Lovro Gorup u rubrici Kupovina od
Isplati li se naručivati odjeću s AliExpressa? Kakva je kvaliteta?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+12 glasa
Znatkica od

Oooo, da!

AliExpressImaju drugačiji i veći izbor nego bilo koji šoping centar tu kod nas. Na AliExpress ne porkivaju domaću ponudu, ali ju proširuju. Imaju stvari koje nisu moderni i one koje su moderne i kod nas ili čak koje su premoderne za naše podneblje. Potpuno su digitalizirati i automatizirani, te nema što ne možete naći. Kvaliteta nije loša. Dapače, jako je dobra. Nije savršena, ali što je uopće savršena kvaliteta?

Evo i još za razbijanje dva klasična stereotipa kod kupovine na AliExpress-u:

  1. Što ako mi ne paše? Kao prvo, sve mjere su (osim u EU, Asia ili USA veličinama) izražene u cm. Svakako preporučam ti da uzmeš onaj savitljivi metar (ne građevinski) i da se izmjeriš. Ili izmjeri obuću i odjeću koju imaš. Vrlo su precizni i točni kada odabereš ono što si dobro izmjerio. Ako pogriješe, trgovac nije taj koji ti garantira povrat novca već sam AliExpress. Nekoliko puta sam reklamirala i dobila cijeli total nazad kroz par dana.
  2. Što ako me prevare trgovci? Prema mojem osobnom iskustvu, a već više godina sam ti kupovala i kupovala krpica i krpica preko AliExpressa, nisu me nikada prevarili. Ako su se i zabunili - ili se ispričaju ili ne. Ali sam AliExpress ti garantira povrat novaca ako dokažeš slikama i fotkama prevaru. Povrat novca ti dolazi najkasnije u roku od 7 dana, a u praksi i prije.
Jedan jedini minus kod AliExpressa je vrijeme čekanja na dolazak robe poštom. Ali uzmi u obzir da je svaki dolazak paketa s robom iz Kine odličan osjećaj kao kad si bio mali i dobivao poklone od Djeda Mraza ili Sv. Nikole. A možeš ga osjetiti u svako doba godine!!!
+9 glasa
Nikolina Šrajbek od
odabran od Lovro Gorup
 
Najbolji odgovor

Već sam nekoliko puta naručivala odjeću s AliExpressa zato što sam u trgovinama poput Zare i Manga vidjela identične proizvode po puno višoj cijeni.

Na AliExpress aplikaciji postoji mogućnost učitavanja fotografije željenog proizvoda pa sustav sam pronađe takav proizvod u njihovoj aplikaciji, što omogućava brzu i praktičnu kupnju. Najčešće kupujem kod prodavača koji imaju pozitivne recenzije i dosta pratitelja, no znala sam i naručiti od onih prodavača koji nisu imali nikakav feedback pa sam svejedno bila zadovoljna dobivenim.

Preporučam naručivanje robe s AliExpressa, ako ste spremni na duže čekanje. Svakako bih preporučila da kupujete proizvode koji imaju napisane recenzije jer ćete biti sigurniji u kvalitetu onog što naručujete.

Najnoviji primjer odjeće iz Zare i AliExpressa je ova popularna haljina:

https://www.zara.com/hr/hr/haljina-s-pojasom-od-umjetne-ko%C5%BEe-p04387280.html?v1=76505966&v2=1549249 → U Zari za 300 kn.

Opis nije dostupan.→ Na AliExpressu za 140 kn. 

 

+5 glasa
Marin Duganđija od
Upravo kupio elastične traperice i mogu reći da je kvaliteta sasvim OK na prvu. Vidjet ćemo koliko će trajati, ali čini mi se OK.

Jedino se brinem da će mi biti malo preširoke, ne znam da li se išta skuplja taj njihov materijal od čega su napravljene ove traperice. Možda kroj mi ne stoji savršeno, ali bile su jeftine. Mogu sa 15€ naručiti još jedne. I još jedne... :D

Slična pitanja

1 odgovor 2.3k 👀
3 odgovora 900 👀
1 odgovor 3.1k 👀
1 odgovor 348 👀
3 odgovora 2.1k 👀
5 odgovora 2.3k 👀
2 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 2.1k 👀
3 odgovora 459 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...