Sandra Vukov u rubrici Osobni razvoj od
tagovi uređeni od Znatko
Kakvu naviku imate sada a želite da ste započeli s njom mnogo ranije?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+14 glasa
Darko Međimurec od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Kod mene je to svakako briga oko prehrane te treniranje (sportiranje). Naime, dok sam bio mlad (i naivan) nisam se previše bavio time niti sam obraćao pozornost na prehranu. Iako sam se povremeno bavio sportom zbog društva kada te povede na nogomet, trčanje, body building, ping-pong, ..., o prehrani nisam razmišljao nimalo. Također, bavio sam se poslom koji ne iziskuje puno kretanja što je dodatno pogoršalo neke stvari.

Danas takav način života je uzeo svoj danak. No, relativno na vrijeme sam odlučio povući neke značajnije poteze u svom životu i počeo sam se baviti fizičkom aktivnošću (odlaski na treninge) te mijenjati prehranu prema određenim parametrima karakterističnim za moje tijelo. Poboljšanja su vidljiva, pogotovo u životu, te ukupni osjećaj, ali tek nakon par godina neprekidnog rada na sebi da nova prehrana i treninzi postanu rutina odnosno navika. Iako su rezultati vidljivi već sada, ima još puno prostora za napredak s kojim bi lakše dolazio do rezultata da sam krenuo s ovakvim načinom života dok sam bio tinejdžer. 

+10 glasa
Laura Marjanović od
Željela bih da sam započela prije s rutinom koju danas imam. Od odlaska na spavanje i ustajanje uglavnom u isto vrijeme, ne preskakanja glavnih obroka u danu i bavljenja tjelovježbom. Također mi je drago da sam shvatila koliko je unos vode, voća i povrća svakodnevno bitan i potreban za normalno funkcioniranje tokom dana. Sve te promijene su uzrokovale vidljivu promijenu na mojem raspoloženju, osjećaju odmorenosti i energičnosti tokom dana.
+5 glasa
Marija Hojsak od

Samodisciplina je kada vam savjest govori da nešto učinite, a vi se ne obraćate.

 - W. K. Hope

Mislim da danas postoje mnogi influenceri i općenito poznati ljudi na društvenim mrežama koji svakodnevno izbacuju sadržaj svojih zdravih i dobrih navika koje prakticiraju svaki dan. Tako prikazan način života jednostavno nije moguć i normalan jer nam se svaki dan dogodi nešto da ne možemo ispuniti sve sa naše "to do" liste

Prema tome mislim da je najbolja navika koju je važno usvojiti i ostati joj vjeran svakoga dana DISCIPLINA

Importance of Self-discipline for Sustainable Success | HSCO

Disciplina je ono što nas "tjera" da i kada nam se ne da nešto učiniti ili kada nam je teško, mi to jednostavno moramo jer je naše tijelo fizički toliko naviklo na činjenje nekih stvari da kada ih ne činimo osjećamo se neispunjeno i kao da nam nešto nedostaje

Slična pitanja

4 odgovora 225 👀
3 odgovora 663 👀
9 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 539 👀
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ivana Mačić
7 odgovora 493 👀
3 odgovora 561 👀
1 odgovor 1.2k 👀
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Društvo od Ivana Mačić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...