Zoran Jurić u rubrici Odnosi i veze od

Nekako mi se čini da baš zato što neki kažu da postoje, a drugi da ne - da ipak nešto tu ima. Odnosno da postoje muško-ženska prijateljstva! E... ali pitanje je jel to baš prirodan odnos između muškarca i žene ili umjetan??? Da možda netko tu ne glumi? Zato ide i pitanje iz naslova: da li su muško-ženska prijateljstva prirodna?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako se dogode prijatelji s povlasticama?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+13 glasa
Sandra Vukov od
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor
Ne vjerujem u muško ženska prijateljstva radi svojih godina i iskustva. U većini slučajeva ako postoji takav tip prijateljstva, žene se jadaju muškaricima koji se u ulozi psihijatra nadaju da će jednog dana biti s tom ženom  i on je u principu nikada ne gleda kao prijateljicu a one koje misle da ih gleda (lažu same sebe ili moraju još puno čokolina jesti). Postoje i obrnuti slučajevi, gdje si dečki nađu fizički neatraktivne prijateljice koje im služe iz koristi ali rijeđe. Žene su većinom svjesne da daju lažne nade na takav način ali su sebične jer žele nekoga tko će ih slušati a na kraju završe s nekim tko ih nikada neće slušati a tzv "prijateljstvo" se raspadne.
Zoran Jurić od
Brutalno iskreno!!! Svaka čast.‌
Sandra Vukov od
Hvala Zorane, samo iskreno.‌
+8 glasa
Ivana Horžić od

Brojne su rasprave o tome postoje li zaista muško-ženska prijateljstva. Mišljenja su podijeljena, a čak i razni stručnjaci imaju različita mišljenja. Osobno smatram da muško-ženska prijateljstva postoje. Imam čak 2 najbolja prijatelja i nikada nisam s njima poželjela nešto više od prijateljstva. Isto tako je i kod njih. S njima mogu pričati baš o svemu, a najbolje je što ništa ne shvaćaju previše osobno. U mom iskustvu mi smo prijatelji od malih nogu, te mi se nikako nije sviđala pomisao da bi oni meni mogli biti išta više. Oni su bili u raznim vezama kao i ja i uvijek smo si bili podrška. Mogu čak reći da su bolja podrška od mnogih cura jer nikada ne osuđuju moje postupke i odluke. Za mene su oni oduvijek isti kao i sve moje ženske prijateljice i ništa više.

Naravno da postoje i muško-ženska prijateljstva u kojima jedna osoba osjeti nešto više te poželi biti u vezi s drugom osobom. Tada to zaista i postane veza dok se nekada nažalost uništi prijateljstvo. Na ovo pitanje je teško dati odgovor jer svaka osoba tumači to iz vlastitog iskustva.  Zato smatram da je dobro imati muško-ženska prijateljstva jer ako se i odnos iz nekog razloga prekine mi i dalje možemo imati lijepe spomene s prijateljima.

+8 glasa
Milan Šaljivđija od
uređen od Milan Šaljivđija

Muško-ženska prijateljstva, ne samo da postoje već su i prirodna, ali mora se koristiti kondom. Što iz zdravstvenih, a što iz antinatalitetnih razloga.

@2kitice

Tako da treba poručiti i mladim neiskusnim generacijama koje dolaze i starim krivo obrazovanim generacijama koje se već tu da vjeruju u muško-ženska prijateljstva i ne nasjedaju na provokacije onih koji govore suprotno.

:D

Budi dobri i volite se! ;)

+5 glasa
Ružica Perić od
uređen od Ružica Perić
Osobno bih rekla da ovakva prijateljstva postoje, ali ih je teško održavati ili uopće osnovati. Do sada sam stekla 2 takva prijatelja i doista ne pravim razliku između njih i svojih ženskih prijatelja. Važno mi je biti okružena različitim karakterima, smiješnim i zanimljivim ljudima i ne biram hoće li ta osoba biti žensko ili muško. Jednostavno me privuče nečija energija, karakter i smisao za humor. Istina, znam slučajeve gdje to prijateljstvo nije bilo samo prijateljstvo, ali to nije nešto što bi trebalo 'kvariti' sliku o onim prijateljstvima koja to doista jesu. Ne vidim zašto bih svaki muškarac morao u meni pobuditi romantične osjećaje, baš kao ni zašto bi svaka žena trebala pobuditi romantične osjećaje u jednom muškarcu.

Slična pitanja

3 odgovora 784 👀
4 odgovora 3.4k 👀
5 odgovora 860 👀
1 odgovor 474 👀
3 odgovora 835 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...