455 pregleda
Augustina Kolak u rubrici Turizam i putovanja od Augustina Kolak
Lokacije zanimljive za turiste. Povijest, zabava, priroda, hrana i sl.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+12 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić

Kako svake godine, već duži niz godina, putujem za BiH, navest ću vam neke lokacije koje sam posjetila i koje svakako preporučam:

1) Kupres - ovo je lokacija najprivlačnija u zimskim mjesecima zbog skijališta i sanjkališta, ali vrijedi ju posjetiti i preko ljeta. Kupres je poznat zbog svojih predivnih divljih konja i prekrasnih brda i dolina. 

      Konji - Page 4 - Bosanski forum

2) Buško jezero - ova lokacija, nalazi se u blizini granice s Hrvatskom i zaista ju vrijedi obići ukoliko volite prirodu. Na jezeru se moguće okupati, a na nekim mjestima mogu se pronaći i kafići i restorani. Bosanci ga još nazivaju i njihovim bosanskim "morem".

     image

 

3) Sarajevo - svakako bitna destinacija ukoliko putujete za BiH, arhitektura, hrana i ljudi su zaista posebni i isplati se otići na nekoliko dana! Zasigurno ćete i pronaći mnogo toga za sebe, od suvenira pa do odjeće ili možda čak klasična bosanska džezva.

       Sarajevo, 3 dana - Mondo Travel

4) Nacionalni park Sutjeska - ova lokacija je zaista odlična ukoliko želite boraviti u prirodi. Ovaj park izgleda kao lokacija iz nekih filmova, dva put sam bila i moram priznati da me se dojmilo.

    Nacionalni park Sutjeska, što tamo možete raditi i kako doći

 

5) Vodopad Kravica(Ljubuški) - jedna od mojih favorita, posebice u proljeće kada je sve šareno i živo!       

 Vodopad Kravice među 20 najljepših mjesta u Evropi

+11 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
odabran od Augustina Kolak
 
Najbolji odgovor

Prva lokacija za preporučiti je Nacionalni park Una, park je osnovan 2008. godine kao način zaštite rijeke Krke, Unca i Gornje Une, flore i faune, vodopada i arheoloških nalazišta, a jedno je od najraznolikijih područja na balkanu. 

Banja Luka -tamo se nalaze kišobrani u duginim nijansama ovješeni iznad glavne trgovačke ulice Gospodaska, pored koje vijuga lijepa rijeka, a pročelje velike katedrale Krista Spasitelja zasigurno će vas ostaviti bez teksta. 

Jajce- ovaj slikoviti grad opasan je zidinama a ima i vodopad Plivu u samom centru grada. Tamo možete vidjeti i hirovite stare drvene vodenice, koje potječu iz srednjeg vijeka a izvorno su ih koristili lokalni poljoprivrednici.

Sarajevo- U poznatoj Kozmopolitanskoj ulici Ferhadija, možete ići u sjajnu kupovinu i odlutati do starog grada starajevske Bašcaršije gdje ćete pronaći visoke đamije, tamo ćete vidjeti tradicionalne rukotvorine poput bakrenih ploča i zlatno poznaćenih čajnih setova te mnoštvo kafića na otvorenom za ispijanje jake bosanske kave.

Mostar- Omiljen je zbog živopisnog mosta Stari most koji se svodi preko rijeke Neretve preko staroga grada. Pogled na stari most je izuzetno impresivan za vrijeme zlatnog sata kada sunce baca blagi sjaj na šarene fasade iz okolnih kafića i restorana, prošaranih minaretom džamije, tamo se nalaze mjesta poput tradicionalnog Hamama, ratni muzej, džamije i bazar. Tamo je takodjer izložen i kaleidoskop originalnih slika, ukrašenog nakita i ručno izrađenih predmeta koji crpe turke i osmanske utjecaje, što ga čini savršenim mjestom za pokupiti prekrasne suvenire.

 

Slična pitanja

4 odgovora
Znatkica 19.10.2020. pitanje u rubrici Turizam i putovanja od Znatkica
2 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...