162 pregleda
Helena D. u rubrici Odnosi i veze od Helena D. [Početnik] (13 bodova)
uređen od Znatko
Ovako, , znaci imam jednu frendicu iz razreda, znamo se 3 godine, tj otpočetka srednje. Međutim u zadnje vrijeme imam osjećaj da me iskorištava. U biti u razredu imamo grupice i ja nisam ni u jednoj, dobra sam sa svima al nisam ni u jednoj toj grupici, i ona se druži jos s dvije cure koje koliko vidim počinju utjecati na nju. Prvo su joj namjestile s kim će sjediti ove godine jer ne žele da ona sjedi sa mnom, i nakon toga mi smo doslovno počele pričati i družit se samo kad bi ona isla kući, ona inace nije iz našeg grada nego sam ju ja pratila do stanice misleći mozda da će ona i jednog dana otpratiti mene posto blizu moje zgrade ima stanica na koju ona također moze ici. Međutim nije nikad.I uvijek mi se javlja samo kad joj nešto treba .Sada u petak kad sam ja rekla da bih htjela biti u grupi s njom, a ona nije htjela biti sa mnom i npr. kad ju ja pitam za nešto ne može, a kad ju ove dvije cure gore pitaju za to isto onda sve može. Pošto sam proživljavala dosta iskorištavanja u osnovnoj školi ne želim to opet trpit pa me zanima onda je li okej odmaknuti se od nje,posto me ovo iscrpljuje i jako mi smeta. Hvala svima na odgovorima unaprijed!

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković [Megaktivan] (18.4k bodova)
To nije nikakvo prijateljstvo. Prijateljstvo mora biti da se obje strane jednako trude,ne samo jedna. Kada ti je odnos s nekim jednostran,a ti si ta strana koja se trudi onda to nikad neće biti prijateljstvo (jer nju nije briga). Ona je tu samo iz koristi (ne mogu na prste izbrojat koliko danas ima takvih “prijatelja”).  Jednostavno se udalji i makni od nje. A ako ti se javi da će se promjeniti ili nešto,neće. Ljudi se mijenjaju kad oni to žele,i rijetko tko se stvarno promijeni.

Bolje biti sama i sretna nego s prijateljicom s kojom se osječaš užasno vjeruj mi.

S vremenom ćeš upoznati dosta ljudi. A kad tad će ti neka biti baš prava prijateljica.

Ja sam sam imala najbolju frendicu 8 godina i povrijedila me na 100 načina i napravila mi doslovno pakao. I sad mi je najbolje biti sama. Nego imati “prijateljicu”.

Zato mamu smatram najboljom prijateljicom. Jer te ona nikad neće povrijediti. I nikad se nećeš osječati tako kako se osječaš sada.
Ivana Steković od Ivana Steković [Megaktivan] (18.4k bodova)
I još nešto,ako idete skupa u razred. Izdržati ćeš sigurno godinu,par godina zavisi koliko idete još u školu ne znam. Jer sam i ja izdržala sama u srednjoj. A kasnije se nećeš ni sjećati te cure.
Helena D. od Helena D. [Početnik] (13 bodova)
Hvala ti puno i u pravu si, rekla sam joj sta mi smeta i rekla je da ce popravit to ali bas i nije, al dobro njoj na dusu, vidjet ce kasnije tko joj je bio pravi. A ja trenutno imam jednog najboljeg prijatelja(da musko je) al on je stvarno dusa od čovjeka i slažem se, bolje bit sama il makar imati jednu ali vrijednu osobu nego 100 ali nijednu pravu osobu.
Ivana Steković od Ivana Steković [Megaktivan] (18.4k bodova)
I muški su bolji prijatelji definitivno
Nino Marić od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.0k bodova)
Ne bi trebalo generalizirati tako po spolu jer to je onda seksizam.
+10 glasa
Petra Doležal od Petra Doležal [Superaktivan] (3.7k bodova)
Smatram kako je najbolje udaljiti se od takve toksične osobe. Istina je da ti je nanijela već dovoljno štete i s obzirom na to da te navedeno stanje iscrpljuje i oduzima energiju, najbolje je da se okreneš sebi i pokusaš pronaći novo društvo. Upiši se na ples, pjevanje, slikanje ili bilo šta drugo što te zanima. Kad se počneš baviti sama sobom i ojačaš samopouzdanje, puno više ćeš cijeniti svoje vrijeme i znati odrediti tko ga je zaslužio, a tko ne. S obzirom na to da sam i sama imala iskustva s takvim tipovima osoba, preporučujem ti da se jednostavno odmakneš od nje i više se usredotočiš na sebe. Želim ti svako dobro i budi hrabra.
Helena D. od Helena D. [Početnik] (13 bodova)
Hvala puno na odgovoru, tako ću i napraviti, bit će malo nezgodno pošto idemo u isti razred, ali ako ona može bez mene, mogu i ja bez nje. Hvala puno jos jednom.

Slična pitanja

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...