Karla Jurišić u rubrici Društvo od
Koja je najbolja društvena mreža koju ste ikada koristili te bi ju preporučili ostalima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Ivana Horžić od

Danas je jako teško izdvojiti neku društvenu mrežu kao pouzdanu. To čak nije do društvenih mreži koliko do činjenice da naše mobitele prate. O tome da nas ''prate'' govori i činjenica da ako pričamo o kupnji nove kampe nama će mobiteli na društvenim mrežama odmah objavljivati oglase za lampe. 

Moji dojmovi o sigurnosti i kvaliteti društvenih mreža su zaista raznoliki. 

Što si tiče Facebooka, on mi ne stvara dojam prevelike sigurnosti. Pogotovo radi toga što većinom su profili otključani, a ako ih i zaključamo nekako i dalje nemam dojam da je to 100% sigurno jer postoji takozvana opcija ''praćenja''. Također ima jako puno lažnih profila, a većina njih su čak i neke starije osobe koje imaju ''loše namjere''. 

Instagram mi stvara dojam kao dosta sigurna mreža. Opcija privatnog profila je zaista super i nitko kome ne dopustiš ne može ništa vidjeti. Isto tako možemo napisati svoj opis profila i to je uz našu malu sliku jedino što drugi zaista i vide. Također ima odlično osmišljen dizajn za mlade, a i za sad nema pretjerano puno ''starijih osoba'' koji se javljaju mlađima, iako se i to dešava naravno. No za to postoji opcija blokiranja isto kao i na Facebooku.

No na obje ove društvene mreže postoji onaj gore navedeni problem s oglasima onoga o čemu pričamo, te to ulijeva dozu nesigurnosti.

Što se tiče mreža isključivo za razgovor većina mladih pa i ja koristim WhatsApp koji je super. Tamo možemo vidjeti isključivo kontakte čiji broj imamo i suprotno. Možemo slati slike i kvaliteta slika je zaista dobra, za razliku od npr. Messengera. Također WhatsApp je besplatan, te pozivi ništa ne koštaju, iako ako pričamo putem loše internetske veze kvaliteta poziva je lošija. Isto tako mnoge mreže poput T-coma nude uz neke opcije besplatan WhatsApp(bez potrošnje interneta) svaki mjesec.

Sve u svemu ima raznih aplikacija, te bi ih trebalo dodatno istraživati i testirati. Instagram i WhatsAppe su se meni poazale kao zaista dobre, a sigurna sam da dosta mladih ima isto mišljenje kao i ja. 

+6 glasa
Antoneta Hrgović od
odabran od Karla Jurišić
 
Najbolji odgovor

Ako govorimo o sigurnosti podtaka, rekla bih da je Facebook najpouzdanija društvena mreža. Ako govorimo o pouzdanosti informacija koje se nalaze na takvim platformama, onda mislim da je odgovor nijedna

Facebook je bio prva društvena mreža na koju sam se uključila, a ono što me na njoj i zadržalo je širok spektar mogućnosti. Počevši od činjenice da je moguće pratiti objave raznih stranica koje se bave različitom tematikom, do mogućnosti dijeljenja slika, članaka, a na kraju krajeva i svojih osobnih razmišljanja i stavova, Facebook je platforma za koju možemo reći da nudi više-manje sve. Veliki plus i inovacija je dodavanje Marketplace-a zbog toga što svatko može postaviti za kupnju bilošto, a može i pronaći razne proizvode na istom mjestu. Inovacija je i Facebook Dating koji omogućava ljudima koji su zainteresirani za pronalazak ljubavi da pronađu ljude sličnih razmišljanja i interesa.

Ako govorimo o društevnim mrežama koje pretežno služe za razonodu, spomenula bih, naravno, Instagram. Bilo da ga koristite za ovezivanje sa drugim korisnicima diljem svijeta ili kao osobni album, može biti zabavan, a i koristan.

Važno je napomenuti kako mnogo društvenih mreža može služiti kao izvor zabave, ali i informiranosti i poslovnih mogućnosti. Isto tako može biti i izvor dezinformacija i opasnosti. Na društvenim mrežama poželjno potrošiti umjerenu količinu vremena, a svakako i provjeriti informacije koje putem njih doznajemo.

Slična pitanja

1 odgovor 462 👀
1 odgovor 291 👀
4 odgovora 354 👀
3 odgovora 650 👀
4 odgovora 338 👀
3 odgovora 518 👀
Ivana Basar 08.09.2020. pitanje u rubrici Društvo od Ivana Basar
3 odgovora 612 👀
3 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 2.3k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...