Sandra Vukov u rubrici Stanovanje od
uređen od Znatkica
Koji su dobri proizvodi za plijesan i vlagu na zidovima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+8 glasa
Darko Međimurec od
odabran od Sandra Vukov
 
Najbolji odgovor

Najbolji proizvod za plijesan i vlagu na zidovima je tzv. hidroizolacija - pješčana smjesa koja se miješa s vodom i nanosi na zidove te stvara vodo-nepropusnu barijeru za vlagu s garancijom od 10 godina. Ovakvu hidroizolacija košta i do 2.000 kuna po jednoj vreći koja ti može biti dostatna za jednu ili dvije sobe, a i ovisi da li hidroizoliraš pod ili samo zidove te koliko visoko izoliraš zidove.

Nadalje, još bitnija od ove gore hidroizolacija je kvalitetna vanjska fasada kuće/zgrade. To bi trebao biti prvi korak u hidroizolaciji neke nekretnine.

Nadalje, postoje je i anti-bakterijske i anti-bio boje za zid koje nisu štetne za čovjeka, ali jesu za stvaranje plijesni i skupljanje bakterija.

Sve ove stvari nisu jeftine, no mnoge male građevinske tvrtke koje se bave adaptacijama ti mogu pomoći oko ovoga i nakon toga se (a to je bitno!) ovaj problem može trajno riješiti. :)

Ivan Gačić 04.11.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić Kako ukloniti plijesan sa zida?
+8 glasa
Đorđe Martin od

Pozdrav,

Da se nadovežem na odgovor od Darka Međimurca, u vezi plijesni i vlage u objektima ću napisati. Postoje više vrsta proizvoda, kao i razne vrste vlage i plijesni. Na tržištu ima dosta proizvoda ali ako nisi ekspert/stručnjak krajnji rezultat bi mogao biti skup,

Ja jedino poznajem jednu tvrtku u Solinu, koja se bavi hidroizolacijom odnosno njenom sanacijom. Imaju i svoju proizvodnju i laboratorij te su vjerovatno jedni od najkompetentnijih u segmentu hidroizolacije.

Pogledaj na https://palir.hr imaju i savjete ali je važniji broj telefona. Ponekad je štednja, posebno u tom području kontraproduktivna (osobno iskustvo).

Srdačan pozdrav

Martin

+5 glasa
Ivana Steković od

Prvo ti je najbitnije obrisati s krpom. Ako je plijesan vlažan,onda običnom krpom. A ako se već osušila prije nego li si primjetio (prljav zid,mrlje po zidu-plijesan) potrebno je postrugati s nečim pa onda s mokrom krpom.

Meni su jedanput rekli da kad je plijesan na jednom dijelu zida,uzmeš dezić pošpricaš po tome i odma brišeš,i tako više puta. Jer u deziću ima alkohola. Pa to vjerovatno malo razgrize taj plijesan.

U Bauhausu imaš prozivode baš za riješavanje plijesan - https://www.bauhaus.hr/sredstva-protiv-plijesni/c/10000831

Slična pitanja

1 odgovor 537 👀
2 odgovora 707 👀
Ivan Gačić 04.11.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić
3 odgovora 871 👀
Ivana Basar 18.09.2020. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivana Basar
3 odgovora 484 👀
1 odgovor 222 👀
1 odgovor 1.7k 👀
5 odgovora 2.1k 👀
1 odgovor 27.6k 👀
2 odgovora 2.4k 👀
Augustina Kolak 31.12.2020. pitanje u rubrici Kupovina od Augustina Kolak
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...