187 pregleda
Marko Radić u rubrici Financije od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Zašto Bitcoin vrijedi toliko koliko vrijedi? 

Koju vrijednost predstavlja kripto valuta Bitcoin?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Hrvoje Prpic od Hrvoje Prpic [Proaktivan] (620 bodova)
Glavni razlog zasto Bitcoin vrijedi koliko vrijedi je sto je broj BTC (skracenica za Bitcoin) ogranicen, a proizvodnja novih je svake godine sve manja i manja. Trenutna "inflacija" BTC je 1,8%, a ta se brojka svakih 4-5 godina prepolovljuje.

Krajem 2020. godine je broj BTC u opticaju iznosio 18,5 milijuna, a zadnji BTC ce biti izrudareni 2140. godine kad ce ih u opticaju biti 21 milijun.

Kao najpopularnija kriptovaluta, BTC postaje nesto poput zlata, mjesto gdje imucniji ljudi odvajaju dio svog imetka kao neku vrstu sigurnog sklonista. Iako cijena BTC jako varira, smatra se da ce dugorocno ona rasti ili barem stajati u danasnjim okvirima cijena.

Koliko ce u buducnosti vrijediti BTC tesko je znati, ali ono sto mozemo izracunati je da na jedan BTC trenutno postoji vise od 400 ljudi. Sto ce znaciti posjedovati 1 BTC kada ce on biti globalno zastupljen ne treba posebno objasnjavati.
Ivan Gačić 21.07.2021. pitanje u rubrici Financije od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova) Mislite li da su kriptovalute obična prevara?

Slična pitanja

1 odgovor 269 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...