253 pregleda
Sandra u rubrici Muzika i ples od Sandra [Ekstraktivan] (8.6k bodova)
Uz koje vas pjesme pogodi val nostalgije svaki put kad ih čujete?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+4 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović [Megaktivan] (17.3k bodova)
Možda će zvučati malo smiješno, ali u nostalgiju me najviše "bacaju" pjesme koje su se puštale na dječjim rođendanima kad sam bila dijete. Možda ste očekivali neke duboke, emocionalne pjesme, sjećanja na prekide veza i bivše partnere, pokojne članove obitelji, zanimljiva putovanja...Ne, meni su nostalgične ove pjesme ( nadam se da ćete uživati u listi ) :

+3 glasa
Lucija G od Lucija G [Aktivan] (335 bodova)

Mislim da većina pjesama koje sam intenzivno slušala u nekom periodu u meni izazivaju nostalgiju. Slično je kao sa svim podražajima koje nas vrate u sjećanje iz nekog dijela života kao npr. neki specifičan miris, tako i svaku pjesmu koja mi ima određen značaj povezujem s određenim periodom života ili intenzivnom emocijom koju sam osjećala u određenom trenutku. Najljepša nostalgija je naravno ona koja nas vreća u djetinjstvo. Iz nekog meni nepoznatog razloga ova pjesma u meni budi najveću nostalgiju:

 

 

 

+3 glasa
Monika Matijević od Monika Matijević [Superaktivan] (1.7k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Pjesme uz koje me pogodi val nostalgije su najčešće one koje su povezane sa sjećanjima iz djetinjstva i mlađih teen godina, one me najviše dotaknu. Među njima ima svakavih pjesama, od nježnih, emotivnih, do veselih i rasplesanih,te domaćih i stranih!

Iako uvijek pazim da ne pretjeram sa slušanjem tih pjesama, jer ako ih previše slušam, nekako izgube tu "čar" i posebnost.

Navest ću samo neke od njih iako ih ima puno više:

  • Bon Jovi - Forever young
  • Nina Badrić - Takvi kao ti
  • Petar Grašo - Godine prolaze
  • Zdravko Čolić - Ti si mi u krvi
  • Avril Lavigne -  My Happy Ending
  • Toše Proeski - Pratim te
  • Oliver Dragojević - Trag u beskraju
  • Hannah Montana - Ordinary Girl
  • Rachel Crow - Mean Girls
+3 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.6k bodova)

Što se tiče pjesama koje u nama probude osjećaj nostalgije, mislim da su kod svake osobe te pjesme različite, odnosno, svatko ima neke svoje pjesme koje u njemu pobuđuju te osjećaje nostalgije. To može biti iz raznih različitih razloga, bilo od toga da su uz tu pjesmu u mladosti često radili nešto što vole raditi ili ih jednostavno na nekoga ili nešto da pjesma podsjeća.

Osobno, trenutno se mogu sjetiti nekoliko pjesama koje svaki put kad čujem u meni pobude osjećaj nostalgije i želje za povratkom u jednostavnije, i bolje doba, odnosno doba djetinjstva. Prva od njih bila bi pjesma Ako su to samo bile laži koja me podsjeća na moj prvi mp4 player kojeg sam dobio i na kojem sam imao spremljenu/snimljenu tu pjesmu i svaki puta kada sam slušao pjesme na istom, ta se pjesma reproducirala. Nakon toga, još jedna pjesma koja me veže uz djetinjstvo i pogađa me nostalgijom je Cotton Eye Joe koju sam također vrlo često slušao u to doba.

Slična pitanja

9 odgovora 447 pregleda
1 odgovor 389 pregleda
16 odgovora 675 pregleda
1 odgovor 2.1k pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...