267 pregleda
Ivana Basar u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar (3.9k bodova)
Za ljude koji su proživjeli prekid - kako ste se osjećali kada je vaš partner prekinuo s vama? Jeste li prije samog prekida očekivali da će se tako nešto dogoditi, kakva je bila vaša prva reakcija i kako ste s vremenom prihvatili prekid?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (70.9k bodova)
Osjećaj, naravno, ni najmanje nije ugodan, pogotovo kad se prekid dogodi bez da ste ga naslutili. U prvim danima prevladavaju negativne i depresivne emocije povezane s usamljenošću i šokom. Čudan je osjećaj ne komunicirati s osobom s kojom si donedavno svakodnevno dijelio sve - što ti se događa tijekom dana, što osjećaš, koji su ti planovi i obaveze i slično. Neizbježno je propitkivanje o tome što je pošlo po krivom i u čemu si ti kao partner u tom odnosu pogriješio.

Uz druženje s bližnjima i prijateljima, koji su uvijek najvažnija potpora, ponovno se vraća osjećaj samopoštovanja, što dovodi do osvještavanja vlastite vrijednosti kao pojedinca. Kako vrijeme prolazi, smanjuju se i polako prolaze negativne emocije, a nova situacija postaje uobičajena.
+7 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić (4.3k bodova)
Prije samog ˝službenog prekida˝ odnosi sa partnerom su zahladili te je on postao više distanciraniji.  Druga osoba zna i osjeća da nešto nije kao što je bilo prije, ali to ne može objasniti. Kako se nosimo sa prekidom ovisi i o samom razlogu prekida. Tako npr. nije isto ukoliko se radi o prevari ili jednostavnom sporazumnom razilaženju. Isprva sam bila šokirana i usamljena. Nastala je jedna velika praznina koju je nekoć činio taj čovjek. Potrebno je dozvoliti si tugovanje za partnerom koliko nam je potrebno. Neko preboli prije, a neko kasnije.  Nakon određenog perioda, počela sam raditi stvari koje su me činile sretnom te sam slobodno vrijeme koristila za druženja i socijaliziranje  umjesto plakanja u sobi. Vidjela sam koliko stvari mogu sama i koliko su neki krajevi ipak dobri za nas.
+6 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić (16.9k bodova)
Iako se velikom broju ljudi prekid dogodi iznenadno i neočekivano, ja sam svoj nekako predosjetila te me nije toliko iznenadio kada se dogodio. Naravno, bila sam utučena i neraspoložena nekoliko dana nakon što se doista dogodio, ali to je sve dio procesa oporavka. Sam prekid je u više slučaja meni bio neugodno iskustvo, ali sam razgovor nije trajao predugo - jednostavno smo se složili da je vrijeme da se raziđemo i da trenutna veza nema budućnost! Ukoliko ste vi i vaš (bivši) partner zrele i ozbiljne osobe, nećete pokušati ocrnjivati ono drugo nakon prekida. Smatram da je takvo ponašanje nedolično i da nema potrebe izbacivati 'prljavi veš' nakon što se veza prekinula. Naravno, ukoliko su se događale ozbiljne i opasne stvari, tu se stvar mijenja i ne treba o njima šutjeti, ali neke stvari stvarno je bolje zadržati od ušiju javnosti.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
4 odgovora
Ivana Basar 20.09.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar (3.9k bodova)
1 odgovor
Ivana Mačić 31.07.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Mačić (8.0k bodova)
6 odgovora
Ivana Basar 09.09.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar (3.9k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...