76 pregleda
Znatkica u rubrici Poslovanje od Znatkica [Superaktivan] (4.3k bodova)
Koja tvrtka koja posluje u Hrvatskoj je uvrštena i ove godine u Dow Jones indeks održivosti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o. [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
odabran od Znatkica
 
Najbolji odgovor

METRO je ponovo uvršten u Dow Jones indeks održivosti te je time zadržao svoju reputaciju jednog od najodrživijih svjetskih trgovaca. Naime, kao vodeći međunarodni veleprodajni lanac, i ove je godine METRO uvršten u Dow Jones indeks održivosti čime je potvrdio svoju predanost održivom poslovanju koje je ključni element poslovnog modela tvrtke.

METRO je šesti put zavrijedio mjesto u kategoriji Prodaje prehrambenih namirnica (eng. Food & Staples Retailing) zasluživši pozitivne ocjene, pogotovo u područjima strategije prilagodbe klimatskim promjenama, zdravlja i prehrane te GMO-a.

"Održivost utječe na sve: tvrtke i potrošače, ugostitelje i goste, trgovce i njihove kupce. Pozitivne ocjene koje je METRO zavrijedio u sklopu Dow Jones indeksa još jednom su potvrdile naše napore na ovom području i pokazale nam koliko je važna svakodnevna suradnja s našim kupcima, kako bismo osigurali odgovorno korištenje svih svojih resursa. Održivo poslovanje jedno je od METRO-ovih vodećih načela, a u trenutnim uvjetima svima nam je postala još jasnija važnost ekološke, ​​ekonomske i socijalne odgovornosti kako bismo gradili još jaču zajednicu. Mi u METRO-u poslujemo i živimo u
skladu s tom odgovornošću te nastavljamo predano raditi na postizanju svojih dugoročnih ciljeva u području održivosti"
, naglasila je Veronika Pountcheva, globalna direktorica za Korporativnu odgovornost u METRO AG.

Dow Jones indeks održivosti međunarodno je priznati pokazatelj održivosti poslovanja, a u ovogodišnjoj procjeni sudjelovalo je oko 3.500 tvrtki iz cijeloga svijeta. U kategoriji Prodaja prehrambenih namirnica (eng. Food & Staples Retailing), u kojoj se procjenjuje METRO AG, poziv na procjenu održivosti prihvatila je 41 tvrtka. Popis pitanja za procjenu redovito se proširuje, a ove su godine u procjenu prvi put uvrštena pitanja o omjeru održivih ambalažnih materijala kao što su staklo, papir i plastika ili reciklirana plastična ambalaža. METRO je u procjeni postigao 81 bod i time zadržao reputaciju jednog od najodrživijih svjetskih trgovaca.

Slična pitanja

2 odgovora 104 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...