Tomislav Gatara u rubrici Odnosi i veze od
Dakle, da odmah razjasnim da ne bi bilo... bez obzira što nisam ni ja neki ostavljač cura, mislim da nisam još upoznao curu koja zna dečka ostaviti kako treba. Ono baš s shvaćanjem. Sve se one prave da su kao osjećajne i fine,... Baš! Ali kod ostavljanja su zle i bezosječajne.

E da, cure... Mislim da ako odgovorite ovo pitanje ili iz vlastitog iskustva ili iz neke teorije, ovo pitanje vrijedi i za dečke kad ostavljaju cure. Pa i za mene. Haha! Recite mi kako i ja ubuduće ostavim curu kako treba.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Antoneta Hrgović od
odabran od Tomislav Gatara
 
Najbolji odgovor

Bilo da cura ostavlja dečka ili obrnuto, smatram da su "pravila" ista.  Međutim, svjesna sam da postoje različiti razlozi iz kojih netko želi ostaviti partnera tako da će i "postupak", naravno, biti različit.

  • Ako raskidate jer ste shvatili da niste jedno za drugo - U redu je pogriješiti u svemu u životu, pa tako i u odabiru partnera. Čak i ako odnos završi raskidom, iz toga ste nešto naučili za budućnost i buduće veze. Dakle, kako ne biste htjeli da netko "napuca" vas, ne mojte ni vi tu osobu. Sjednite, porazgovarajte, utvrdite da imate problema te objasnite da se više ne osjećate ugodno u vezi u kojoj se nalazite i kako nema smisla da oboje patite, ako stavri više nisu kao prije. Čak i ako raskinete s nekime ovako, mogli bismo reći, "dogovorno", nemojte očekivati da ćete odmah biti prijatelji i praviti se kao da "ništa nije bilo" - to bi bilo nerealno. Svakako da je moguće ostati u dobrim odnosima nakon prekida s nekime, ali to vrlo vjerojatno neće biti "filmski". Dakle, pozdravi na ulici su mogući, česti razgovori, odlasci na kave i dopisivanja, baš i ne.

Naravno, može se dogoditi i scenarij u kojemu jedino vama ta veza više ne odgovara, a osoba vas još voli i nije ni znala da će zbilja doći do ovakvih "ekstrema", odnosno raskida. Važno je da budete obzirni prema toj osobi, budite nježni, ali joj dajte do znanja da ovo uistinu je kraj vaše veze. Ako treba, plačite skupa, dopustite osobi da podijeli s vama svoje stavove u vezi novonastale situacije i na kraju možda uspijete smiriti osobu i uvjeriti ju da je tako najbolje za oboje. Izbjegavajte komentare poput "ja ti samo trošim vrijeme" i "možeš naći bolju osobu od mene" jer vjerojatno ni vi sami ne biste htjeli da vam to kaže netko za koga još gajite osjećaje.

  • Drga varijanta, ako vas osoba obezvrjeđuje, zlostavlje i ne poštuje - Ovdje imate pravo biti grublji. Nitko nema pravo psihički i/ili fizički vas maltretirati, a vaš je odabir hoćete li takvu osobu ostaviti uz komentar ili ju samo izolirati iz života. Kako god bilo, dobro ste postupili jer ste se te osobe "riješili" u svom životu. 

Također, ako vas netko vara, vjerojatno vam neće biti na prvom mjestu hoćete li toj osobi povrijediti osjećaje dok ju budete ostavljali ili ne. Na kraju dana - nije ni ona marila, je li tako? Ono što možete napraviti je da budete "veća osoba". Dakle, ne bih preporučila da, kada saznate za prijevaru, da i sami idete varati partnera. Ovdje je također vaš odabir hoćete li ostaviti osobu i "otići bez riječi" ili ćete ju malo "spustiti" kojim komentarom  ili dokazom da znate što vam je činila iza leđa. Samo je bitno da se sjetite da ste ispali bolja osoba i da kasnije ne žalite za svojim riječima ili postupcima jer, na kraju dana, oni će kroz život pratiti i "gristi" samo i jedino vas same.

+7 glasa
Ivana Horžić od

Ovo je stvarno teško pitanje, a odgovor na ovo pitanje je još teži. Svaka osoba je drugačija, ali svi se s vremenom vežu jako za svoju curu/dečka. Nijedna osoba na ovome svijetu ne zna i ne može ostaviti drugu osobu bez da ju bar malo povrijedi. Izuzetak su naravno oni dogovoreni obostrani prekidi no i nakon njih je jako teško.

  • Jako je bitno da kada prekidamo s curom/dečkom ne radimo to radi drugih osoba, jer su nam one rekle da ta osoba nije dobra za nas ili slično. Svaka osoba s nekim treba prekinuti isključivo ako shvati sama da ta osoba nije savršena osoba za nju/njega. Ukoliko shvati da su prerazličiti i da je bolje prekinuti sada nego kada se druga osoba još više veže.
  • Ukoliko se s vremenom počnemo mijenjati mi, ali i druga osoba i znamo da to više nije kao što je nekada bilo onda je najbolje odmah prekinuti. Ako i dođe do toga isto je prekinuti što ranije, dok se jedna strana ne veže još više. Isto kao i kod prvog razloga trebali bi sjesti s drugom osobom i mirno popričati o svemu, o tome kako se jedno od nas ili obje mijenjaju i da to nije kao nekada. Osjećaji ljubavi su počeli nestajati i smatraš da je bolje sada to prekinuti nego kasnije.
Kod oba razloga nikako nije poželjno reći onu famoznu izreku ''nije do tebe nego do mene'' ili ''ja sam kriv''. To su grozne rečenice koje najviše gledamo u filmovima. To je osoba s kojima smo dijelili sve i isto tako joj i sada trebamo iskreno reći da tvoji osjećaji nisu kao nekada, da se mijenjate i ti i ona/on i da smatraš da je bolje da se to prekine. 
  • Do prekida dolazi i ako se jedna od osoba zaljubi u nekoga drugoga. Ovo je vjerojatno najgora moguća opcija zbog koje se prekida no i to je nažalost realnost i događa se. U takvim slučajevima svakako bolje prekinuti nego varati tu osobu. 
Tada je najbolje opet riješiti sve pričom. Iskreno joj reći da se pojavio netko drugi i da su tvoji osječaji prema toj drugoj osobi puno jači i želiš probati s njom. Curi/dečku s kojom si tada reci da prema njoj i dalje imaš osjećaje, ali ne kao nekada, da su to sada više prijateljski osjećaji i da ju nikako ne želiš povrijediti tako da ju prevariš i zato odmah na početku razvijanja osjećaja prema drugoj osobi s njom prekidaš. Ovo je najteža vrsta prekida i svakako će boljeti osobu koja je ostavljena no ipak manje nego da je prevarena. 
 
Zapamti da uvijek je ljepše ispasti čovjek i prekinuti s nekim kako treba, a ne putem mobitela, poruka ili pak drugih osoba. Trebamo se suočiti s tom osobom ipak smo s njom dijelili ''život'', trebamo joj reći da je volimo, ali ne kao prije da je to sada drukčija vrsta ljubavi, prijateljska i da joj zaista želimo svu sreću. 
+5 glasa
Sandra Vukov od
Nema dobrog načina da ostavite curu jer prekidi nikada nisu bili happy ali vam bude kasnije lakše pa radite to za olakšanje i mirnu savjest što dođe tek poslje. Da previše ne filozofiram oko toga, najbolje je biti iskren i ako u njoj nije bio neki problem koji bi ona mogla ispraviti recite joj da to nije do nje, tako da se ne osjeća gore nego što može i pohvalite ju. Ako je do nje recite sve što imate da vam je mirna duša i savjest i da znate da ste učili pravu stvar.. nema nekih tehnika, to dođe iz srca. Kako god okrenete, neće to dobro prihvatiti pa je onda najbolje to učiniti najblaže moguće, iskreno i na vrijeme.

Slična pitanja

6 odgovora 532 👀
3 odgovora 1.8k 👀
2 odgovora 438 👀
1 odgovor 466 👀
Tomislav Gatara 11.02.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara
3 odgovora 369 👀
1 odgovor 4.8k 👀
4 odgovora 940 👀
5 odgovora 3.0k 👀
3 odgovora 640 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...