524 pregleda
Marko Vuljanić u rubrici Mobitel od Marko Vuljanić [Aktivan] (289 bodova)
promjena rubrike od Znatko
U kojem ste timu i zašto: tim Samsung ili tim iPhone?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+11 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.8k bodova)

To je pitanje oko kojeg je velik broj ljudi u svijetu podijeljen. Dok neki preferiraju iPhone, iz svojih nekih razloga koji mogu biti različiti, neki ipak više vole i cijene Samsung. Trenutno je na globalnoj razini Samsung tvrtka koja je na vrhu liste najprodavanijih mobitela. I to ne samo za neki kratki prošli period, nego je Samsung na vrhu već preko 5 godina.

Osobno, ja bih rekao Samsung. Oduvijek sam bio korisnik Android uređaja, te još nikada nisam imao svoj iPhone, odnosno Apple uređaj. Razloga za to ima nekoliko. Prvi je definitivno cijena koju iPhone uređaji od svog dolaska na tržište ne spuštaju, nego ju drže konstantno (pre)visokom. Upravo mi se zbog toga teško odlučiti na neki iPhone mobitel. Nadalje, puno mi se više sviđa izgled Android sučelja, nego onog Apple-ovog koji nema onaj dio sa svim aplikacijama, nego u sve aplikacije na početnom zaslonu, odnosno na 2, 3 početna zaslona. Dakle, to bi bili neki moji razlozi zašto ja preferiram Samsung, no u potpunosti mogu razumjeti i one kojima je ipak iPhone draži.

+7 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.9k bodova)
Osobno preferiram Samsung. Ima puno pristupačnije cijene, mobiteli su mi ljepši i smatram da Iphone, iako ima svojih kvaliteta, ima dosta mana. Imala sam Iphone ranije u životu i zaista su mi teško padala ažuriranja, razni problemi, problemi s baterijom, korištenje iTunesom... Isto tako, jako me smetaju velike cijene Iphone uređaja kada se slična kvaliteta može naći kod trostruko jeftinijih mobitela manje poznate marke. No, smatram da to sve uvelike ovisi o ukusu i na što ste navikli. Svakako smatram da su i Apple i Samsung jako kvalitetne marke uređaja.
+7 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.7k bodova)

Oduvijek sam bila tim Samsung iz dva glavna razloga:

  1. cjenovno prihvatljiviji 
  2. veći zasloni (ovisno o modelu, naravno).

Koristim Samsung mobitele od kasnog djetinjstva i posebno mi se sviđa što su dostupni u više različitih modela s različitim cijenama i karakteristikama pa svaki kupac može pronaći uređaj koji mu najviše odgovara. Nekoliko sam puta imala priliku koristiti iPhone uređaje, ali mi je cijeli sustav kompliciraniji za korištenje, no to ne znači da nikad ne bih dala priliku Apple uređajima.

+6 glasa
Lucija od Lucija [Aktivan] (116 bodova)
Nakon korištenja Samsunga skoro većinu svog života, odlučila sam se na promjenu. Prvi Iphone koji sam odlučila kupiti bila je sedmica. I od tada je sve krenulo. Potpuno sam se zaljubila u taj mobitel, te cijeli IOS operativni sustav, toliko je jednostavan i lagodan za korištenje. Koristeći Samsung susretala sam se sa raznim poteškoćama poput štekanja, zaleđivanja i to je bilo veoma frustrirajuće. Nikada se više nebih vratila na android sustav, i Samsungovu kameru. Istina da Iphone drži cijenu paprenu, ali osobno mislim da je opravdano, jer ja koristim mobitel već 5 godina, i čudo je to da on još uvijek ne šteka!

Uz to, Iphone također ima i neke svoje jeftinije varijante poput modela SE, i čak znatno manje modele kao npr. Iphone 12 mini, što je u današnje vrijeme stvarno rijetkost naći mobitel sa takvim karakteristikama i samo 4.7. incha ekranom!
+5 glasa
Gabriela Novosel od Gabriela Novosel [Proaktivan] (891 bodova)
Pitanje koje dijeli mase ljudi, oćenitije iPhone ili Android (od kojih je najzastupljeniji Samsung). Pitanje koje je stvarno osobnog tipa i stvar navike. Ukoliko ste navikli na iPhone, osnosno iOS sustav, prijeći na android bit će prava prepreka, jer je iOS intuitivniji i pristupačniji za korisnika. Alati na oba uređaja podjednaki su, sve su funkcije u negdje, a i cijenovno su se izjednačili, tako da ostaje stvarno pitanje navike.

Slična pitanja

1 odgovor 213 pregleda
Znatko medijski pokriva

CRO commerce 2022Najnoviji eCommerce trendovi na četvrtoj CRO commerce konferenciji u organizaciji trgovaca

Zagreb, 07.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prijava
Znatko medijski pokriva


Ignite the Spark

Zagreb, 13.10.2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

‘ko?VA! Konferencija VIRTUALNI ASISTENT


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava
Znatko medijski pokriva


Phygital – the future of retail!

Konferencija namijenjena robi široke potrošnje (FMCG).

22.10.2022.
Mozaik Centar Zagreb


PRIJAVA

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.3k pitanja

14.8k odgovora

3.2k komentara

1.4k korisnika

...