Ivan Gačić u rubrici Obrazovanje od Ivan Gačić
Kako se aktivno pripremati za studiranje u inozemstvu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Karla Jurišić od Karla Jurišić
Ja ću Vam pričati o psihičkoj pripremi za odlazak na studij u inozemstvo. Moja najbolja prijateljica je otišla na fakultet u Beograd prije pet godina. Znam da joj je najteže bilo pomiriti se sa činjenicom da odlazi iz rodnog grada, da odlazi od prijatelja i obitelji i da će narednih par godina živjeti na dvije lokacije, da ništa neće biti isto. Pričala mi je i da se boji novog okruženja.

Njoj su najviše u tome svemu pomogli razgovori sa mnom, planiranje mojih posjeta i općenito optimizam. Gledala je na to kao na novu životnu priliku i davala je sve od sebe da gleda samo pozitivne strane odlaska.

Iz njenog iskustva, mislim da je najbitnije psihički biti jak. Biti spreman i na loše i na dobre trenutke samostalnog života, ali ono najvažnije-nikad ne "pasti" u depresiju kad dođu usamljeni i teški trenutci života u novoj državi!

Unaprijed je pronašla stan u centru grada, proučila dobre lokale za piće i hranu, a koji su cjenovno prihvatljivi. Prvih nekoliko dana je malo po malo upoznavala prijatelje koji su joj kasnije postali vrlo bliski i preko kojih je upoznala još puno ljudi.

Sve u svemu, nemojte se bojati da ćete biti sami jer ćete vrlo brzo upoznati društvo, trebate samo dati priliku ljudima. I rekla bi da je to jedno lijepo i poučno iskustvo.
Ana Pilato od Ana Pilato
Čestitam tvojoj prijateljici. I ja sam sama razmišljala o ovako nečemu za sebe.
+9 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Aktivno se pripremati za studiranje u inozemstvu znači pronaći sve informacije o studiju u inozemstvu. Koje stvari studij traži za upis prve godine, upis viših godina, koji certifikati su potrebni za studiranje, pa možda i završiti tečaj iz stranog jezika i položiti ispit za certifikat koji je potreban za upis. Najbolje je dobro istražiti mogućnosti smještaja u studentskim domovima ili domovima mladih, studentski poslovi koji se pružaju... Društvo je zaista bitno za mentalno stanje dok studiramo u inozemstvu, ali za to treba biti otvoren novim iskusvima i poznanstvima.

Slična pitanja

2 odgovora 361 👀
2 odgovora 353 👀
1 odgovor 514 👀
3 odgovora 455 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 563 👀
Antoneta Hrgović 23.11.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Antoneta Hrgović
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...