Iva Bašić u rubrici Promet i vozila od
prikazano od Iva Bašić
Što biste rekli, koje bi bile prednosti putovanja vlakom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

6 odgovor(a)

+17 glasa
Mihael Fernežir od

Putovanje javnim prijevozom vrlo često zna biti jako stresno iskustvo. To je tako zato što velik broj ljudi se ne ponaša prema uputama i pravilima vožnje u javnom prijevozu. Pogotovo je to sada nezgodno u ovo vrijeme korona virusa i trenutne epidemiološke situacije koja zahtjeva odgovornost kod svih.

Što se vlaka tiče, mislim da je to puno bolji način javnog prijevoza negoli je to autobus. To je tako iz više razloga. Prije svega tu je faktor prometa. Promet je po željeznici puno mirniji i sigurniji negoli na cesti. Isto tako mislim da je puno udobnije i ugodnije voziti se u vlaku nego u autobusima u kojima često ovim zimskim danima zna biti hladno, dok u vlaku to nikada nije slučaj. Još je jedna prednost ta i da vlak ima puno manje mogućnosti kašnjenja nego to ima autobus ili neki drugi cestovni način javnog prijevoza.

.

+12 glasa
Nikolina Šrajbek od
Prednost putovanja vlakom je udobnost i prostranost. U usporedi s vožnjom u autobusima, vlak nudi više mjesta za protegnuti noge i odložiti stvari.
Osim toga, vožnja vlakom trebala bi biti brža (iako to nije slučaj s Hrvatskim željeznicama) zbog neometanog prometa i nepostojećih gužvi, što je česti razlog kašnjenja pri prometovanju automobilom ili autobusom.
Tijekom putovanja vlakom do odredišta, moguće je odspavati i odmoriti se, dok je za osobnu vožnju automobilom potrebna neprestana koncentracija i pozornost.
Cijene karti za vožnju vlakom su povoljnije od karti za autobus, a Hrvatske željeznice nude i brojne mogućnosti za ostvarenje popusta.
+9 glasa
Sandra Vukov od
Vlak je meni osobno mnogo draži od npr. autobusa jer mi u vlaku nikada nije bilo mučno. S vlakom relativno brzo dođete na odredište, vlakovi su jako ugodni i fleksibilni. Vani takodjer se često vozim vlakovima i putujem u druge države vlakom, tamo imaju odlične usluge u vlakovima kao što su internet, doručak, ručak i večera za povoljnu cijenu i krevet. Nikada mi u njima nije sparno. Busevi mi i kod nas i u drugim državama su mi zagušljivi i pogotovo ako dobim mjesto na zadnjem kotaču mi predstavlja problem. Nikada nisam voljela previše buseve dok vlakove jesam.
+8 glasa
Mihaela Blažeka od
Prednosti putovanja vlakom bile bi to da u vlaku ima više mjesta. Ne samo na samom sjedalu i okolo, nego postoji i mogućnost povremene šetnje vlakom što puno može značiti za osjećaj u tijelu i nogama. Isto tako, manja je šansa da će se nešto loše desiti u vlaku (npr. nesreća) jer vlak ipak ima svoju unaprijed određenu putanju i te tračnice su u većini slučajeva daleko od civilizacije ili nečega što bi moglo omesti putovanje vlakom. Također, imam osjećaj da su i cijene pristupačnije te se lakše dođe do nekakvog popusta ili pogodnosti.
+8 glasa
Ružica Perić od
Osobno, vlak mi je najdraže prijevozno sredstvo! Prednosti putovanja vlakom su svakako dobre cijene ukoliko znate pogoditi niže cijene ili imate prednosti kao student/učenik ili umirovljenik. Osim cijena, važna je dakako i udobnost koja većina današnjih vlakova može ponuditi. Više uglavnom i nema tvrdih drvenih sjedala, a dobar dio vlakova ima i klimu pa to putovanja čini ugodnijim. Još jedna veoma bitna stvar - mnogo toga vidite tijekom vožnje vlakom! Neke linije prolaze kroz zaista predivne zavičaje i krajolike. Ukoliko ste ljubitelj prirode, vlak je vjerojatno najbolja opcija za vas!
+6 glasa
Ivana Steković od

Putovati vlakom manje je gnjavaža. Nema potrebe dolaziti satima unaprijed,nema dugotrajnog procesa prijave,nema potrebe brige oko količine prtljage. Druga prednost je udobnost. Mnogo je udobniji od autobusa.Neki imaju funkciju da se sjedala razvlače i tokom duge vožnje vlakom možeš se leći i spavati. To u autobusu ne možeš hahah. Treća prednost je da možeš uživati u pogledima,u krajoliku. Četvrta prednost je da imaš veću slobodu. U smislu možeš prošetati dok vlak vozi,čitati knjigu,razgovarati sa suputnicima… Peta prednost da nema osječaja kao da ste pola puta proveli pokušavajući pronaći ključna odredišta. Kad stigneš,stigneš.

Slična pitanja

5 odgovora 555 👀
3 odgovora 240 👀
2 odgovora 588 👀
1 odgovor 207 👀
1 odgovor 630 👀
1 odgovor 354 👀
2 odgovora 334 👀
1 odgovor 291 👀
1 odgovor 1.1k 👀
Ivana Basar 17.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Ivana Basar
2 odgovora 398 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...