Mihaela Blažeka u rubrici Odnosi i veze od
Iako je normalno da partner ima prošlost, često je teško pomiriti se sa time, a kamoli kada si osoba napuni glavu nevažnim detaljima i informacijama o njegovoj prošlosti. Kako izbaciti to sve iz glave i okrenuti se budućnosti? Kako se pomiriti s time da je partner nekoga prije volio, dirao i planirao s tom osobom budućnost?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+5 glasa
Magdalena od
Velika je vjerojatnost ako vaš partner ima ljubavnu prošlost i bivše partnere, da isto imate i  vi. Ako ste zadovoljni odnosom u kojem se trenutno nalazite te ne razmišljate o ljudima iz vaše prošlosti, vrlo vjerojatno je da se tako osjeća i vaš partner. U slučaju da osoba s kojom ste u romantičnom odnosu žali za nekim prošlim vremenima ili prilikama, to će se zasigurno odraziti na vaš odnos. Ako su, pak, te misli samo u vašoj glavi, možete ih se riješiti na par načina.

Uvijek možete otvoreno razgovarati s vašim partnerom o tome kako se osjećate. Otvorena komunikacija je ključ svakog dobrog odnosa. Ponekad je dovoljno samo izreći svoje misli naglas kako biste shvatili koliko su one zapravo blesave. Ako vas razgovor s partnerom i dalje ne razuvjeri, pokušajte se voditi svojim iskustvom. Zapitajte se jeste li zaista sretni s trenutnim partnerom ili ste vi ti koji imaju neriješenih dilema na tom području. I za kraj, pokušajte promatrati partnerovu prošlost s drugim ljudima kao blagoslov, a ne kao kletvu. Kroz odnose s drugim ljudima vaš partner je sasvim sigurno sazrio, naučio štogod iz svojih ili tuđih grešaka te uvidio što mu druga osoba u odnosu treba pružiti kako bi imao funkcionalan odnos.
+4 glasa
Sandra Vukov od
Razumom, normalno je da je svatko prije nego što je stupio u kontakt s partnerom imao život prije, nema mjesta ljubomori ako imate razuma pogotovo zbog toga što Vas ta osoba nikada prije nije čuo niti vidio, čak i da je to ne bi smio biti problem.

Osoba na taj način postaje iskusnija i definitivno se na bolje može mjenjati jer se na greškama uči. Ne možete napredovati u životu ako niste nikada pogriješili i niste ništa prošli. Jedna osoba može biti zaljubljena i ljubav pružiti na više načina, svi smo različiti pa su i veze različiti. Dobro je imati iskustva da se sve više razvijamo i budemo iskusniji i pametniji. Manjak iskustva isto nosi probleme ali i to se može razumom riješiti ako nekoga volite, jednostavno drugačijim i zrelijim razmišljanjem.

Što je bilo, bilo je, sada više nije :)
+4 glasa
Ivana Horžić od

Sasvim je normalno danas da je partner prije nas ima više veza i volio te osobe. Bitno je da imate uvijek na umu da isto tako kao što on ima bivše, isto tako ih imate i vi. Najbolje bi bilo ni ne pitati previše o njima, ukoliko više informacija i detalja znamo veća je mogućnost za ljubomoru, loš osjećaj, te kod nekih je to razlog prekida veze. Najbolje bi bilo ne pitati ništa  tome, naravno da možete pitati no neka ništa ne bude predetaljno. Što manje znate, to bolje! Imajte na umu da su to bivše/bivši. Oni su s razlogom prekinuli i da još nešto osjeća prema njima vjerojatno ne bi bio s vama. Oni su prošlost, tada u tom trenutku su oni nešto imali, sviđali su se jedno drugom, voljeli, no to je sve bilo prije vas. Da su one bile nešto pravo i vrijedno prave  ljubavi vi ne bi sada bili tu. No vi ste sada s tom osobom i to je dovoljan znak da voli upravo vas. Ukoliko vas pojedina osoba iz njegove prošlosti previše smeta, pitajte partnera. Pričajte s njim o tome i vidite što on misli. On će vas vjerojatno umiriti, dokazati vam da vas voli i da nemate razloga za brigu. Nikako nemojte previše razmišljati o tome, opustite se, vjerujte partneru i uživajte u onome što vas dvoje trenutno imate!

+2 glasa
Ružica Perić od
Ovo može biti problem kod novopečenih parova, ali se zna ponekad javiti i kod parova koji su već duže vrijeme u vezi. Ukoliko je vaš partner iskren, komunikativan i otvoren prema vama, ne vidim razlog zašto svoje strahove, brige i razmišljanja o ovoj temi ne bismo podijelili s njima. Uvijek je teže svoje probleme zadržati za sebe, vrtjeti u glavi jedno te isto pitanje te se njime zamarati. Stoga, recite partneru da vam to stvara problem i iako tu nema pomoći(realno, ne možete 'izbrisati' nečiju ljubavnu povijest), možda ćete se osjećati lakše ukoliko to podijelite s osobom koju volite i koju želite u svom životu. Naravno ovo može izazvati problem ukoliko partner i dalje komunicira s tim ljudima, pa se može javiti osjećaj nesigurnosti u samog sebe, ali ako to nije slučaj, taj bio vas problema s vremena na vrijeme mogao proći.

Slična pitanja

5 odgovora 811 👀
Nino Marić 21.02.2022. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Nino Marić
1 odgovor 821 👀
3 odgovora 360 👀
2 odgovora 529 👀
5 odgovora 868 👀
2 odgovora 465 👀
2 odgovora 562 👀
Sandra Vukov 27.12.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Sandra Vukov
3 odgovora 435 👀
6 odgovora 2.0k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...