243 pregleda
Sandra u rubrici Stanovanje od Sandra [Ekstraktivan] (8.8k bodova)
uređen od Znatkica
Koji su dobri proizvodi za plijesan i vlagu na zidovima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+7 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.7k bodova)
odabran od Sandra
 
Najbolji odgovor

Najbolji proizvod za plijesan i vlagu na zidovima je tzv. hidroizolacija - pješčana smjesa koja se miješa s vodom i nanosi na zidove te stvara vodo-nepropusnu barijeru za vlagu s garancijom od 10 godina. Ovakvu hidroizolacija košta i do 2.000 kuna po jednoj vreći koja ti može biti dostatna za jednu ili dvije sobe, a i ovisi da li hidroizoliraš pod ili samo zidove te koliko visoko izoliraš zidove.

Nadalje, još bitnija od ove gore hidroizolacija je kvalitetna vanjska fasada kuće/zgrade. To bi trebao biti prvi korak u hidroizolaciji neke nekretnine.

Nadalje, postoje je i anti-bakterijske i anti-bio boje za zid koje nisu štetne za čovjeka, ali jesu za stvaranje plijesni i skupljanje bakterija.

Sve ove stvari nisu jeftine, no mnoge male građevinske tvrtke koje se bave adaptacijama ti mogu pomoći oko ovoga i nakon toga se (a to je bitno!) ovaj problem može trajno riješiti. :)

Ivan Gačić 04.11.2021. pitanje u rubrici Stanovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova) Kako ukloniti plijesan sa zida?
+6 glasa
Đorđe Martin od Đorđe Martin [Aktivan] (313 bodova)

Pozdrav,

Da se nadovežem na odgovor od Darka Međimurca, u vezi plijesni i vlage u objektima ću napisati. Postoje više vrsta proizvoda, kao i razne vrste vlage i plijesni. Na tržištu ima dosta proizvoda ali ako nisi ekspert/stručnjak krajnji rezultat bi mogao biti skup,

Ja jedino poznajem jednu tvrtku u Solinu, koja se bavi hidroizolacijom odnosno njenom sanacijom. Imaju i svoju proizvodnju i laboratorij te su vjerovatno jedni od najkompetentnijih u segmentu hidroizolacije.

Pogledaj na https://palir.hr imaju i savjete ali je važniji broj telefona. Ponekad je štednja, posebno u tom području kontraproduktivna (osobno iskustvo).

Srdačan pozdrav

Martin

+3 glasa
Ivana Steković od Ivana Steković [Megaktivan] (19.1k bodova)

Prvo ti je najbitnije obrisati s krpom. Ako je plijesan vlažan,onda običnom krpom. A ako se već osušila prije nego li si primjetio (prljav zid,mrlje po zidu-plijesan) potrebno je postrugati s nečim pa onda s mokrom krpom.

Meni su jedanput rekli da kad je plijesan na jednom dijelu zida,uzmeš dezić pošpricaš po tome i odma brišeš,i tako više puta. Jer u deziću ima alkohola. Pa to vjerovatno malo razgrize taj plijesan.

U Bauhausu imaš prozivode baš za riješavanje plijesan - https://www.bauhaus.hr/sredstva-protiv-plijesni/c/10000831

Slična pitanja

1 odgovor 147 pregleda
3 odgovora 367 pregleda
3 odgovora 121 pregleda
1 odgovor 122 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...