Lovro Gustić u rubrici Kupovina od
Što radite sa računima nakon što izađete iz dućana?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+5 glasa
Mihaela Blažeka od
Račune obavezno čuvam i dosad mi se to samo isplatilo. Smatram da zaista nije teško čuvati taj mali komadić papira neko vrijeme, tj. dok ne prođe garancija ili barem neko vrijeme unutar kojega se još može iskoristiti taj račun. Moj savjet je da nabavite nekakvu kutiju doma u koju ćete ih ubacivati. Tu kutiju onda možete svakih nekoliko mjeseci (ili manje) isprazniti i tako nikada nećete biti u neredu, a imat ćete sve mogućnosti. Naravno, to ne vrijedi za račune nekakvih uređaja koji imaju višegodišnju garanciju ili slično. Takve račune držite u fasciklu negdje sve na jednom mjestu i na njih posebno dobro pazite.
+5 glasa
Karla Jurišić od

Par puta sam se znala opeći jer sam bacila račun sa sigurnošću da nešto neću morati vraćati. Naravno, ispostavilo se da mi stvar koju sam kupila nije pasala i morala sam ju vratiti. No, kako sam izgubila račun, to nije bilo moguće.

Od tada svaki put čuvam račune, imam posebnu ladicu sa svim računima 'za svaki slučaj'. Pogotovo ako se radi o malo skupljim predmetima. 

Račun se daje s razlogom i to je potvrda za vašu kupnju, tako da se ne žalim na to što nešto neću moći vratiti bez računa. Puno mi je lakše kupovati preko interneta jer račun dolazi na mail, tako da nije potrebno brinuti gdje smo stavili ili jesmo li bacili račun.

+3 glasa
Pavo Lasić od

Mislim da je vrlo bitno cuvati bilo kakve racune, bilo to one iz ducana, ili bili to racuni od mobilnog operatera. Ako vi imate racun sacuvan iz ducana, i kupili ste upravo iz tog ducana nesto cemu je prosao rok trajanja i jednostavno nije vise upotrebljivo, vi bez ikakvog problema taj proizvod mozete vratiti u ducan uz predocenje racuna.

Također, u slucaju mobilnih operatera je bitno vazda cuvati racune. Mnogo se puta mojoj majci dogodilo da bi platila racun za mjesec, no oni u T-mobileu (karikiram) to jednostavno ne bi proknjizili, te bi joj iskljucili mobitel i dodali taj iznos za sljedeci mjesec. Nakon sto joj se jednom upravo to dogodilo, ona nije imala racun, te je od tog momenta pocela skupljati svaki moguci racun. Kako ono kazu: ''Bez racuna se ne racuna!''

+1 glas
Ivona Jagatić od
Obično uzmem račun sa sobom i ponesem ga kući. Mogu provjeriti još jedanput cijenu onoga što sam kupila.

Ako je u pitanju kupovina živežnih namirnica onda račun bacim u smeće nakon što ga pogledam.

Ako je u pitanju obuća ili odjeća, onda čuvam račun dokle ne isprobam odjeću da vidim je li mi pristaje ili ju je potrebno zamijeniti za veći ili manji broj.

Ako je u pitanju nekakva tehnologija, onda čuvam račun zbog garancije.

Potrebno je čuvati račun pri izlazu iz trgovine jer u nekim trgovinama zaštitar provjerava račun.

Slična pitanja

2 odgovora 2.5k 👀
1 odgovor 210 👀
1 odgovor 15.3k 👀
2 odgovora 1.5k 👀
1 odgovor 5.0k 👀
2 odgovora 234 👀
1 odgovor 618 👀
Sandra Vukov 03.12.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Sandra Vukov
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...