193 pregleda
Ivana B. u rubrici Odnosi i veze od Ivana B. [Superaktivan] (2.9k bodova)
Za ljude koji su proživjeli prekid - kako ste se osjećali kada je vaš partner prekinuo s vama? Jeste li prije samog prekida očekivali da će se tako nešto dogoditi, kakva je bila vaša prva reakcija i kako ste s vremenom prihvatili prekid?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+6 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)
Osjećaj, naravno, ni najmanje nije ugodan, pogotovo kad se prekid dogodi bez da ste ga naslutili. U prvim danima prevladavaju negativne i depresivne emocije povezane s usamljenošću i šokom. Čudan je osjećaj ne komunicirati s osobom s kojom si donedavno svakodnevno dijelio sve - što ti se događa tijekom dana, što osjećaš, koji su ti planovi i obaveze i slično. Neizbježno je propitkivanje o tome što je pošlo po krivom i u čemu si ti kao partner u tom odnosu pogriješio.

Uz druženje s bližnjima i prijateljima, koji su uvijek najvažnija potpora, ponovno se vraća osjećaj samopoštovanja, što dovodi do osvještavanja vlastite vrijednosti kao pojedinca. Kako vrijeme prolazi, smanjuju se i polako prolaze negativne emocije, a nova situacija postaje uobičajena.
+4 glasa
Sara Adžić od Sara Adžić [Superaktivan] (3.2k bodova)
Prije samog ˝službenog prekida˝ odnosi sa partnerom su zahladili te je on postao više distanciraniji.  Druga osoba zna i osjeća da nešto nije kao što je bilo prije, ali to ne može objasniti. Kako se nosimo sa prekidom ovisi i o samom razlogu prekida. Tako npr. nije isto ukoliko se radi o prevari ili jednostavnom sporazumnom razilaženju. Isprva sam bila šokirana i usamljena. Nastala je jedna velika praznina koju je nekoć činio taj čovjek. Potrebno je dozvoliti si tugovanje za partnerom koliko nam je potrebno. Neko preboli prije, a neko kasnije.  Nakon određenog perioda, počela sam raditi stvari koje su me činile sretnom te sam slobodno vrijeme koristila za druženja i socijaliziranje  umjesto plakanja u sobi. Vidjela sam koliko stvari mogu sama i koliko su neki krajevi ipak dobri za nas.
+3 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.4k bodova)
Iako se velikom broju ljudi prekid dogodi iznenadno i neočekivano, ja sam svoj nekako predosjetila te me nije toliko iznenadio kada se dogodio. Naravno, bila sam utučena i neraspoložena nekoliko dana nakon što se doista dogodio, ali to je sve dio procesa oporavka. Sam prekid je u više slučaja meni bio neugodno iskustvo, ali sam razgovor nije trajao predugo - jednostavno smo se složili da je vrijeme da se raziđemo i da trenutna veza nema budućnost! Ukoliko ste vi i vaš (bivši) partner zrele i ozbiljne osobe, nećete pokušati ocrnjivati ono drugo nakon prekida. Smatram da je takvo ponašanje nedolično i da nema potrebe izbacivati 'prljavi veš' nakon što se veza prekinula. Naravno, ukoliko su se događale ozbiljne i opasne stvari, tu se stvar mijenja i ne treba o njima šutjeti, ali neke stvari stvarno je bolje zadržati od ušiju javnosti.

Slična pitanja

4 odgovora 402 pregleda
4 odgovora 1.8k pregleda
2 odgovora 73 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...