Sandra Vukov u rubrici Muzika i ples od Sandra Vukov
Uz koje vas pjesme pogodi val nostalgije svaki put kad ih čujete?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+6 glasa
Antoneta Hrgović od Antoneta Hrgović
Možda će zvučati malo smiješno, ali u nostalgiju me najviše "bacaju" pjesme koje su se puštale na dječjim rođendanima kad sam bila dijete. Možda ste očekivali neke duboke, emocionalne pjesme, sjećanja na prekide veza i bivše partnere, pokojne članove obitelji, zanimljiva putovanja...Ne, meni su nostalgične ove pjesme ( nadam se da ćete uživati u listi :D) :









+5 glasa
Monika Matijević od Monika Matijević
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Pjesme uz koje me pogodi val nostalgije su najčešće one koje su povezane sa sjećanjima iz djetinjstva i mlađih teen godina, one me najviše dotaknu. Među njima ima svakavih pjesama, od nježnih, emotivnih, do veselih i rasplesanih,te domaćih i stranih!

Iako uvijek pazim da ne pretjeram sa slušanjem tih pjesama, jer ako ih previše slušam, nekako izgube tu "čar" i posebnost.

Navest ću samo neke od njih iako ih ima puno više:

  • Bon Jovi - Forever young
  • Nina Badrić - Takvi kao ti
  • Petar Grašo - Godine prolaze
  • Zdravko Čolić - Ti si mi u krvi
  • Avril Lavigne -  My Happy Ending
  • Toše Proeski - Pratim te
  • Oliver Dragojević - Trag u beskraju
  • Hannah Montana - Ordinary Girl
  • Rachel Crow - Mean Girls
+5 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir

Što se tiče pjesama koje u nama probude osjećaj nostalgije, mislim da su kod svake osobe te pjesme različite, odnosno, svatko ima neke svoje pjesme koje u njemu pobuđuju te osjećaje nostalgije. To može biti iz raznih različitih razloga, bilo od toga da su uz tu pjesmu u mladosti često radili nešto što vole raditi ili ih jednostavno na nekoga ili nešto da pjesma podsjeća.

Osobno, trenutno se mogu sjetiti nekoliko pjesama koje svaki put kad čujem u meni pobude osjećaj nostalgije i želje za povratkom u jednostavnije, i bolje doba, odnosno doba djetinjstva. Prva od njih bila bi pjesma Ako su to samo bile laži koja me podsjeća na moj prvi mp4 player kojeg sam dobio i na kojem sam imao spremljenu/snimljenu tu pjesmu i svaki puta kada sam slušao pjesme na istom, ta se pjesma reproducirala. Nakon toga, još jedna pjesma koja me veže uz djetinjstvo i pogađa me nostalgijom je Cotton Eye Joe koju sam također vrlo često slušao u to doba.

+4 glasa
Lucija Guber od Lucija Guber

Mislim da većina pjesama koje sam intenzivno slušala u nekom periodu u meni izazivaju nostalgiju. Slično je kao sa svim podražajima koje nas vrate u sjećanje iz nekog dijela života kao npr. neki specifičan miris, tako i svaku pjesmu koja mi ima određen značaj povezujem s određenim periodom života ili intenzivnom emocijom koju sam osjećala u određenom trenutku. Najljepša nostalgija je naravno ona koja nas vreća u djetinjstvo. Iz nekog meni nepoznatog razloga ova pjesma u meni budi najveću nostalgiju:

 

 

 

Slična pitanja

9 odgovora 1.3k 👀
2 odgovora 256 👀
1 odgovor 927 👀
5 odgovora 585 👀
5 odgovora 2.2k 👀
4 odgovora 217 👀
1 odgovor 918 👀
4 odgovora 1.1k 👀
Margareta Jurisi 01.12.2020. pitanje u rubrici Muzika i ples od Margareta Jurisi
17 odgovora 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...