Sandra Vukov u rubrici Kućni ljubimci od
promjena rubrike od Znatko
Da li su ribice jednostavni kućni ljubimci? Koliko zapravo treba brige za njih?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Antoneta Hrgović od

Mnogi ljudi kupuju ribice misleći da su najjednostavniji ljubimci za brigu. Imala sam ribice u kući dugi niz godina i mogu reći kako to nikako nije istina. Iako ih ne trebate šetati poput psa, briga za njih je stalna. Osim toga, imati ribice je, kako se kaže, "skup sport". Ako želite održati zdravlje ribica i kvalitetu njihovog života "na nivou", potrebno je uložiti u akvarij i opremu. Ovisno o vrsti ribica (jesu li tropske, vole li jako slanu vodu, žive li inače u tolim ili hladnim vodama...), morate održavati temperaturu i slanoću vode u akvariju. Također i količinu minerala u vodi ( ima puno faktora, da sada ne idem u detalje). Filteri za vodu također nisu jeftini, a neophodni su. Morate redovito čistiti akvarij i mijenjati vodu za što su pak potrebne pumpe. Ribice pri takvim premještanjima doživljavaju i određen šok, pa treba brzo očistiti i srediti akvarij kako biste ih što prije vratili unutra. Morate pripaziti i na veličinu akvarija, koliko ribica smije biti u njemu i koje vrste mogu živjeti skupa. Dakle, potrebno je puno istraživanja prije no što se odlučite za kupnju ribica, a trebate biti ideterminirani da se pravilno brinete o njima.

+3 glasa
Lucija Vlaović od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor
Ribice nikako ne bi trebalo držati u manjim kuglama ili malim akvarijima.

Treba birati veće akvarije koji će odgovarati potrebama ribice (ribica). Često mijenjanje vode nije potrebno, ako akvarij ima filter (preporučuje se nabavka  adekvatne filtracije). Prečestim mijenjanjem vode mijenja se biološki sustav u akvariju i to izaziva stres kod ribica.

Ribicama je potrebno osigurati barem 12 sati dnenog svijetla, ali količina svjetla treba odgovarati akvariju. Bez obzira na potrebe za svjetlom, akvarij treba stajati na tamnijem mjestu jer će direktno izlaganje suncu dovesti do nastanka algi u akvariju.

Akvarij nikako ne smije stajati blizu radijatora.

Temperatura u akvariju ne bi trebala prelaziti 26 stupnjeva.

u akvariju ribice se hrane gotovom hranom, a potrebno ih je hraniti jednom do dva puta dnevno u manjim količinama.

Iako oko ribica ima manje brige nego oko drugih kućnih ljubimaca, životni vijek ribica u akvariju za gotovo je duplo manji nego životni vijek tih istih ribica u prirodi.

Slična pitanja

2 odgovora 375 👀
2 odgovora 2.3k 👀
1 odgovor 983 👀
1 odgovor 190 👀
1 odgovor 730 👀
2 odgovora 431 👀
1 odgovor 1.1k 👀
2 odgovora 2.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...