Michelle Koprivnjak u rubrici Kozmetika i estetika od
promjena rubrike od Znatko
Koji su vaši savjeti za osobu koja ide na prvu tetovažu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+7 glasa
Antoneta Hrgović od
odabran od Michelle Koprivnjak
 
Najbolji odgovor

Prvenstveno bih savjetovala da dobro istražite mjesto na koje se idete tetovirati. Nemojte otći negdje jer vam cijena više odgovara, odite tamo gdje provjereno znate da tattoo artisti imaju iskustva i nis zadovoljnih klijenata iza sebe. Ako vam je činjenica koliko ćete "morati" izdvojiti za tetovažu na prvom mjestu, bolje nemojte ni otići na tetoviranje.

Nadalje, važno je da budete sigurni u dizajn koji želite. Ako niste posve sigurni "da je to-to", pričekajte minimalno još nekoliko mjeseci i ne brzajte s odlukom. Ideja "neće pobjeći".

Također, tetovaža zapravo ne traje vječno, kako mnogi misle. Budite spremni da ćete za određen broj godina možda morati popravljati tetovažu i da možda neće isto izgledati. 

Prije prvog, pa tako i svakog tetoviranja, važno je da ste se dobro naspavali i da ste siti. Te naputke svakako će vam dati i tattoo artist tako da je važno da ga pozorno saslušate. 

Prilikom tetoviranja, nemojte se bojati reći kada trebate otići na toalet, ako vas tetoviranje previše bli ili ako se loše osjećate. Prilikom tetoviranja, tattoo artist je vaš najbolji prijatelj za bilo kakve poteškoće ili pitanja u vezi tetovaže i samog procesa tetoviranja i zarastanja.

+4 glasa
Nikolina Šrajbek od
Iz vlastitog iskustva, ali i iskustva mojih poznanika, mogu reći da je najvažnije biti siguran u svoju odluku. Dakle, propitkivanja prijatelja trebam li se tetovirati ili ne, propitkivanja samog sebe, neodlučnost i prevrtljivost znače da osoba još uvijek nije spremna na ovakav postupak. Tetovaža je nešto što obilježi tijelo za cijeli život, stoga je iznimno važno dobro promisliti što tetovirati.

Osobe koje su dosta škakljive moraju biti spremne na to da će igla, ovisno o mjestu tetoviranja, vrlo vjerojatno škakljati, što otežava posao tattoo majstoru, ma koliko god on savršeno obavljao svoj posao.

Iako sve ovisi o pragu boli, tetoviranje najčešće ne boli. Strah i nervoza prije samog tetoviranja nisu potrebni. Vjerujem da su svi nervozni zato što je tetoviranje nešto novo i drugačije, no nervoza zbog straha od potencijalne boli samo pogoršava situaciju i izaziva nemir, što ponovno otežava posao tattoo majstoru.

Tetovaže su najčešće skupe, ali s opravdanim razlogom. Ako osoba donese odluku za tetoviranjem, preporučam odabir majstora čiji su radovi kvalitetni, a ne zbog niske cijene.
+2 glasa
Lara Tić od

Prvi savjet je da dobro razmislite prije nego što na sebe odlučite nešto istetovirati. Ako imate dizajn na umu već dulje vrijeme koji vam se nije prestao sviđati, onda ste sigurniji da će vam uvijek ta sličica na vašem tijelu izgledati lijepo.

Nakon toga dolazi odabir mjesta gdje želite to istetovirati. Istražite koja su mjesta najbolnija (ako imate nižu toleranciju na bol), kako bi ih onda za prvi put izbjegli. Razmislite o tome želite li tu tetovažu gledati cijelo vrijeme (npr. ako ju smjestite negdje na ruku gdje je većinu vremena vidljiva), i razmotrite hoće li taj vaš dizajn biti uništen ako ga se smanji ili poveća. O ovome svemu možete porazgovarati sa svojim tattoo majstorom, koji vas može savjetovati u vezi odabira mjesta. Ovisi naravno i o tome što vama ta tetovaža predstavlja. Pokušajte ju zamisliti na sebi i gdje vam se najviše ili najmanje sviđa.

Sada dolazimo do posljednje jako bitne stvari, a to je odabir tatto majstora. Svatko od njih je na neki način umjetnik i ima svoj stil crtanja i tetoviranja. Sada su skoro svi tattoo studiji dostupni na društvenim mrežama gdje možete pogledati tetovaže kakve inače rade. Ako želite neku nježniju tetovažu, tražite studio koji crta tanjim linijama i s manjom upotrebom boja npr. Procijenite sviđa li Vam se njihov stil, jer ako ne, vrlo je vjerovatno da Vam se neće sviđati ni skica koju će napraviti za Vas. I zapamtite da je tattoo artist ovdje za Vas (Vama na usluzi) i kako bi vam pružio točno ono što želite, tako da se nemojte bojati reći ako želite ikakvu promjenu. Oni znaju da su tetovaže trajne i razumiju naše želje, jer su većinom i sami istetovirani.

Kada ste sve ovo odlučili, morate znati da dan prije (i na dan tetoviranja) je zabranjena konzumacija alkohola te je vrlo važno da na termin dođete siti i čim odmorniji. Također, preporučam da uz sebe imate bocu vode ili nešto drugo što će vas umiriti, jer je moguće da će na početku biti malo neugodno. I kako god se osjećali, recite svom tattooeru što vas muči kako bi vam on znao olakšati te kako bi znao nastaviti dalje tempom koji vama odgovara.

Samo bez straha, ali i bez žurbe! :)

+1 glas
Ivana Horžić od

Iznimno je važno da ste se odlučili na to 100%. Ukoliko ste u potpunosti sigurni da je to ono što želite i da vam se tetovaža koju planirate staviti zaista sviđa. Ukoliko je to tako neće biti razloga da kasnije požalite. 

Provjerite dali je mjesto gdje se idete tetovirati u potpunosti sigurno. Dakle dali ono poštuje sve uvjete i dali je u potpunosti dezinficirano, sigurno. Dali je osoba koja će vas tetovirati stručna. Isto je bitno da vam se ta osoba sviđa jer ćete onda lakše ne misliti na moguću bol. 

Opustite se. Ne budite prestrašeni da će boljeti jer to može dovesti samo do kontraefekta. Neke osobe skoro pa ni ne osjećaju bol, dok neke osjećaju. Vi nikako ne znate koja ste od njih dok ne počnete. Isto tako nije loše ni popiti nešto da se smirite. Čak i dosta osoba koje rade u tattoo salonu isto to predlažu. 

Ukoliko trebate pauzu jer se ne osjećate dobro, morate na toalet ili trebate nešto uzeti slobodno recite. To je sasvim normalno, te budete napravili malu pauzu i onda nastavili dalje. 

Svakako se večer prije odmorite i samo hrabro! 

Slična pitanja

2 odgovora 240 👀
8 odgovora 843 👀
2 odgovora 490 👀
3 odgovora 660 👀
2 odgovora 534 👀
2 odgovora 486 👀
1 odgovor 631 👀
2 odgovora 212 👀
2 odgovora 494 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...