283 pregleda
Lovro Gorup u rubrici Kupovina od Lovro Gorup [Superaktivan] (3.4k bodova)
Isplati li se naručivati odjeću s AliExpressa? Kakva je kvaliteta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Znatkica od Znatkica [Superaktivan] (4.3k bodova)

Oooo, da!

AliExpressImaju drugačiji i veći izbor nego bilo koji šoping centar tu kod nas. Na AliExpress ne porkivaju domaću ponudu, ali ju proširuju. Imaju stvari koje nisu moderni i one koje su moderne i kod nas ili čak koje su premoderne za naše podneblje. Potpuno su digitalizirati i automatizirani, te nema što ne možete naći. Kvaliteta nije loša. Dapače, jako je dobra. Nije savršena, ali što je uopće savršena kvaliteta?

Evo i još za razbijanje dva klasična stereotipa kod kupovine na AliExpress-u:

  1. Što ako mi ne paše? Kao prvo, sve mjere su (osim u EU, Asia ili USA veličinama) izražene u cm. Svakako preporučam ti da uzmeš onaj savitljivi metar (ne građevinski) i da se izmjeriš. Ili izmjeri obuću i odjeću koju imaš. Vrlo su precizni i točni kada odabereš ono što si dobro izmjerio. Ako pogriješe, trgovac nije taj koji ti garantira povrat novca već sam AliExpress. Nekoliko puta sam reklamirala i dobila cijeli total nazad kroz par dana.
  2. Što ako me prevare trgovci? Prema mojem osobnom iskustvu, a već više godina sam ti kupovala i kupovala krpica i krpica preko AliExpressa, nisu me nikada prevarili. Ako su se i zabunili - ili se ispričaju ili ne. Ali sam AliExpress ti garantira povrat novaca ako dokažeš slikama i fotkama prevaru. Povrat novca ti dolazi najkasnije u roku od 7 dana, a u praksi i prije.
Jedan jedini minus kod AliExpressa je vrijeme čekanja na dolazak robe poštom. Ali uzmi u obzir da je svaki dolazak paketa s robom iz Kine odličan osjećaj kao kad si bio mali i dobivao poklone od Djeda Mraza ili Sv. Nikole. A možeš ga osjetiti u svako doba godine!!!
+4 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (54.8k bodova)
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Već sam nekoliko puta naručivala odjeću s AliExpressa zato što sam u trgovinama poput Zare i Manga vidjela identične proizvode po puno višoj cijeni.

Na AliExpress aplikaciji postoji mogućnost učitavanja fotografije željenog proizvoda pa sustav sam pronađe takav proizvod u njihovoj aplikaciji, što omogućava brzu i praktičnu kupnju. Najčešće kupujem kod prodavača koji imaju pozitivne recenzije i dosta pratitelja, no znala sam i naručiti od onih prodavača koji nisu imali nikakav feedback pa sam svejedno bila zadovoljna dobivenim.

Preporučam naručivanje robe s AliExpressa, ako ste spremni na duže čekanje. Svakako bih preporučila da kupujete proizvode koji imaju napisane recenzije jer ćete biti sigurniji u kvalitetu onog što naručujete.

Najnoviji primjer odjeće iz Zare i AliExpressa je ova popularna haljina:

https://www.zara.com/hr/hr/haljina-s-pojasom-od-umjetne-ko%C5%BEe-p04387280.html?v1=76505966&v2=1549249 → U Zari za 300 kn.

Opis nije dostupan.→ Na AliExpressu za 140 kn. 

 

Slična pitanja

1 odgovor 106 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...