Monika Kiris u rubrici Obrazovanje od Monika Kiris

Koliko je studenata upisalo novi preddiplomski studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

POČETAK AKADEMSKE GODINE 2022.

Studij energetske učinkovitosti upisalo samo 17 brucoša

Na uvodnom satu preddiplomskog sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku uz predstavnike akademske zajednice, prisustvovalo je 17 brucoša ovog jedinstvenog studijskog programa Sveučilišta u Zagrebu koji, uz potporu Grada Šibenika, administrativno vodi Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), a zajedničkim snagama izvode FER i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB).

Dobrodošlicu studentima poželjeli su tom prigodom šibenski gradonačelnik Željko Burić te voditelj Studija, prof. dr. sc. Marko Delimar, a događaju su prisustvovali i dekani zagrebačkih sveučilišnih studija - Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof. dr. sc. Vedran Bilas, te dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Zdenko Tonković.

Uz dobre želje studentima u novoj akademskoj godini, gradonačelnik Burić kazao je, uz ostalo, kako se otvaranjem ovog Studija Šibenik svrstao u red sveučilišnih gradova zbog čega je iznimno sretan i ponosan:

„Postali ste studentice i studenti Studija koji je svojim programom orijentiran na uspostavu održive opskrbe energijom budućih generacija te se nadam da ćete dati sve od sebe kako bi stekli nova znanja i ostvarili rezultat u jednoj grani koja predstavlja razvojnu budućnost. Grad Šibenik je dosad, iz različitih izvora, u svoje visoko školstvo uložio preko 150 milijuna kuna. Kao i do sada, Grad će pratiti potrebe ovog Studija i njegovih studenata te nastaviti raditi na razvoju novih studijskih programa te određenju potrebne infrastrukture. Studentski dom Palacin je pred završetkom, u blizini je i Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a u pripremi je i veliki projekt iz područja zelenih tehnologija s njemačkim investitorom. Svi će vam ti sadržaji biti na raspolaganju."

Voditelj Studija Marko Delimar u svom je obraćanju studentima poručio kako će imati priliku stjecati nova znanja u jednom od najbolje opremljenih prostora u Hrvatskoj, a podučavat će ih vrsni stručnjaci u svojim područjima:

„Vjerujem da ćete po završetku akademskog obrazovanja pronaći inovativan i kreativan posao u struci, a nakon završene treće godine obrazovanje možete nastaviti i na sveučilišnim studijima FER i FSB u Zagrebu.“

Dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas istaknuo je kako će ključne riječi biti otvorenost, odgovornost, organiziranost i optimizam:

„Ovo je dobar primjer otvorenosti jer smo u suradnji s našim dragim partnerima s FSB-a pokrenuli ovakav studij. No, otvoreni smo za sve inicijative koje mogu doprinijeti razvoju tehnologija i društva. Druga ključna riječ je odgovornost jer ćete steći titulu inženjera koji će vas obvezati da radite za boljitak zajednice. Treća ključna riječ je organiziranost te se nadam da ćete uvidjeti nešto po čemu smo na Sveučilištu u Zagrebu prepoznati. Zadnja ključna riječ je optimizam. Vi ste mladi i pred vama su velike stvari, a možete biti optimistični jer ste upisali vrlo zanimljiv i aktualan studij koji će vas usmjeriti u kombinirana znanja strojarstva i elektrotehnike.“

Dekan FSB-a prof. dr. sc. Zdenko Tonković rekao je da četiri komponente moraju kohezivno djelovati: fakulteti FER i FSB, Grad Šibenik te naposljetku studenti bez kojih ne bi ni bilo studija:

„Svi vi dolazite iz različitih srednjih škola s različitim predznanjem, a mi nastavnici smo tu da vam dopunimo ono što ne znate iz matematike, fizike, materijala, elektrotehnike i ostalih područja. Sve su to temeljni kolegiji, a cilj je da temelji budu jaki. Imate priliku da izradite vrhunske temelje za daljnje školovanje, a na vama je da budete uporni.“

Slična pitanja

2 odgovora 238 👀
3 odgovora 459 👀
2 odgovora 10.7k 👀
1 odgovor 5.2k 👀
5 odgovora 890 👀
3 odgovora 476 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...