241 pregleda
Augustina Kolak u rubrici Kupovina od Augustina Kolak [Megaktivan] (13.4k bodova)
Popusti prije Božića i nakon Nove godine.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.8k bodova)

Sezona blagdanskih popusta prije Božića i nakon Nove godine znaju biti jako primamljivi jer neke hrvatske trgovine nude tada popuste i preko 50% što je naravno psihološki trik koji nas tjera ne da samo kupujemo stvari na akciji već i ostale stvari jer se lažno osjećamo da smo uštedjeli pa da imamo više novaca za potrošiti. Naravno, blagdansko ozračje u društvu, opće veselje i specifične konzumacije djeluju na kemiju mozga da se osjeća potaknutim na dodatno trošenje novca.

Blagdanski popusti su prije dvadesetak i više godina počinjali odmah prije samog Božića i trajali do početka Nove godine. Sada kada je kupovna moć narasla, trgovine su produžile trajanje blagdanskih popusta.

Iako se govori da danas blagdanski popusti započinju već početkom prosinca stare godine i završavaju u prvom tjednu nove godine, tehnički mnogi započinju s blagdanskim popustim i ranije. Npr. godine 2017. poznati Varteks je započeo sa blagdanskim popustima 15. prosinca koji su trajali do 3.1. nove godine (više). Trgovac namještajem Meblo je 2020. godine imao blagdanske popuste od 9. do 24.12. što znači da su završili čak tokom stare godine (više).

Slična pitanja

1 odgovor 1.6k pregleda
2 odgovora 216 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...