228 pregleda
2803 u rubrici Obrazovanje od 2803 [Aktivan] (165 bodova)
Zanima me numerira li se stranica od sažetka ili od uvodnog djela?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.7k bodova)
Dosad u svakom seminarskom radu kojeg sam pisala su se stranice trebale numerirati od "Sadržaja". To znači da se numeriranje treba maknuti samo s prve stranice gdje piše naslov rada, datum, ime i prezime i svi ostali podaci. Kako biste maknuli numeriranje sa prve stranice, pratite sljedeće korake:

Kliknite na Insert, zatim Header, zatim Edit Header, zatim Footer, pa Edit Footer. Kliknite na Different First Page i odaberite broj stranice i obrišite ga. Nakon ovoga, druga stranica će započeti s brojem 2, a ako želite da počne s brojem 1, onda morate pratiti sljedeće korake: Insert > Page Number > Format Page Numbers > Start (upišite 0 umjesto 1).
+2 glasa
Mihael Fernežir od Mihael Fernežir [Megaktivan] (15.7k bodova)

Mislim da kada je seminar u pitanju, da se tu stranice numeriraju na različite načine. Sve ovisi o tome što vaš profesor/mentor zatraži od vas i što piše u uputama koje ste dobili. Te se upute mogu razlikovati zavisno od škole, fakulteta, predmeta i teme vašeg rada.

U najvećem broju slučajeva, numeriranje stranica uvijek kreće od one stranice koja se nalazi odmah nakon stranice sadržaja. Nebitno je li nakon stranice na kojoj je sadržaj uvodna stranica ili pak stranica sažetka, od te se stranice kreže s numeriranjem u 99% slučajeva. To je tako da bi stranica sa sadržajem imala smisla i da bi mogla što urednije i preglednije izgledati.

Slična pitanja


Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...