a u tu skupinu mi spada i glazba Italije i Francuske 50ih i 60ih godina. To mi je za opuštanje i onak uspotno slušanje.

   6. SkaPunk i Reggae su posebna ljubav... to je ritam koji me ne pušta. Od Bob Marleya koji mi je sigurno jedan od top 3 najdraža do Kawasaki 3p, Ska ritam i Reggae su melem za dušu i aktivator najveće radosti i ludosti.

   7. Posebna skupina su umjetnici koji ne stanu u žanr, poput Bowiea i Casha, s naših prostora tu je Balašević koji je posebna zvijezda na glazbenom nebu.

   Sigurno sam zaboravio nešto pre važno, ali ovo je već dovoljno. Apeliram na sve koji izbjegavaju klasičnu glazbu da si puste nešto, zatvore oči i puste da glazba odradi svoje.

   Slična pitanja

   4 odgovora 6.5k pregleda
   2 odgovora 1.2k pregleda

   Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

   Zagreb, 21.10.2022.

   Ulaznice putem ENTRIO sustava

   Medijska platforma Znatko

   NAJNOVIJE VIJESTI

   Impressum | Znatkova redakcija

   Gdje pratiti Znatka?   [ Pretraživanje Znatka ]

   8.8k pitanja

   14.1k odgovora

   3.0k komentara

   1.4k korisnika

   ...