60 pregleda
Sandra u rubrici Politika od Sandra [Ekstraktivan] (8.1k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kako bi se naša zemlja promijenila da svi, bez obzira na dob, mogu glasati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Ena Hrkač od Ena Hrkač [Proaktivan] (561 bodova)

Izlaznost na izbore u Hrvastkoj je iznimno mala, npr. na lokalnim izborima 2021. godine izlaznost na području cijele zemlje bila je 35,54% . Na predsjedničkim izborima 2020. bila je malo veća, 43,52%, što je zanimljivo s obzirom da, ako gledamo izravne ovlasti, lokalni izbori više utječu na nas i državu. 

S obzirom na te brojke mislim da se naša zemlja ne bi promjenila nikako jer ljudi, pogotovo mladi, i dalje ne bi izlazili na izbore i glasali. 

U nekim slučajima mlađi od 18 možda i bi izašli. Npr. ako bi to napravili zbog svojih roditelja koji bi ih lako mogli nagovoriti, možda i natjerati, da glasaju za kandidate koje oni podržavaju. 

A moguće je da bi neki mladi, bliži 18 godina, bili dovoljno motivirani sami izaći. To je moguće i zbog nedavnih trendova na društvenim mrežama, koji su bili aktualni zbog ključnih Trump/Biden izbora u SAD-u, koji potiču mlade da glasaju. Tada vjerujem da bi moglo doći do boljeg položaja liberalnih, lijevih i/ili zelenih stranaka ( kao što je trenutno u Hrvatskoj npr. Možemo), jer se dosta mladih danas, pogotovo koji prate trendove društvenih mreža, okreće prema tome.

Iako mislim da ni to ne bi bilo dovoljno da promjeni išta i s vrha makne vladajuću stranku.

Slična pitanja

2 odgovora 281 pregleda
1 odgovor 256 pregleda
2 odgovora 127 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...