Josip Stipanović u rubrici Obrazovanje od Josip Stipanović
Završavam jednopredmetni preddiplomski studij na filozofskom fakultetu u jednom gradu. Taj studij je interdisciplinarni i ima više opcija koje možemo slijediti s njim. Postoji dvopredmetna kombinacija na diplomskom studiju u drugom gradu koja mi se sviđa. Za tu dvopredmetnu kombinaciju nema nikakvih posebnih preduvjeta. Mogu li onda upisati tu dvopredmetnu kombinaciju ili moram upisivati jednopredmetni studij?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris

Moguće je upisati dvopredmetni diplomski studij sa završenim jednopredmetnim preddiplomskim. Ukoliko si završio preddiplomski studij koji odgovara tom diplomskom koji želiš upisati (tj. koji je u istom/sličnom području), možeš ga bez problema upisati. Jedino je bitno da ostvariš pravo upisa na oba studijska programa. 

Različiti fakulteti imaju različite uvjete upisa koje određuju odsjeci. Često se radi o nekakvim razlikovnim ispitima koji se moraju položiti. Ali ako si rekao da za upis na tvoj željeni dvopredmetni studij nema nikakvih preduvjeta - super! Važno je za spomenuti da bi za upis na svaki diplomski studij trebao imati najmanje 180 ECTS bodova sa preddiplomskog studija- to pravilo vrijedi za sve studije. 

Sretno!

+5 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Moguće je. Sve je isto kao i upisivati jednopredmetni studij.

Potreban je određeni broj ECTS  bodova te prosjek ocjena  minimalno 3,5.

Ako postoji prijemni ispit treba ga položiti ili motivacijski razgovor. Zatim razlikovni predmeti koji se moraju položiti tijekom studija. Također potvrda o koliziji.

Slična pitanja

2 odgovora 242 👀
2 odgovora 694 👀
6 odgovora 1.9k 👀
1 odgovor 531 👀
2 odgovora 1.8k 👀
2 odgovora 247 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...