152 pregleda
Tomislav Gatara u rubrici Odnosi i veze od Tomislav Gatara [Superaktivan] (2.5k bodova)

Jednostavno pitanje - što je to flert za Vas?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koja je razlika između flerta i uznemiravanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Ivana Mačić od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (5.2k bodova)

Za mene je flert nešto osobno, privatno, pružena, ali ne i produžena ruka ljubaznosti. Nekad se vraća, a nekada ne. Nekada, ali samo nekada i samo možda postane zagrljaj. Flert je upucavanje koje to nije. S kime se flertuje? Sa simpatijom koja to nije. Jer ako ti netko s kim flertuješ postane simpatija - onda to više nije flertovanje već - upucavanje.

Tanka je granica između flertovanja i upucavanja. I ako baš hoćete - i uznemiravanja. Znaju ju samo pravi virtuozi međuljudskih odnosa. Ako niste taj, pazite da ne izgubite.

Flert bi trebalo kroz život znati naučiti. Postepeno ga treba dozirati između ljudi. S dozom opreza. Uspješan flert je onaj koji je hrabar i koji je pao na plodno tlo. Nekome više ili manje zahtjevan, ali nije nemoguć. Dostupan je svima. Po želji.

No, ono što je još bitnije, a danas barem mislim ljudima oko mene ide sve lošije i lošije... Na flert treba znati reagirati jednako nježnom ljubaznošću i providnosti, te s dozom mudrosti. Onaj ili ona koja reagira grupo na flert - neuka je i nepristojna. S druge strane, onaj ili ona koja ga shvaća ozbiljno - lak je plijen.

Pročitala sam negdje da je flert "demonstracija sile koja ne postoji". Onaj tko prvi otkriva karte pokazuje nemoć u ljubavi - probudi se lako strast, brza zaljubljenost - do ušiju. No, oni hladniji, otporniji na flert, oni flertuju kroz život beskonačno i ostavljaju mnoga napukla srca iza sebe.

Ana Primorac 10.11.2021. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ana Primorac [Superaktivan] (1.3k bodova) jel flert prevara?

Slična pitanja

2 odgovora 184 pregleda
1 odgovor 59 pregleda

NOVI ZNATKOV STRUČNI INTERVJU

Sanja Veletanlić

Sanja Veletanlić

Go2human Hub (Ljudomat)

Virtualna asistencija i outsourcing

[ Vidi sve intervjue ]

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

7.4k pitanja

12.2k odgovora

2.3k komentara

1.2k korisnika

...